Majonéza k snídani

Majonéza k snídani
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477043/bmid_majoneza-k-snidani-YVg-477043.jpg 4 860 860

Láska není příčinou vztahů, ale jejich důsledkem Nový samostatný román Markéty Lukáškové. Se svou prvotinou Losos v kaluži objela republiku v rámci divadelního projektu Listování a napsala podle ní scénář, který nyní čeká na filmové zpracování. Po Lososovi následovaly knihy Panda v nesnázích, InTyMně a Vlaštovka v bublině. Skrze své tituly se Markéta snaží šířit osvětu o vnímání psychických problémů. Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlepší kamarád nepřizná, kam ho táhne jeho srdce? Některé věci ale pochopíte jen tak, že se do nich namočíte, a proto se sama pustí do vztahového experimentu – na své první lásce.... celý text

L.Esoteric
18.09.2023 5 z 5

Úžasná kniha, Markéty styl mi strašně sedí

0450
06.09.2023 5 z 5

Úžasná kniha. Má nejoblíbenější od Markéty

mfajmanova
24.08.2023 3 z 5

Příjemné čtení jako ostatní knihy od autorky, které jsem již četla. Po jejích knížkách sáhnu většinou, když potřebuji odlehčit mezi jiným čtením.

Pogy
21.08.2023 5 z 5

Teda tahle knížka mě neskutečně vtáhla. Za mě rozhodně nejlepší knížka autorky.

jaroiva
11.08.2023 2 z 5

Audiokniha se moc pěkně poslouchala, i když předloha je taková banální, nezajímavá. Vlastě nevím, o čem to bylo. Plkání studentky před maturitou. Mě to tedy nedojalo ani mi nikdo nebyl sympatický.
Audioknize bych dala tak 3,5 (takže 4) hvězdy, ale tady dávám svůj pohled na text knihy a to mi připadalo slabé. Asi nejsem cílová skupina.
Ještě, že jsem ji měla jen půjčenou z knihovny.

Clumsy
06.08.2023 5 z 5

Tak tohle mi bylo hodně blízký. Čte se to jedním dechem.

tezzpoletsar
25.06.2023 5 z 5

Moje 6. od Markéty a opět skvělá! Krásně se četla.

Čtenářka73
19.06.2023 5 z 5

Z téhle knížky jsem opravdu nadšená. Krásně a citlivě vylíčené lidské vztahy, předsudky, stereotypy, naděje i zklamání. Několikrát jsem u čtení slzela.

cukrovka
11.06.2023 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. První knížka od autorky a vůbec jsem nebyla zklamána. Láska a pohled na ni od různých lidí z jedné rodiny. Příběh byl zajímavý, svižný a místy i vtipný.

mnohoknih
16.05.2023 5 z 5

Výborný název knihy a podle toho k ní můžeme přistupovat. Někdo majonézu rád, někdo nerad. Někdo je rád, když se v příběhu pitvají vztahy, někdo ne. Mně to velmi zaujalo. Ema své potíže dokáže skvěle přetavit do svého koníčku a zároveň se dozvědět něco o své rodině. Líbí se mi její upřímnost, i když to je vlastně neschopnost empatie.
Občas jsou přátelé proste k tomu, abychom s nimi sdíleli ticho.
A ňuňácký rozhovor na stranách 286 - 288? Je opravdu jedno jakého jste zaměření, nejistota v lásce je stále stejná. Občas se zadaří a změní se v jistotu.

Sova15
11.05.2023 4 z 5

Možná nejsem ta pravá věková skupina, které je kniha určená, ale proč ne? Zvládla jsem ji. Závěr byl velmi zajímavý, rodinné tabu, o kterém se nemluvilo a přesto ovlivnilo všechny členy rodiny. Poslouchala jsem na CD a tak jsem s Majonézou k snídani strávila velmi příjemné chvilky.

vekkr
11.05.2023 4 z 5

Audiokniha.Líbilo se mi to.Bavilo mě to.Běžný život,běžné vztahy a přitom poutavé a chytlavé.

janyska13
10.05.2023 5 z 5

Opět skvělý příběh o normálním životě normálních lidí, s kapkou pandemie. Nevím čím to je, ale já se v každé knize autorky v něčem najdu.

Marki019
27.04.2023 5 z 5

Zajímavý příběh mladé holky a rodinného tabu. O čem všem se prostě v rodině nemluví.

bosorka78
16.04.2023 5 z 5

Moc pěkně napsaná kniha. Jsem trochu starší než hlavní hrdinka,ale vyprávění její pohledu na věc a různé situace mě moc bavily. Rozkrývání osudů její rodiny a jejich proč bylo velmi pěkně zpracované. První kniha od autorky a určitě zkusím i další.

Janík61
12.04.2023 4 z 5

Moje první kniha od autorky a nezklamala. Je to čtivé, knížka se mě líbila.

Terezka_U
26.03.2023 4 z 5

Téma lásky zpracované z několika pohledů a spojené do celistvého příběhu díky vyprávění Emy. Je to netradičně pojatá knížka, která je úžasně čtivá. Přišla jsem si pro pěkný příběh a odešla jsem i s mnoha zajímavými myšlenkami. Těším se na další díla autorky.

cherubinka
18.03.2023 2 z 5

Autorku jsem neznala. Byla mi doporučena paní knihovnicí, když jsem nevěděla co číst a co zkusit. Prý je populární a napsala nmuz pár knih, tohle je novinka.
Upřímně, ze začátku jsem byla dost skeptická. Moc mě to nebavilo. Pak jsem se začetla, mělo to trochu spád ale... Má autorka to nebude. Celkově to hodnotím jako "Lanczová pro dospělé". :-)

Vivetkav
03.03.2023 2 z 5

Má myslím 4 kniha od autorky a na to, že je již i namluvená v audio verzi mě překvapilo, že předchozí pro mě měli větší spád .. byla zajímavá ..nadchlo mě že hlavní hrdinka v knize chce psát knihu, která se bude jmenovat Majoneza k snídani ..velmi pěkné i to téma o lásce a příběhu rodiny, ale nějak mi to k ní nesedělo jako kdybych jí to nevěřila, že jí to zajímá. Nicméně měli by jsme si jít také do historie svých rodičů a prarodičů jaké měli lásky..tohle bylo vylmi zajímavé.

terkahrud
02.03.2023 1 z 5

Na knizku jsem se moc tesila. Obalka je nadherna a tak jsem knihu chtela mit. Do knizky jsem se ale nedokazala zacist a velmi me zklamal popis hlavni hrdinky. Pusobilo to na me jako velke klise.