Skřet a královna
Evan Hunter (p)
Matthew Hope série
Milovali se jen jedinou noc... teď musí najít jejího vraha. Ona je rocková hvězda 60. let, která zatoužila po comebacku, on je rozvedený advokát, snažící se dát opět dohromady svůj vlastní život. Jejich společná noc je krátká, ale plná vášně. Když se druhý den zjistí, že byla brutálně zavražděna a že její šestiletá dcerka zmizela, ujme se Matthew Hope nejtěžšího úkolu v jejich vztahu – najít a usvědčit únosce a vraha…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2000 , BB artOriginální název:
Rumpelstiltskin, 1981
Trochu jinak psaná řada od autora 87.revíru. Autor se zaměřuje asi na čtenářky, vkládá tam pasáže spíše pro červenou knihovnu - mně to nevadí, naopak je to jiný styl odpočinkového čtení.
Nebylo to špatné, první díl byl pro mě víc napínavější, zde bylo hlavní osou příběhu - dedukce a vzpomínání střípků rozhovorů a uvědomění si skutečností, které ze všeho vyplynuly. Přesto určitě zkusím další díl. Osvěžením byla dcera Joanna a její žádost o radu otce. Nová přítelkyně Matta na obzoru, uvidíme, jak se vše bude vyvíjet dále.
Tak jsem se po delší době odhodlala se pustit do druhého dílu série o Matthew Hopeovi a mé hodnocení stále zůstává na třech hvězdičkách. Oproti prvnímu dílu se kniha o něco méně zabývá milostným životem hlavního hrdiny, který mi už není tak značně protivný, ale k sympatiím je stále daleko. Opět zde máme velmi předvídatelný děj, snadno odhalitelného vraha i motiv a několik naprosto zbytečných pasáží, které jsem přeskakovala. Vcelku je dojem o něco lepší, než při čtení prvního dílu, ale ne zase tak o moc.