Manželé odvedle
Shari Lapena
„Thrillerový debut roku 2016, o kterém se nejvíc mluví.“ Stylist „Naprosto strhující příběh plný zvratů“ Tess Gerritsenová „Pečlivě vybroušené – a ostré jako břitva“ Harlan Coben NIKDY NEVÍTE, CO SE DĚJE NA OPAČNÉ STRANĚ ZDI. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Super! Napínavé od začátku až do konce. Sice byl děj tak nějak předvídatelný, ale styl psaní byl neskutečně chytlavý a napínavý!
Vydařené dílo, u kterého si člověk vůbec není jistý, jak vlastně skončí. Několikrát jsem se přistihla, že jsem byla docela v šoku a občas četla s otevřenou pusou. Konec je velmi zdařilý a pro mě naprosto šokující. U téhle knihy se člověk ani na chvíli nenudí.
Prvotina Shari Lapeny mě moc nenadchla. První část knihy mě vyloženě nudila, děj předvídatelný, postavy nesympatické a jako vždy šlo jen o peníze. Jak hluboko někdo může tak klesnout?
Kniha mě chytla až tak od 150 stránky, ale od té doby jsem se nemohla odtrhnout. Napjatá jsem byla až do poslední kapitoly, teda i do poslední věty. Zajímavá zápletka s parádním rozuzlením. Za mě 5*
Knihu jsem zhltla za dva dny a musím říct, že byla napínavá od začátku do konce. Rovněž byla velmi překvapivá a místy až šokující. Kam až je schopen člověk zajít ze zoufalství? ...jednu hvězdičku strhávám za cca poslední 2 stránky knihy. Myslím, že kdyby tam nebyly, příběh by byl mnohem lepší. Takhle se mi zdál konec moc překombinovaný.
Perfektní kniha. Napínavá od začátku do konce. Líbila se mi o něco více než Někdo cizí v domě.
Tak tohle mě fakt bavilo a pohltilo. Začátek mě nadchl, tak trochu jsem tušila, kdo je ten záporák, ale konec je hodně překvapivý. Mě se kniha celkově, jak byla psaná i téma moc líbilo.
Ze začátku mě kniha trochu nudila, skoro celou dobu jsem se musela nutit, abych ji četla. Ale postupně přibývalo zajimavých věcích, proč to číst. Ve výsledku se mi kniha líbila.
Knihu jsem přečetla za pár hodin. Četla se dobře - i když opakované výslechy mne až tak moc nebavily. Ale zápletka se postupně objasňovala a nakonec šlo zas hlavně o peníze, jako ve spoustě skutečných životních příběhů. Jak moc musí být někdo v úzkých, aby kvůli vidině peněz zradil sám sebe? A jak jednoduché je někoho takového zneužít?
Tak za mě super. Hodně čtivej příběh. Konec trochu překvapivý a takový otevřený jakoby. Mě by třeba zajímalo, co bylo dál.
Ach jooo...tak dlouhý rozjezd, téměř na 100 stránek, kdy se nic neděje, jen rodina podstupuje policejní výslechy. Sice je to poměrně čtivá kniha, ale děj je takový "utahaný". Za mě tedy nic extra :-)
Tak tahle kniha bude patřit k oblíbeným.
Děj se rozjede hned na začátku, žádné bláboly kolem. Do toho zápletka s manželem, s nevěrou, závistí.. Za mě hodně čtivá.
Hlavní hrdinové jsou velmi sympatičtí, vyšetřovatel už méně, ale naštěstí není kniha stavěná pouze na něm, takže i proto vyšší hodnocení.
Kniha se velmi dobře četla. Nechápu, jak může být někdo něčeho tak šíleného schopný. Bylo to všechno až neuvěřitelné , ale za skvělý závěr, kterému jsem opravdu uvěřila, dávám 4 hvězdičky.
Knihu jsem měla přečtenou již za dva dny, četla se opravdu dobře. Napínavý děj, do poslední chvíle napětí. Jediné co bych vytkla, tak závěr, to už tam být nemuselo. Jinak mohu za mě doporučit.
Kniha se mi četla dobře a rychle. Téma bylo zajímavé, ale obecně kde jsou děti tak je to pro mě náročnější čtení. Knihu jsem četla po autorčině druhé vydané knize Někdo cizí v domě a ta se mi líbila více.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychózaAutorovy další knížky
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Přečetla jsem na jeden nádech, ale trošku mě zklamalo, že to takhle dopadlo. Určitě doporučuji přečíst, přece jen každý máme svůj osobní názor.