Metal Gear Solid
Raymond Benson
Speciálně vycvičený bývalý agent člen jednotky FOXHOUND agent Solid Snake je povolán zpět do akce,aby se znova věnoval tomu, co umí nejlépe - zabranit krizi celosvětových rozměrů.Vražedný tým odpadlíků jednotky FOXHOUND převzal kontrolu nad zařízením pro likvidaci nukleárních zbraní na aljašském ostrově Shadow Moses.V úspěšném dokončení mise se Snakeovi snaží zabranit komanda s vymytými mozky, vojsko s vylepšenou DNA a šest prvotřídních zabijáků obdařených neobyčejnými schopnomi.Šance zastavit jadernou katastrofu je mizivá, avšak věci nemusí být takové, jakými se zdají ...... celý text
Literatura světová Sci-fi
Vydáno: 2012 , TritonOriginální název:
Metal Gear Solid, 2008
Metal Gear Solid byla má oblíbená hra. Na knihu jsem narazil v knihovně úplnou náhodou, protože jsem vůbec netušil, že něco takového vyšlo.
Čtení bylo fajn, protože jsem si zavzpomínal na dobu hraní této legendární hry.
Hra je pro mně naprosta špička.Tahle kniha popisuje děj první hry.Kniha mi pomohla pochopit děj.I můj problém byla angličtina.Tahle kniha ukazuje genialitu hry i velmi originálního příběhu.
Styl jakým je napsána není nejlepší, ale znalce hry a fanouška originálních příběhů, nemůže odradit...
Čekal jsem rozšířenou verzí herního příběhu, ale místo toho jsem měl pocit, že mi tu někdo popisuje hraní hry od vynoření v doku po závěrečnou scénu s jízdou na skútru. Pokud bych neznal hru, zřejmě bych se bavil víc, ale toto je opravdu málo.
Docela odstrašující adaptace herní klasiky. Celou knihu jsem si připadal, jak kdybych četl návod na hru. Když asi popáté čtete, že Snake něco našel (granáty, ID kartu atd.) a strčil si je do kapsy, už jen čekáte, kdy si tam strčí i tu bazuku :-) Nicméně kniha mi pomohla pochopit více děj, jelikož jsem hru hrál pouze v angličtině v době, kdy jsem uměl ještě větší prd anglicky než dnes. Budiž toto knize plusem.
Pro milovníky původní videohry vynikající záležitost, jak si zopakovat děj a pochopit některé detaily, kterých si dříve člověk nevšimnul. Asi si tu hru znovu zahraju.
2005 | Svoboda má svoji cenu |
2007 | Operace Barakuda |
2002 | Dnes neumírej |
2012 | Metal Gear Solid |
1999 | Jeden svět nestačí |
Psát knihy podle her prostě nedělá dobrotu. Pokud nemáte za předlohu nějaký vyloženě atmosférický kousek (a i tam bych dlouho váhal, než bych něco vybral), tak se prostě netrefíte - co ve hře působí zcela přirozeně je v knize neskutečně násilné a šroubované. Kniha je navíc napsaná tak prostinkým jazykem, že to celý děj až uráží.
Stručně řečeno, pokud vás nástin děje zde uvedený zaujal, pořiďte si originální hru a s tímhle neztrácejte čas. Váš zážitek se povznese do úplně jiných výšin.