Lovec čertů

Lovec čertů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533493/bmid_lovec-certu-6602d233d293d.jpg 4 219 219

Po událostech v Plzni Bohdan Jaroš přestal věřit, že se ještě někdy setká se Steinem a Barbaričem. Na vlastní pěst putuje po České cestě, která spojuje Prahu s Budínem, a živí se jako nájemný kat a lovec zločinců. V Trnavě si ho předvolá hrabě Stanislav Thurzo, který pátrá po veliteli svého husarského pluku. Kapitána Galoviče naposledy viděli ve společnosti krásné nevěstky a zároveň s ním se ztratilo i pět set zlatých z výkupného za zajatého tureckého důstojníka. Jaroš přijme úkol a dá se do hledání, přestože tuší, že kapitán už není mezi živými. Sám seržant se brzy ocitne v ohrožení, když mu cestu zkříží zloději dobytka, zrádní hajduci, zběhlí žoldnéři a lovci otroků.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: , Argo

Lovec čertov, 2023

Petrasuvicka
15.11.2024 4 z 5

Jaroše opravdu miluju, neptejte se ale pročn, nevím. Takže jsem se na tenhle jeho sólo výstup vážně těšila a to byla možná chyba. Úplně mi to nešlo od ruky, něco mi v příběhu drhlo, k hlavní zápletce byla spousta odboček a tím bylo vše jaksi překombinované a navíc vždy hrála roli až do očí bijící náhoda.
Tak jako tak to s Cervenakem a Jarošem se zbytkem nevzdavam. Jen je bohužel tenhle díl nejslabší

Timkim
13.11.2024 5 z 5

Krátká knížka, ale solidní děj. Nečekal jsem, že mě bude příběh tak bavit, když tam není celé naše trio, které se výborně doplňuje, ale bylo to výtečné. Pro mě to byl jeden z nejobtížnějších dílů ( nadsázka).....neustále s mapou v ruce a koukal jsem, kudy vlastně procházejí. Výborné to bylo a musím konstatovat, že ten středověk byl fakt humus a žít bych tam fakt nechtěl. 95%

Argony
31.10.2024 5 z 5

Opět super čtení a hned dobrá zpráva k tomu - na Slovensku právě vychází další díl, tak honem sem s českým vydáním.

Akorát ten konec mi přišel dost otevřený. Předpokládám tedy, že "hnízdo hajzlíků" vymlátili a nebylo koho předat katu.

technik1965
23.10.2024 4 z 5

Veľmi dobré a napínavé čítanie aj keď vraha kapitána sa dalo odhaliť už skôr

Česneksmedem
19.10.2024 5 z 5

„Z Uher se stala divočina...“
Citát z knihy

Nejenom z Uher. Dějiny se prý opakují...
Tato série se opravdu povedla a to ještě nevíme, co bude dál. Tentokrát z oblíbené trojice měl sólo Bohdan Jaroš a přesto musím konstatovat, že se kniha těžko odkládala. Jedinou drobnou slabinou je lehce odhadnutelný pachatel.

hanzmb
15.10.2024 5 z 5

Zase vynikající historická detektivka. Ďuro ostatně ani jiné nepíše. Kromě snad toho kovbojského Jánošíka ze Zakliatého kláštora. Když to ale porovnám jen s ostatními díly série, jedná se spíše o slabší příběh. Dle mého je důvod jednoznačný. Stejně jako ve Vlku a dýce (taky spíš slabší díl série) je v akci jen jeden z trojice. A to je strašně znát. Jakmile se vzájemně doplňují, jde čtenářský zážitek neskutečně nahoru. Tak doufejme, že už brzy se všichni potkají v Košicích.

Rade
09.10.2024 4 z 5

Deváté dobrodružství kapitána Steina a notáře Barabiče – ale bez Steina a bez Barabiče…
Tentokrát se do boje s vrahy, zloději a zrádci pouští osamocený seržant Bohdan Jaroš.
Uhry na přelomu 16. a 17. století vylíčené bez příkras a idealizování. Na tomhle notně krvavém dobrodružství se mi nejvíc líbí ta atmosféra; jak historickou beletrii nemusím, tady mi to přenesení se do dávných dob přijde nesmírně věrohodné. Násilí a smrt na každém rohu, města plná odpadků a smradů, autor současného čtenáře opravdu nešetří, a tak jsme nakonec rádi, že se po tomhle poněkud divokém nakouknutí do historie můžeme přeci jen s úlevou vrátit do našeho 21. století.
„ ,Štěstí tentokrát přálo mně, poručíku.' Jaroš záměrně neřekl Bůh, protože ani minutu z celého dosavadního života nevěřil tomu, že by Všemohoucí mohl jednat v jeho prospěch.“

V28
29.09.2024 5 z 5

Poslední dobou toho už moc nečtu, ale na pár oblíbených autorů si dávám pozor, Juraj Červenák je jedním z nich. Ať už je to série Kapitán Stein a notár Barbarič nebo Kapitán Báthory….jak se mi dostane do ruky, neváhám a čtu. Odměnou je mi skvělé historické vyprávění, které je vždy hodně napínavé, poučné i vtipné. Tentokrát jen o Bohdanu Jarošovi a přesto skvělé. Přečteno za den, příště si budu stránky víc šetrit, ale jde to:-)?

uxor
27.09.2024 5 z 5

Pokaždé, když se na pultech knihkupectví objeví kniha pana Červenáka, vím, že mě čeká čtenářská lahůdka.
Před lety mě tento autor upoutal fantasy sérii Bivoj,Černý Rogan nu a před odvahou kapitána Báthoryho lze jen smeknout klobouk. Byla to krásná doba plná magie, historie a odvahy. Děkuji.
Teď vyhlížim s netrpělivostí Kapitána Steina a pokaždé si říkám " To byl nejlepší díl". Omyl! Zase mě pan Červenák překvapí svojí znalostí historie a uměním spřádání zajímavých, napínavých i poučných příběhů.
A já se nechávám ráda překvapovat.....

petrxx11
24.09.2024

Zdá se, že chronologicky předchází dílu Pro hrst dukátů.

dpxcz
22.09.2024 5 z 5

S Červenákem se prostě nedá šlápnout vedle a tahle série je prostě suprová. A i v tomhle díle se to potvrzuje. Není co dodat, jen se výborně bavit.

John6900
18.09.2024 5 z 5

Tady to nejde jinak, než za plný počet hvězd. Ne, že by mi ti dva nechyběli, ale tohle prostě byla skvělá one man show. Zbylé už tady bylo určitě napsané a vychválené. Nezbývá než se těšit na další díl.

OlafSveinsson
09.09.2024 5 z 5

Jarošova sólo akce je rozhodně jiná, než když sebou má Steina s Barbaričem. Pátrání po ztraceném kapitánu Galovičovi určitě není detektivkou, kde by se zápletka rozuzulila na posledních pěti stranách. Spíš připomíná akční příběhy Kornela Báthoryho. A to mi rozhodně nevadí.

Kanimůra2
26.08.2024 3 z 5

Já jsem byla tentokrát dost zklamaná. Bála jsem se, že krev a jiné tělní tekutiny vystříknou přímo z knížky. Myslím, že tolik mrtvých v předchozích dílech nebylo. Klidně bych jich pár ubrala. Taky si neuvědomuju, že by v minulosti přišel (přišli) hlavní hrdina tolikrát do bezvýchodné situace a v poměru 1:5-7 z toho vyváznul bez jediného škrábnutí. Jak v americkém akčním filmu. Dočetla, ale nepotěšilo.

m_martina
24.08.2024 5 z 5

Tuto řadu, kterou píše pan Červenák, jsem si oblíbila hned od první knihy. A také tento případ pro Bohdana Jaroše byl výborný! Knihu jsem přečetla jedním dechem, ráda jsem se vypravila do Trnavy a opravdu mne zajímalo, co se stalo s kapitánem Galovičem. Zajímavé a napínavé čtení, které hodnotím pěti hvězdami. A knihu doporučím.

martin8550
23.08.2024 4 z 5

Čtivý dobrodružný příběh se sympatickým hrdinou. Zápletka poněkud přímočará, vraha čtenář musí odhalit již v polovině příběhu, ale krvavých soubojů a bizardních padouchů je zde plno.

cori
19.08.2024 3 z 5

Trnavský quest seržanta Jaroše, který je hrabětem Thurzem pověřen vyšetřit zmizení kapitána jeho husarské jízdy, spočívá ve zneškodnění čerta, odhalení zlodějů dobytka a organizované skupiny otrokářů, kteří prodávají křesťanské duše Turkům, a usvědčení kapitánova vraha. Měla jsem pocit, že ke konci chybí kapitoly (pod podezřelým padne kůň a v další kapitole už má Jaroš jeho písemné doznání). Poutavý byl popis lodní bitvy na Váhu.

orinka3
16.08.2024 5 z 5

Pro pana Červenáka - tedy jeho knihy - mám slabost. Takže i tato mě velmi potěšila. Parádní dobrodružný příběh v dobových kulisách. Bohdan Jaroš se na začátku knihy dostane do křížku se samotným čertem, přemůže ho a na koni dopraví do Trnavy. A tam se ten detektivní příběh rozbíhá a běží po nejrůznějších stezkách plných nebezpečí dál. Jaroš se málem dostane i do otroctví! Prostě napínavé je to od začátku do konce. Budu se těšit na další knížku.

MirrorIsis
10.08.2024 5 z 5

Kvalitní čtení, další skvělý příběh, na rozdíl od jiných dílů tentokrát je Bohdan proti padouchům sám...

Kerberos
06.08.2024 5 z 5

V tomto díle vystupuje jen Bohdan Jaroš,ale není to na škodu.Poslouchala jsem audio v slovenštině.Bohdan je statečný a nějak víc lidský,když není jen nástroj k mučení a vyslýchání pod velením Steina.Už se těším na další pokračování.