Ve snu

Ve snu
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506873/bmid_ve-snu-SW8-506873.png 4 90 90

LOVE NXT série

1. díl >

Knihou nás provází hlavní hrdinka Ella. Je jí devatenáct let a od předčasné smrti rodičů žije jen se svými sestrami. Mladší Liv je bláznivá puberťačka žijící pro NXT – nejlepší K-popovou skupinu světa. Starší Mel pracuje v zábavním průmyslu a musí se ohánět, aby všechny tři uživila. Ella navzdory své nechuti studuje ekonomiku, aby si posléze mohla najít práci a starší sestře vypomáhat. Když doprovází Liv na akci, kterou pořádá Melina firma a hrají na ní NXT, naruší Ellin poklidný život setkání s Jae-yongem. Mladý muž ji zaujme hned během prvního setkání a Ella začíná prožívat svou první lásku. Nedlouho poté ovšem šokovaně zjistí, že Jae-yong je členem NXT. A jeho sláva přináší různá úskalí – od všeobecné známosti až po zákaz stýkat se s děvčaty. Pokud chce Ella s Jae-yongem být, musí se vše tajit. A roztáčí se kolotoč složitých manévrů a výmluv, který se ovšem nemůže točit donekonečna…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

When We Dream

kristy.books
15.03.2023 4 z 5

V posledných rokoch som podľahla čaru romantických príbehov od nemeckých autoriek, takže som si nemohla nechať ujsť ani túto novinku (a novú autorku). Navyše ma zaujala téma K-Pop, ktorá sa mi doteraz viac-menej vyhýbala, takže z tohto dôvodu som bola na knihu ešte viac zvedavá. Ve snu je príjemná romantická oddychovka, keby som ju čítala počas dospievania, dokázala by som si ju asi viac vychutnať, ale aj tak som s ňou bola spokojná.

Ella žije so svojimi 2 sestrami. Pred pár rokmi im zomreli rodičia a od vtedy sa pretĺkajú životom samy. So sestrami mali pekný vzťah, najstaršia Mel síce bola trochu uzavretá, ale nemožno sa jej čudovať, musela tvrdo pracovať, aby všetky uživila a na jej pleciach bolo veľa starostí. Liv bola typická teenagerka, ktorá si užívala život plnými dúškami, vyžarovala okolo seba pozitívnu energiu. Ella bola povahovo niekde medzi, snažila sa pomáhať, ako najviac mohla, aby Mel trochu odbremenila od všetkých povinností a aby Liv nič nechýbalo. Vybrala si výšku, ktorá ju nebavila, a tak trochu tápala, akým spôsobom si predstavuje svoju budúcnosť, ale pre sestry sa bola ochotná obetovať. Bolo tu viacero krásnych sesterských momentov, predovšetkým medzi Ellou a Liv, kedy ma zahrialo pri srdci.

Jae-yong bol sympaťák, síce patril k najväčším hviezdam sveta, ale v súkromí to bol skromný chalan, ktorý miloval hudbu, čítanie, rodinu a priateľov. Bolo cítiť, že svet šoubiznisu ho na jednej strane napĺňal, keďže žil svoj sen, no zároveň aj "vyciciaval", pretože jeho život bol plný pravidiel, zákazov, príkazov a obmedzení. Vďaka nemu sme mali možnosť nahliadnuť do sveta K-Pop a dozvedieť sa o ňom niečo viac (ja som sa rozhodne dozvedela nové veci, o ktorých som doteraz netušila).

Romantická linka "populárny spevák a obyčajné dievča" je pomerne častá, no tentokrát bola ozvláštnená svetom K-Pop, takže to pre mňa bolo celkom spestrenie, keďže podobnú knihu som zatiaľ nečítala. V K-Pop to funguje inak než v Hollywoode, takže vzťah Elly a Jae-yonga bol ešte viac komplikovaný. Vyvíjal sa pomaly, kvôli vzdialenosti boli často v spojení len cez správy alebo hovory, o to viac boli ich spoločné stretnutia rozkošné. Často som pri nich mala na tvári prihlúply úsmev.

Ve snu je prvý diel trilógie o rovnakom páre, takže samozrejme, na konci sa muselo všetko pokašľať. Ella a Jae-yong sa ocitli v situácii, z ktorej neexistovalo východisko, ktoré by nikomu neublížilo. Som zvedavá, čo si pre nich autorka prichystala v ďalších častiach. Snáď sa pokračovania dočkáme čo najskôr.

Culda
15.03.2023 3 z 5

(SPOILER) 3,5 * .....je to taková milá jednohubečka na odpoledne (pro mě :D)
ALE! otevřený konec :) zjistila jsem si na goodreads že jsou tři díly, takže budu doufat, čekat, že se všechny přeloží a já se dozvím jak to s hlavními hrdiny dopadne.
co me pobavilo...V knihách bývá popis postav (postava, oblicej, vlasy apod.) hned na začátku a v průběhu už není zmíněn/změněn a vy si u toho uděláte představu jak vypadají...
tady? hl.hrdina změní barvu vlasů hned 3x :D :D

ptavichripkaa
05.03.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Bavily mě všechny tři sestry a ta jejich dynamika. K pop a střípky toho jak to v něm funguje byla jen třešnička na dortu. Těším se na další díly.

k-pop

Anne Pätzold