Miluj jej voľnosť

Miluj jej voľnosť
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395554/bmid_laskou-ji-nespoutas-DRi-395554.jpg 4 524 524

Jedného dňa namaľujem dokonalý západ slnka – len musím zohnať správne slová. Atticus vo svojej zbierke Miluj jej voľnosť zachytáva esenciu veľkých okamihov aj romantiku všednosti s priam dojímavou pokorou. Prvý pohľad novej lásky, neskrotná sloboda ženskej duše, spievanie spolu s rádiom počas nočnej jazdy autom alebo prchavý pôžitok z kvalitnej whisky. Pozoruje, nachádza a spája v pár výstižných riadkoch to, čo nás v živote najviac povznáša i ťaží, vkráda sa nám do myšlienok a prebúdza v nás dobrodruha. Z anglického originálu Love Her Wild (Atria Books, a Division of Simon & Schuster, Inc., 2017) preložila Agáta Brozová.... celý text

Literatura světová Poezie
Vydáno: ekniha , Yoli (SK)

Love Her Wild, 2017

popeluška
25.04.2019 4 z 5

Krásná kniha , krásné fotografie.Budu se k poezii vracet aby z toho byl 100 % zážitek....

Elsinor024
02.04.2019 5 z 5

Kanadský cestovatel a pozorovatel, který píše se skrytou identitou. V jeho slovech je znát, že je poutníkem i po životě, co píše citová haiku bez hranic a šablony. Každá z jeho básní nebásní je citát do zápisníku. Hluboké a opravdové, ryzí a nádherné.

Slibuje slunce, že bude svítit?
Ne, ale přesto bude -
i ze těmi nejtemnějšími mračny,
a žádný slib
je nepřiměje svítit déle či jasněji,
protože takový je jeho osud
planout, dokud nezhasne.
Milovat tě není můj slib,
je to můj osud:

31.03.2019 5 z 5

Naprostá bomba

Clea3112
19.03.2019 5 z 5

Jemné, něžné, výstižné.... Oceán citu v kapce rosy. Bujarý koncert za úsvitu, tichý šepot vln při západu .....Líp než Atticus to neumím :) Ale jedno vím, že Atticus umí a s mou duší rezonuje :)

"Na zázraky nevěřím, řekl mladík. Stařec se pousmál: Až ji uvidíš, uvěříš."

Kaie
04.03.2019 4 z 5

Mám knihu i v angličtině, a český překlad se mi příliš nelíbí, v originále to má úplně jiný cit. Pokud bych doporučila, tak jen originál

Leniii
28.02.2019 5 z 5

Knížka mě zaujala hned na první pohled. V některých básních jsem se našla a v některých zase ne. Bylo to pohlazení pro duši, pro oči i pro uši:)

LucyBooks
24.02.2019 5 z 5

Na knížku jsem se těšila strašně moc dlouho a dala mi přesně to, na co jsem se těšila.
Krásná kniha ve které si každý najde to svoje, nebo kus sebe? Určitě chytne za srdce v jakékoli fázi, etapě života.
Tyto řádky se mi četly s radostí a lehkostí, nemohla jsem se jí namlsat, odpočinula jsem si u ní, moc povedené dílo moderní poezie. Doporučuji :-)

veg.petka
10.02.2019 5 z 5

Úžasné. Poezii od Atticuse miluji a kdo umí alespoň trochu anglicky, pořiďte si ji v angličtině, protože ten zážitek je ještě lepší! :-)

_Žanet_
08.02.2019 5 z 5

Přiznám se, že nejsem fanoušek knih od Rupi Kaur, takže jsem se knihy trochu bála. Ale nakonec byla skvělá. Rozhodně je to jedna z těch lepších knih v tomhle žánru a já si nejeden úryvek musela zapsat. Budu si ji pořizovat i v angličtině, takže mě tahle kniha vážně chytla za srdce. Určitě si ji přečtěte, je skvělá.

pajzdaz
07.02.2019

Včera na Vaclavaku v Luxoru mi po ní ruka vystrelila a hned koupila, odnesla do čajovny a tam se v ní ztratila v čase.. a nelituji. Je nehyplna.

lovemanner
05.02.2019 5 z 5

Atticuse mam moc rada, nejen kvuli jeho image...ale to co on dokaze napsat,to je proste neuveritelny,jeho texty mi v zivote hodne pomahaji

Lauralex
03.02.2019 4 z 5

Dlouho jsem žila v domnění, že je to nějaká beletrie, snad scifi, a nikdy do ní nenahlédla. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že se jedná o poezii, nebo spíše jakési citáty a výroky, navíc od toho tajemného autora, kterého čas od času sleduju. No a já, jako vášnivý sběratel a milovník všemožných takových textů, citátů, úryvků, básniček a mouder, jsem musela mít i tuto ve sbírce.

Miluju ztratit se ve slovech, najít uspokojení v myšlenkách a nalézt sama sebe v tom, co nedokážu vyjádřit. A tady se mi to všechno naskytlo, přesto, že je to víceméně celé o lásce k jedné určité osobě, a vlastně asi i proto. Není krásné, že i když je to věnováno "jen" té jedné, vyvolené, najde se v tom místy asi každá slečna, žena a zasáhne to její srdce? To je právě ta síla slov a hlavně autora, který je tak dokáže synchronně poskládat.

Nehodnotím to v žánru poezie jako takové, protože to to není, to uznejme, nicméně ve svém druhu moderní, mladé poezie, která je určena právě hlavně pro cílovou skupinu lidí a sítí jako instagram, pinterest a jiné, je to povedená a nadčasová sbírka, která dokáže zaujmout. Některé verše se mi líbily více, některé méně, proto hodnotím jako lepší zlatý střed, přece jen jsou podobné knihy, které se mi líbily ještě o malinko více, ale určitě to tím můj pocit z této nesnižuje, naopak mě to pohladilo po duši a budu se k tomu čas od času vracet, až budu potřebovat číst ta správná slova k utišení mé bolavé duše.

marketa.ul
19.01.2019 4 z 5

Já na tu poezii moc nejsem, ale tohle bylo krásné pohlazení po duši.

ejwa1937
14.01.2019 3 z 5

No já nevím, možná jsem ji radši měla číst v angličtině. Některé básně jsou vážně hezké, ale zas taková pecka to nebyla. Bohužel. Originál je prý mnohem lepší, tak třeba se k němu ještě dostanu :)

EvikU.
14.01.2019 5 z 5

Řekla bych, že moc na básničky nejsem, ale tato kniha se mi moc líbila. A líbily se mi i fotky v knize a kniha jako celek. Moc dobrá volba do výzvy.

Ilithyia
09.01.2019 5 z 5

Krásná sbírka krátkých básní, která mě chytla za srdce. Autor mi mluví z duše, z jeho krátných básní tryští tolik citu. Básně jsou krásně doplněny fotografiemi. Hned jsem autora začala sledovat na instagramu a těším se na jeho další tvorbu již v originálním znění.

Sablu
09.01.2019 4 z 5

Nádherné myšlenky i fotky v jedné knize, která dokáže rozveselit i rozesmutnit. V každé životní etapě, tam člověk najde zajímavé podněty k přemýšlení.

aishimizu
07.01.2019 5 z 5

Třeba to není pro každého jeho šálek kávy, ani bych tuto knihu nezařadila do klasiky, kterou by měl každý přečíst, možná se ani nevyrovná slavným básníkům. Přesto něčím vyčnívá. A pokaždé, když ji otevřu a začtu se, najdu v ní něco víc, než v předešlých momentech. Asi i záleží na současném rozpoložení. Každopádně tuto knihu ráda otevírám, líbí se mi grafické zpracování, které i obyčejným citátům dodává ten správný smysl.

Mišule_11
04.01.2019 4 z 5

Krásné úryvky, ve kterých se člověk najde a ztotožní se..! :) Avšak o všech se to říct až tak nedá..

ravenclaw
03.01.2019 2 z 5

V některých básních jsem se našla, jiné mě obešly obloukem. Plánuji si tuto knihu koupit i v původní verzi, myslím, že překlad změnil dost. Jinak nádherné fotografie a grafické zpracování obecně. Každopádně mi moc nesedlo téma knihy, některé části byly na můj vkus až moc "kýčovité".

Atticus (p)
kanadská