Losos v kaluži

Losos v kaluži
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353794/bmid_losos-v-kaluzi-d6e-353794.jpg 4 1704 1704

Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny. Je spíš ten typ holky, která se ráno bojí podívat do zrcadla, na zůstatek účtu a do lednice. Její život se otočí vzhůru nohama, když jí umře babička a „odejde do nebe“. Bára ale zjistí, že smrtí nic nekončí, naopak jí všechno začíná!... celý text

jahlina
21.04.2020 4 z 5

Knížku jsem poslouchala jako audio. A možná díky i dvěma interpretkám - Jenovéfa Boková a Libuše Šafránková - mě knížka bavila, doslova pohladila po duši. Zvláště postava babičky mi vykouzlila úsměv pod rouškou, když jsem knížku poslouchala během procházky :-)

Sany124
13.04.2020 4 z 5

Mě se kniha velice líbila. Dalo by se říct, že jsem ji přečetla jedním dechem :) taky věřím, že se o mě babička ze shora stará :)

S1M0NE
29.03.2020 2 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek. Není to můj žánr a pravděpodobně nejsem cílovka, což se mi při čtení jen potvrdilo, přišlo mi to celé takové zbytečně roztahané a o ničem. Celý příběh by se dal shrnout v podstatě na jedné stránce. Hlavní postava Barbory je nesympatická a babička podle mě působila spíš jako nějaká puberťačka, než šedesátiletá paní. Občas vtipné, bohužel jsem tam našla i nějaké faktické chyby a nesmysly. Navíc příběhová linka je plná klišé a závěr? Nějak mi nedával smysl. (SPOILER!) Barčin kluk s ní vlastně byl, protože chtěl prodat její byt (jak?!), tak na něj babička z nebe hodila věšák. Přijde mi to celé trošku lepené na koleni. Každopádně nápad fajn a obálka taky moc pěkná. Nenáročné čtenáře to asi uspokojí, mně to přišlo takové nemastné neslané.

iva0020
13.03.2020 3 z 5

U knihy mi vadil život v nebi a nebe samotné.

Adreinda
09.03.2020 5 z 5

Výborně napsaná, čtivá kniha. Zasmála jsem se, ale i slza ukápla. Určitě doporučuji.

Jamira
02.03.2020 1 z 5

Hmmm, tak tuto knizku jsem docetla do pulky. Zacatek mi prisel dobry, posmrtny zivot babicky uz ale takovy nudne kycovity, Barka me taky zacala pekne lezt na nervy, takze jsem knihu odlozila.

dominika1636
01.03.2020 3 z 5

Zajímavé moderní pojetí posmrtného života. Ale osobně mi vadilo jak jsou v knize neustále používány nespisovně výrazy i z pozice vypravěče. Pokaždé, když jsem přečetla slova typu "mejch nebo bejt", měla jsem chuť si vyškrábat oči. Chápu, že je to tak schválně, protože příběh vypráví mladá holka, která tak normálně mluví ale mě to prostě neuvěřitelně vadilo. Jinak děj byl dobrý, taková oddychová knížka u které se nemusí moc přemýšlet, sem tam se našli nějaké klišé nebo předvídatelné části ale to ději nijak neublížilo.

katerina5544
10.02.2020 5 z 5

Skvela kniha! Originalni pribeh,lehce se cetl, vtipny sarkasmus hlavni postavy me bavil. Vrele doporucuji :)

kytarka
08.02.2020 4 z 5

Od spisovatelky to byla má první kniha, kterou jsem od ní četla. Velmi odlehčené a vtipné čtení. Takový pohled na to co je po smrti. Nebe a peklo, tak trochu jinak. Jo tohle bylo fajn a asi si ještě nějakou knihu od spisovatelky přečtu.

e.s.e.t.
28.01.2020 5 z 5

Kouzelné, milé, originální!

jadwiga
24.01.2020 2 z 5

Celkový dojem z knihy je velká rozpolcenost. Zpočátku mě nadchla,ale v polovině knihy mě díky líčení posmrtného života téměř přestala bavit. Věty jsou poskládány čtivě, ale to nestačí. Proto se nepřidávám ke kladným recenzím, které jsem na tuto knihu četla.

dominika9982
21.01.2020 3 z 5

Kniha se četla dobře, téma příjemné. Vadily mi však překlepy a pravopisné chyby. Také mi obcas přišlo, že části babičky působily jako vyprávění mladé holky.

LucaR8
18.01.2020 4 z 5

Mám chorobný strach ze smrti. I když je příběh zcela fiktivní, v tomto ohledu mi pomohl se na to dívat trochu jiným způsobem. Za to moc děkuji :)

juliesze
13.01.2020 1 z 5

Já prostě nemám ráda hlaavní hrdinky, které jsou akorát hysterické a hloupé, a to bez jakýhokoliv hlubšího významu nebo smyslu. Za svůj zpackaný život si nese plnou odpovědnost. Tohle mě teda vůbec neoslovilo. Řekla bych, že snad i Ulice má lepší scénár.

Verrrunka
12.01.2020 3 z 5

Jsem ráda, že jsem jako první nečetla tuto knihu, ale až další autorčinu Pandu v nesnázích. Oproti Pandě je totiž tehle příběh tak trochu plytký, předvídatelný a přestože nápad s nebem mi přišel jako genální, celkový dojem to bohužel zanechalo průměrný. Škoda, škoda... Cynismus a humor hlavní hrdinky mi chvílemi vadil a chvílemi přišel docela k chuti, ale možná toho bylo až moc.

vivalamuff
09.01.2020 4 z 5

MOŽNÉ SPOILERY: Na začátku knihy jsem byla velmi nešťastná. Hlavní hrdinka mi byla tak otřesně nesympatická, že to snad ani více nešlo. Přišlo mi, že nadává na každou holku, která se líp obleče, namaluje, chodí cvičit nebo medituje, protože ona sama to nedělá. Bylo celkem jasné, že autorka knihy se s těmito názory ztotožňuje, jinak by takto nedokázala psát. Asi. Ale je tam spousta dalších maličkostí, které mě štvaly. Podepsala bych se jen pod názor, že s instagramem a facebookem se to přehání. Opravdu každý každého sleduje a porovnává svůj život s tím jeho. Bez sociálních sítí by se nám žilo lépe, řekla bych. Každopádně v polovině knihy se děj rozjede a nakonec mě to fakt chytlo :-D obrovské plus bych dala za babičku Miladu. Z mého pohledu fajn ženská a připomněla mi i mou zesnulou babičku. Pokud nebe vypadá tak, jak nám autorka předává, pak se těším, že i moje babička se má dobře. Četla jsem od autorky i Pandu a ta se mě líbila víc, ale nevadí. Nerada takhle porovnávám, každá kniha má svoje plusy i mínusy. Teď mi do sbírky chybí ještě InTyMně. Uvidíme, jak se vyvedl tento počin.

Zuuuza
08.01.2020 4 z 5

Ze začátku mě postava Barbory trochu štvala svým negativismem. Nebylo nic, co by nezkritizovala. V určitém okamžiku ale kniha nabere spád a přišla mi i více vtipná, takže celkový dojem je dobrý.

dagmar7365
29.12.2019 4 z 5

Cynické a místy až sarkastické komentáře Bárky mě velmi bavily a celkově je kniha Markéty Lukášové velmi čtivá. Na 200 stranách můžeme sledovat, co s člověkem dělá pocit osamocení a že i ten největší cynik a racionálně uvažující člověk se nakonec (málem) nechá oblbnout. Pojetí nebe a pekla bylo velmi zajímavé, ale úplně nejlepší byla podoba "Boha".

"Má cenu přemejšlet o tom, co bude? Má cenu bát se toho, co bude? Ne, nemá. Život si jde, jak chce, a stejně jsem se vždycky nejvíc trápila věcma, který se nestaly. Vymejšlet sto tisíc verzí toho, co bude, to by mi šlo" (Barbora, s. 138)

OsolenéKnihy
11.12.2019 4 z 5

Za mě skvělá kniha, u níž si odpočinu a zároveň to není naprosto bezduchá blbost. Překvapilo mě to hlavně proto, že jsem přesně něco takového čekala a ono to zas tak plochý rozměr nemá, což mě potěšilo. Postava mi byla humorem blízká, činy už tolik ne, ale i proto mě její příběh bavilo sledovat. Další autorčiny knihy zkusím, až si budu chtít opět odpočinout s milým čtením.

Eva88
06.12.2019 3 z 5

Nenáročné, odpočinkové čtení. Knihu jsem dostala dárkem a po přečtení prvních stránek jsem si myslela, že si mě snad manžel spletl s nějakou puberťačkou. :-) Ale ve výsledku to taková hrůza nebyla a kniha se četla sama. Pojetí nebe mě bavilo. Celkově příjemná úsměvná kniha.