Lujza a Lotka

Lujza a Lotka
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141481/lujza-a-lotka-141481.jpg 5 853 853

Luisa a Lotka je příběh rozdělených dvojčat, která se náhodně setkají o prázdninách, spiklenecky se při odjezdu domů vymění a tím způsobí nejednu spletitou či veselou situaci. "Copánky a kudrny" se prostě rozhodly vzít osud do svých rukou - a čtenáři jim při tom urči tě budou držet palce!

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá

Das doppelte Lottchen, 1949

terkas2001
17.02.2013 3 z 5

Tato knížka se mi moc líbila. Je úžasné, jak postupně zjišťují, že mají stejné rodiče :-) a jak je potom, když se vrátí z tábora, je rodiče nerozeznali. Je dobře, že se dali znovu dohromady.

aja.vac
03.02.2013 5 z 5

Luisa a Lotka je velice hezká kniha ale cetla sem už lepší.

Yalka
02.01.2013 5 z 5

Nádherný příběh, velmi moudrý, přečteno v dětství aspoň 30x dokola.

Velmi mě mrzí, že ani v jednom americkém filmovém zpracování (v tom známém z r. 1998 s Lindsay Lohan, ani ve starším z roku 1961, které se dá najít na Disney+) není zachována kontrast chudá rodina Lotky vs. bohatá rodina Luisy. To je v knize jedna z naprosto stěžejních dějových linek. Možná bych se měla poohlédnout po nějaké německé verzi, třeba by se mi líbila víc.

TessDragon
27.09.2012 5 z 5

Tuto knihu mi doporučovala má kamarádka před několika lety, a protože byl natočený podle Pasti na rodiče, neváhala jsem. A byl skvělý, možná ne tak jako film, ale jako skvělá kniha pro děti všeho věku.

Katrys
12.08.2012 5 z 5

K této knize jsem se dostala, když jsem viděla rodinný film Past na rodiče a velice se mi líbil. Tuhle knihu mi kdysi doporučila teta a myslím, že se dětem bude líbit.

Lucka66
17.04.2012 5 z 5

Moje oblíbená knížka z dětství :)

jitkahav
22.01.2012 5 z 5

Oblíbená kniha mého dětství.

netty.vanity
22.10.2011 5 z 5

Úžasná kniha! Sice je to setsakramentsky dlouho, co jsem ji četla, ale pamatuju, jak jsme ji měli ve škole jako povinnou četbu a já si její čtení vyloženě užívala. Výborný příběh, který snad nikdy neomrzí.

Oter
28.09.2011 3 z 5

Úplně první knížka, kterou jsem kdy přečetla. Sice jsem ji četla za svůj život pouze dvakrát, ale ráda se k ní vrátím, jestli někdy budu mít dceru.

Alix
28.05.2011 4 z 5

Řekla bych, že je to psáno s velkým pochopením pro dětskou duši, dodnes si pamatuji, jak mne to v dětství vzalo. Nedávno jsem to přečetla znovu a líbilo se mi to i po letech, které od mého dětství uplynuly.

Addie
01.04.2011 4 z 5

Příjemná knížka, člověk by si nejradši znova zajel na tábor...
Minimálně já, když si na ni vzpomenu.

dzejnyka
30.11.-0001 5 z 5

Jedna z prvých knižiek môjho detstva. Pamätám si dodnes ten pekný príbeh, happy end, a ešte aj moje nekonečné sympatie pre chúďa Lottku, ktorá (vydávajúc sa za svoje dvojča) musela na čas vymeniť mäso za palacinky. Hrôza :-)