Město spí
Zdeněk Svěrák
Tato noční knížka se nejlépe prohlíží v posteli před spaním. Je dobré pomyslet v té klidné chvíli na své bližní, kteří musí být celou noc vzhůru: na lékaře, na pekaře, na hlídače... S vědomím, že jsou ve službě a na stráži, se nám bude lépe usínat.
Mame spojeno spis s pisni, kterou jsme poznali drive a ta je opravdu krasna. Puvodne jsem myslela, ze kniha bude vice rozvedena o tom co se v noci.deje, ale je zde jen text cele pisne a k jednotlivym slokam ilustrace ( dle meho prumerne). Nicmene dceri se libi a sem tam si s knizkou pred spanim zazpivame, protoze melodii i text mame moc radi.
Take jsme objevili nahodou a deti miluji. Text i ilustrace, ktere znaji z Flasky a z Banánu.
Hezký text o lidech, kteří nad námi v noci bdí. Milé ilustrace výtvarníka Jiřího Votruby.
Poetika Zdeňka Svěráka je mi blízká, ilustrace Jiřího Votruby mám moc ráda, jeho pohlednic mám doma spoustu :)
Zajímavý nápad, líbilo se mi ocenění těch, kteří pracují pro nás ostatní v noci. Ale zpracování dost pokulhává, hlavně ilustrace jsou slabinou této knížky. Škoda.
Rozkošná jednohubka pro ty nejmenší z nás. Ideální na čtení před spaním, kdy si připomenete, kdo všechno v našem městě musí být vzhůru, když celé město spí :)
Ilustrace Jiřího Votruby a nadčasový text Zdeňka Svěráka seznamují nejmenší čtenáře s profesemi, které vyžadují noční službu.
"Lidé, co v noci drží hlídku,
ve znaku mají světlušku,
jsou jako zástup dobrých skřítků,
vzpomeň si na ně na lůžku."
(24. 2. 2020 - 16x v přečtených)
2013 | Po strništi bos |
2000 | Dobytí severního pólu |
2008 | Povídky |
2011 | Nové povídky |
2009 | České nebe |
U nás oblíbená knížka před spaní, má ráda dcera i já. Ilustrace jsou věc vkusu, nám se líbí.