V novej škole
L. E. Blair
Medzi nami dievčatami série
1. díl >
1. diel zo serie Medzi nami dievčatami. V prvom diele sa predstavujú hlavné hrdinky - štyri americké školáčky - Sabrina Wellsová, Katie Campbellová, Allison Cloudová a Randy Zaková. Hneď prvý deň v novej škole dostanú úlohu - vyzdobiť telocvičňu na školskú zábavu. Pre Sabrinu to však nie je ten najväčší problém.
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1993 ,Originální název:
Girl Talk - Welcome To Junior High, 1990
Kombinácia nostalgie a túžby po úplne jednoduchom oddychovom čítaní mi prihrala do rúk túto knihu. Keď som mala cca 9 až 11, táto séria patrila k mojim obľúbeným a vždy som sa tešila, keď som v knižnici objavila ešte neprečítaný diel. Sabrina, Katie či Alison síce mali iné životné pomery než ja (a 90% slovenských dievčat), no ich radosti a starosti mi i tak boli celkom blízke a známe. Napríklad v tomto úvodnom diele sú to trampoty s nástupom do novej školy, túžba po priateľstve, nejaké tie platonické lásky... Všetko veci, ktoré riešia (aj keď už možno inak) i dnešné dievčatá. Jediné, čo by som vytkla (okrem jednoduchého jazyka a štýlu, ktorý však k tejto sérii patrí a čerstvým pubertiačkam zrejme neprekáža) je Sabina láska k horoskopom. Bŕ.
Škoda, že dnes už takéto knihy nevychádzajú. Toto bol klenot dievčenskej literatúry. Som rada, že sa mi pár dielov podarilo zohnať do vlastnej knižnice.
Koľko trápenia môže byť s prestupom na inú školu či nástupom do školy. Pre niekoho výzva pre iného bruchabolenie. Každý to nejako rozchodí.
Citavala jsem cele letni prazdniny na Slovensku a bylo to vynikajici, ciste, ctive - dnes uz nic takoveho nevychazi.
Na zakladke tieto knizky kolovali a velmi som zavidela tym stastnym co ich aj mali doma, nielen z kniznice ;) citali sme o dusu cez prestavky, potajomky pod lavicou,.. Z dnesneho pohladu asi trochu naivne pribehy stvorice dievcat , ich radosti a starosti, ale take mile to bolo ;) dnes uz by som sa asi zasmiala .. Ale dcere doporucim ;)
pro dívky kamarádky spolužáci dívčí romány seznamování
1993 | V novej škole |
1993 | Konkurz |
1993 | Modelka |
1995 | Šokujúca správa |
1996 | Kráľovné krásy |
Toto bolo moje dospievanie a staršie detstvo. Spomienky na ružové knižočky útle v našej knižnici, keď som sa fakt od dverí obracala k príslušnému regálu, koľko ich tam je a či... achjoj... nájdem takú, čo som ešte nečítala :))) Našťastie nenaväzujú na seba detaile a dali sa čítať na "preskáčku"