Mach a Šebestová

Mach a Šebestová
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223400/mach-a-sebestova-223400.JPG 5 302 302

Příběhy oblíbených postaviček Macha, Šebestové a psa Jonatána. Dvanáct humorných kapitol se hlavní postavy pomocí kouzelného sluchátka podívají do doby ledové, přemění psa Jonatána na kluka a vezmou ho na školní výlet nebo pomohou spolužákovi Kropáčkovi s angínou. V epizodách plných komických peripetií, v nichž se mísí skutečnost s bujarým výmyslem uplatnil básník , pohádkář a scénárista Miloš Macourek svůj originální situační i slovní humor, svou hravost a fantazii. Malíř Adolf Born okořenil jeho vyprávění jedinečnými výtvarnými představami.... celý text

Nemo78
30.12.2024 5 z 5

Nádherná a originální kniha příběhů nejen pro děti. Srozumitelný jazyk, krásně vystavěné historky, přál bych každému dítěti, aby tuto knihu četlo, nebo mu ji někdo četl.

martianekk
28.11.2024 4 z 5

Mach a Šebestová je nestárnoucí kniha Miloše Macourka s animacemi Adolfa Borna. Většina zná spíše televizní seriál, který božsky namluvil Petr Nárožný.

Koty7
15.03.2024 5 z 5

Naprostá Macourkova klasika s kouzelným sluchátkem, kterou zná i díky pěknému večerníčku opravdu každý.

Ayla767
16.09.2023 5 z 5

Na tuto knížku a příběhy Macha, Šebestové a psa Jonatána paní Kadrnožkové se nedá zapomenout :-) .
Moje děti si ji tak náruživě pročítali, že z ní byl za čas salát :-D .
K tomu všemu večerníček namluvený panem Petrem Nárožným, no co k tomu dodat.
....a mít tak kouzelné sluchátko.....

Ladis777
30.08.2023 5 z 5

Chtěli jsme, aby dcera něco o prázdninách četla a procvičovala hlasité čtení, takže jsme sáhli po klasice... a úspěch měla, což mě potěšilo, že ta fantazijní a zároveň až nonsensová kniha osloví i děti po čtyřiceti letech od doby, kdy jsem ji radostně hltal já. A sám jsem se při poslechu dobře bavil, k tomu jsem si připomínal večerníček.. a bylo mi moc fajn.

Sandik
18.07.2023 5 z 5

Klasika která nezklame a je stejně dobrá jako kreslený večerníček, což se při podobných knižních adaptacích ne vždy podaří... 95%

denib
09.05.2023 5 z 5

Z televize znám Macha a Šebestovou dobře, ale ke knize jsem se dostala až jako dospělá, a to jen čirou náhodou. A báječně jsem se bavila. Je to jedno z děl pro děti, které nevyčpí časem a ani pro dospělého neztratí své kouzlo. Při čtení jsem úplně slyšela hlas pana Nárožného a viděla nejen ilustrace v knize, ale celé filmové scény pana Borna. Vůbec nevadilo, že to tak trochu svazovalo mojí představivost. Naopak jsem si to náramně užívala a dobře se pobavila, protože představivost pana Macourka prostě stačí :-) Rozhodně doporučuji.

yellow
17.01.2023 5 z 5

Tento díl se nám s dcerou líbil se všech nejvíc a podle toho, jaké máme salátové vydání, byl asi hodně čtený, i když jsme byly se sestrou malé.

jan.para
20.09.2022 5 z 5

Klasika.

jerisno
07.04.2022 5 z 5

Tyto skvělé příběhy dvou neposedných školáků a chytrého psa Jonatána, jsem četl opakovaně všem třem dětem a určitě patřily k těm nejoblíbenějším. Při četbě jsem byl asi ovlivněn přednesem pana Nárožného ze známých večerníčků a i když nejsem žádný imitátor, dětem se to překvapivě líbilo. Krásné ilustrace pana Borna jsou také nezapomenutelné. Velmi hezky a příjemně strávené uspávací večery.
A hodnocení ? To nechám na Jonatánovi : "A tak štěkám jako hrom, ať
je těch hvězd milion " !

Anitram22
02.02.2022 5 z 5

Krásné příhody žáků 3.B a psa Jonatána. Kdo by je neměl rád.

Kontryhelka
17.01.2022 5 z 5

Nestárnoucí klasika, která si získala srdce již mnoha generací nejmenších, mladších i třeba starších dětí. Neuvěřitelné příběhy žáků 3.B, psa Jonatána, školní prevíty Pažouta a Horáčka a samozřejmě kouzelné sluchátko. Krásně zpracované i jako večerníček pro děti. Na svoji dobu opravdová pecka a skvělý dabing. Dílo, které svojí nestárnoucí partou dětí, dospělých i zvířat potěší každého, kdo sám jako dítě na tomto nezapomenutelném pohádkovém příběhu vyrůstal.

MinaHawke
25.08.2021 5 z 5

Kdo by neznal Macha a Šebestovou se psem Jonatánem a jejich veselé příhody.

georginaa
09.04.2021 5 z 5

Různé příběhy u kterých se člověk nenudí. Nehledě když se to vypráví dětem, snažím se měnit hlasy jak to umí Petr Nárožný a je to zábava. Děti se chechtají a mají tuto knihu velice rádi.

Sumeček
24.02.2021 5 z 5

senza
kniha

1bublina
22.01.2021 5 z 5

Tohle byl návrat do dětství. Jako malá jsem poslouchala tuto knihu na audiokazetě, kterou namluvil Petr Nárožný. Při čtení jsem slyšela jeho hlas. Je to moc milá kniha, často vtipná a poučná, s krásnými ilustracemi Adolfa Borna. Vytkla bych jedinou věc, a to neuvěřitelně dlouhé věty, kde přímá řeč byla oddělená čárkami. Někdy i přes dvě stránky.
ČV 2021 - 2. Kniha obsahující ilustrace

666Jitka
04.11.2020 5 z 5

Kdo by neznal příběhy Macha, Šebestové a jejich nerozlučného kamaráda Jonatána ... Úžasná a vtipná knížka Miloše Macourka pro děti s nepřekonatelnými ilustracemi Adolfa Borna. Když běžel v TV večerníček Mach a Šebestová, koukala na něj celá rodina. Dodnes nezapomenu, jak se taťka s dědou při jeho sledování upřímně smáli ...

n.ezn.amy
26.10.2020 5 z 5

Příběhy žáků 3.B Macha a Šebestové s jejich nerozlučným psím kamarádem Jonatánem a pochopitelně s kouzelným sluchátkem, se kterým zažívají neobyčejná dobrodružství. Pochopitelně hodně lidí tyto příběhy zná z večerníčků namluvený nezapomenutelným Petrem Nárožným, ale přeci jen kniha člověka i v těchto příbězích donutí popustit uzdu své fantazie. Skvělé kniha hlavně pro mladší čtenáře

Doubravka1975
26.10.2020 5 z 5

Vynikající a nezapomenutelné příběhy žáků ze 3.B
A na melodii My jsme žáci 3.B....vzniklo plno našich vymyšlených básniček a písniček. Např. na základce v 7.B na horách a s rodiči a sestrami na dovolené v Jugoslávii vznikl celý příběh snad o 20 slokách. Moje mamka má prostě básnické střevo.
Jo a dycky jsem chodila do Béčka

ArwenAragorn
25.10.2020 5 z 5

Mach a Šebestová mě dostihli, když už jsem byla větší a moc se mi líbili.