Kruh

Kruh
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346969/bmid_kruh-NFh-346969.jpg 4 2246 2246

Martin Servaz série

Marsac je malebné mestečko v Pyrenejach známe vďaka elitnej univerzite. Jeho pokojnú atmosféru rozbúri informácia o vražde mladej profesorky a nález tela miestneho chovateľa psov, ktoré roztrhali na kusy jeho vlastné zvieratá... Kto a prečo rozpútal v tomto univerzitnom meste šialenstvo smrti? Mohlo by byť dielom sériového vraha Hirtmana? Stačí jeden tajomný telefonát a detektív Martin Servaz začína nové vyšetrovanie. Hlavným podozrivým je totiž syn jeho bývalej lásky z univerzity. Marianne ho zúfalo prosí, aby jej syna zachránil, a Servaz nemôže odmietnuť. Riešenie prípadu donúti detektíva ponoriť sa do vlastnej minulosti a znovu otvoriť staré boľavé rany. Bude to najnebezpečnejšie a najosobnejšie vyšetrovanie jeho doterajšej kariéry...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , XYZ (ČR)

Le Cercle, 2012

Makyt
02.01.2020 4 z 5

Ze Servaze se stává čím dál větší a neuvěřitelnější hrdina. Líbí se mi, jak kniha navazuje a odkazuje se na předešlý díl. Do poslední chvíle jsem nechápala... ale jedna věc mi pořád nesedí... Kdo byla druhá osoba u psů? Klidně mi napište, kdo to víte ;-)

ivusse
26.12.2019 4 z 5

Napínavé, pěkné.

Usignolo
23.11.2019 5 z 5

Milý Ježíšku, prosím o další díly :-) Opět napínavé jak kšandy. Mně to nevadí, že je Martin Servaz jako Chuck Norris.

mataj
19.11.2019 5 z 5

Další napínavá detektivka s vyšetřovatelem Martinem Servazem tentokrát z prostředí univerzitního městečka. Atmosféra již nebyla tak mrazivá a ponurá jako v předešlé knize. Probíhající vyšetřování bylo doplněno "příběhem" s Julianem Hirtmannem. Jsem zvědavá jak to s ním dopadne.

oleg
10.11.2019 5 z 5

Tak tohle mě opravdu bavilo,vůbec mi nevadilo,že to má tolik stránek ani jsem je nestačila otáčet,jak jsem to hltala a jdu do třetí.....

Denisa232623
31.10.2019 5 z 5

Tahle série s Martinem Servazem je skvělé čtení. Člověk by si řekl že 600 stránek je moc, ale pan Minier to umí tak výborně podat, že jste v napětí od začátku do konce.

Atak
01.10.2019 5 z 5

Tato série mě strašně moc baví a hrozně moc mě rozčiluje Servaz, každá akční scéna a on dostane nakládačku :) divím se, že ještě žije :D

polednice1705
01.10.2019 5 z 5

Pane Miniere, co mi to děláte? Musela jsem poslouchat a poslouchat, abych se konečně dočkala vytouženého odhalení... opět skvělé :-)

Anet2106
18.09.2019 4 z 5

Knižka se mi líbila ještě více než první díl. Až do poslední chvíle mě nenapadlo, že tahle osoba je vrah. Líbí se mi, že se tam drží hlavní nepřítel Sarveze...moc ráda si v nejbližších dnech přečtu další díl :)

axspevak
17.09.2019 5 z 5

Skvele pocteni!

Lana33
16.09.2019 3 z 5

Místy trochu zdlouhavý děj, popisy míst a situací mi občas nedokázaly přijít na mysl, ač jsem si je zkoušela představit sebevíc. Stejně jako u prvního příběhu více zvratů. Sem tam bych rozvedla některé myšlenky hlavního hrdiny, ne vše mi bylo hned jasné. Kniha se ale čte svižně, hlavní hrdina mi přijde občas trochu natvrdlý, ale sympatický.

pipa36
05.09.2019 3 z 5

Kniha i zápletka se mi moc líbily. Co se mi však nelíbilo, byly - dle mého názoru naprosto zbytečně - použité vulgarity. A nebylo to žádné ho*no nebo pr*el, za použitý slovník by se nemusel stydět kdekterý kopáč, který po 12 letech úspěšně absolvoval v pátém ročníku základní školy. Pokud se nám autor snaží svého hlavního hrdinu (Martina Servaze) představit jako jemného, vzdělaného a inteligentního člověka, myslím, že není potřeba, aby pokaždé, když mu něco dojde, řval na všechny strany "Ku*va, ku*va, ku*va!"
Za výše zmíněné dvě hvězdy dolů, v knize to bylo otravné.

Mrňous1
04.09.2019 5 z 5

Opět vynikající. Detektivka, která Vás nutí přemýšlet a přináší hluboké myšlenky o životě. Je to jako v knihách Agáthy Christie, kdy nic není černobílé a vrah není vždy ten zlý...Někdy je děj trochu vleklý, ale to je styl Miniera a stojí za to tyto pasáže "přetrpět". Jsem opravdu zvědavá na další díl.

Pietra
03.09.2019 4 z 5

Skvělá zápletka, ponuré a napínavé, nepředvídatelný (alespoň pro mě) závěr.

Weruska93
31.08.2019 4 z 5

Velmi napinave, nicméně nemuselo by tam být tolik brutality

Anie.M
30.08.2019 3 z 5

další povedený thriller v čele s Martinem, ovšem oproti prvnímu dílu mi chyběla ta tajemná atmosféra.

karin4338
27.08.2019 5 z 5

super, opäť Minier nesklamal. idem na 3 diel

ladaol
25.08.2019 5 z 5

Opravdu čtivý i tento díl, klidně bych autora přirovnala k mému oblíbenému Danu Brownovi a hnedle se vrhám na třetí díl.

Ehwaz
20.08.2019 4 z 5

Přestože tento typ detektivky rozhodně není moje parketa, začala jsem číst ze zvědavosti. A dočetla! Což svědčí o mimořádně dobré a příjemné čtivosti bez ohledu na 630 stránek :-) Za dlouhých zimních večerů si od autora asi půjčím i něco dalšího...

boeink
13.08.2019 3 z 5

efka.saf to napsala dokonale. Příběh se mi líbil, neměla jsem problém se začíst a pokaždé, když jsem vzala knihu do ruky, okamžitě jsem byla v obraze. Ale bylo to táááák rozvláčné, moc popisů, moc postav. Martin Servaz je sympaťák, takže mu dám v budoucnu asi ještě šanci.

francouzská literatura thrillery sérioví vrazi

Bernard Minier
francouzská, 1960