Mise Saturn

Mise Saturn
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337728/bmid_mise-saturn-cjF-337728.jpg 4 349 349

Pro fanoušky Marťana přichází mimořádný thriller z budoucnosti od autora bestsellerů NY Times a držitele Pulitzerovy ceny Johna Sandforda a mezinárodně uznávaného fotografa a fanouška sci-fi Cteina. Píše se rok 2066. Zaměstnanec Caltechu si při pozorování jen tak mimochodem všimne anomálie – něco se blíží k Saturnu a zpomaluje. Vesmírné objekty nebrzdí – to dělají jen kosmické lodě. Závěr jednání vlády je jasný: ten, kdo dokázal postavit tuhle loď, je v technologiích nejméně sto let napřed, a kdo se této lodi zmocní a dokáže ji dostat na Zemi, bude mít tak velkou výhodu, že mu žádný jiný národ nebude moci konkurovat. Číňané souhlasí... Začíná nejdůležitější cesta v historii výzkumu vesmíru. Dobrodružství o odvaze, zradě, vynalézavosti, tajemství a udivujících objevech, protože členové narychlo složené mezinárodní posádky zjišťují, že jejich sílu a rozum otestují nejen nepřátelé ze Země...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Omega

Saturn Run, 2015

Affares
31.07.2018 5 z 5

Kniha obsahovala od všeho tu správnou dávku. Od hlavního hrdiny po bravurně zvládnutý technický popis lodi a návazných aspektů. Námět knihy mne také velice zaujal, protože jsem zatím na takovouto myšlenku hlavního příběhu nenarazil. Velmi kvalitní sci-fi, se kterým se ovšem od počátku lze rychle ztotožnit a téměř jej jako sci-fi ani nebrat. Myslím si, že tato kniha zaujme místo ve své kategorii jako povinná četba.

alzbeta4340
30.07.2018 5 z 5

Američané a Číňané soupeří o výlučný přístup k neznámému mimozemskému objektu objevenému u Saturnu...
Román obsahuje plno vědeckých a technických popisů, které možná ocení jiní čtenáři, mě nijak zvlášť nezaujaly. Ale příběh lidského umu, odhodlání, mezinárodní politiky a intrikaření - to ano, to mě hodně bavilo.
Doporučuji, určitě stojí za přečtení.

specialista5
29.07.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších nových sci-fi počinů co lze najít. Na jednu stranu dost technické (což mě zaujalo a pak jsem si ze závěru i googlil některé pojmy na wikipedii) na druhou stranu super příběh a ukázka toho, jak by to asi doopravdy mohlo vypadat když mezi sebou začnou závodit světoví rivalové o nové technologie. Za mě super kniha, ani vám nepřijde, že má tolik stran !

danielrusnok
28.07.2018 5 z 5

Moc technické, jinak ok

karel9045
27.07.2018 4 z 5

Sláva! Už jsem si myslel že SCI-FI je mrtvá, pohřbená pod tuny fantasy, ale ona přežila. Tedy snad. Příznaků je víc: Po Marťanovi Andy Weira přichází jeho další kniha Artemis. Liou Cch´- sin sklízí zasloužený úspěch se svojí trilogií Problém tří těles, Temný les a Vzpomínka na Zemi (v češtině by měla vyjít v srpnu 18) a teď Mise Saturn Johna Sanforda. Zdá se, že po odchodu velikánů jako byli Arthur C. Clarke, Michael Crichton, Arkadij a Boris Strugačtí nebo geniální Stanislaw Lem a další, je zde nová generace přebírající štafetu.
Mise Saturn může zpočátku připomínat Setkání s Rámou Arhura C. Clarka, ale to jen východiskem příběhu, kdy do sluneční soustavy přiletí umělé těleso cizího původu. Autoři se kromě přípravy a průběhu vědecké expedice k vesmírnému návštěvníkovi zabývají také dopadem této skutečnosti na americkou a světovou politiku (soupeření světových mocností).
Někdo si zde v komentářích stěžoval na zbytečné technické detaily (myslím že se týkaly řešení tepelných výměníků na lodi Nixon), ale to je přesně to, čím poměřuji kvalitu sci-fi. Ta by měla přinášet predikce budoucích technologií a technických řešení, což samozřejmě předpokládá, že autor je s danou problematikou obeznámen. Nestane se pak, že by nám předkládal (jako většina fantasy románů) tzv. šuntovou mechaniku (termín který autoři přisuzují Gregory Benfordovi), tedy nevědecké smyšlenky, které příběh pomohou vyřešit . Čtyři a půl hvězdy.

Martin-cze
26.07.2018 3 z 5

Na začátku jsem se do knihy začetl, průběh hltal, konec mne zklamal...

jan6775
25.07.2018 4 z 5

moje první Sci-fi mě příjemně překvapila a na dovolené odreagovala co víc si přát.

petr1040
10.07.2018

Na jednu stranu kniha plná zajímavých nápadů, na druhou stranu spousta nevyužitého potenciálu a nudy. Spíše nežli SCI-FI je to o politice a zamyšlení se nad podstatou sdílení informací mezi národy a intrikami. Není špatná, ale asi jsem čekal trošku více "technického" SCI-FI.

RaDaR26
09.07.2018 4 z 5

Zajímavá a originální kniha. Přesto váhám, zda ji ohodnotit třemi, nebo čtyřmi hvězdičkami. Nemůžu říct, že jsem si četbu všech téměř 700 stránek fakt užil. V knize se střídají lepší pasáže s horšími. Místy se kniha vleče příliš pomalu. Nicméně nakonec dávám čtyři hvězdičky, protože závěr byl parádní! Obzvláště politické intrikaření a vše na Saturnu i po Saturnu.

petr9807
07.07.2018 4 z 5

Technicky i příběhově zajímavá kniha se zajímavými postavami. Občas mi ale dílo přišlo na úkor uvěřitelnosti děje zbytečně zkratkovité.

žvejka
07.07.2018 5 z 5

No tak to byla pecka. Perfektní zápletka, napětí, špetička vztahů, moře vědy, a ještě více politických intrik... ne všem odborným výrazům jsem rozuměla, ale i přesto musím říct, že se to čte samo... naprosto dokonalá sci-fi záležitost...

Jerry.69
07.07.2018 5 z 5

Perfektně, poutavě, zajímavě napsané sci-fi.
Přesná směs humoru, drzosti a vykreslení hlavních postav z Mise Saturn dělá knihu, která se čte "jedním dechem".

sweettest
25.06.2018 3 z 5

Dlouho jsem si na knihu vytvářela názor....ale nakonec si ji ve své knihovně nenechám. Hlavní postavy mi byly nesympatické, děj se vlekl a šíleně mě vytáčelo to americké intrikareni, politikaření a soupeření.

VesmirnaOndatra
16.06.2018 2 z 5

Mohol to byť sympatický mix Vesmírnej Odyssey a Dejín Peloponézskej vojny, nebyť toho, že to pôsobí ako taký ten film, kde hrá Baldwin, čo nie je Alec, černoch, čo nie je Morgan Freeman a sexi zrzka, ktorá nie je sexi a okrem toho je to odfarbená bruneta.

Knihu by som označila skôr za tech-fi ako sci-fi, takže žiadni poriadni mimozemšťania, zato sa to hemží nechutnosťami ako tepelné výmenníky a technické nákresy, ale až ste ten typ, ktorému sa rozbúcha srdce hneď ako začuje výtoková rýchlosť splodín a delta vé, prirátajte si hviezdičku navyše.

PS: Možno to ani nie je tak zle napísané, ako je to zle preložené

hippiesak
08.06.2018 5 z 5

Naposledy jsem byl knihou tak připoutaný, když jsem četl před cca 15 lety komplet Vesmírnou Odyseu od A.C.Clarke. To jsem ani do školy nešel, zůstal v kavárně a četl... Tady to bylo podobné :) Cestou z poledního menu jsem zamířil do parku a četl a četl... a pak zpět do práce :) :) :) Fakt super kniha. Dobré postavy. Děj pro fandu surového sci-fi taky super a nemohu psát více, spoilery nemáme rádi :) Vezměte ji do ruky a uvidíte, že najednou jste na straně 688 :)

felia
01.06.2018 4 z 5

I když příliš sci-fi nečtu, tato kniha mě zaujala svým humorem.

Nelly
25.05.2018 5 z 5

Výborně napsané sci-fi, uprostřed trošku lenivé, ale tak už to při dlouhém letu vesmírem je, konec skvělý. Rozhodně důstojný společník Marťana a Vzpomínek na Zemi...

veveronka
23.05.2018 2 z 5

Ze všech knih je tento díl pro mě nejslabší

čuřil
21.05.2018 4 z 5

Tato knížka se četla dobře, je napínavá. Není to sice úplně TOP - jako např. Marťan. Ale povedla se. Jen jsem asi očekával trochu více takové to větší napětí, dramatičtější cestu vesmírem a asi něco víc při setkání s "ET". Ale nakonec to stálo zato, a knížka zcela jistě stojí za to přečtení.

KAREL6725
19.05.2018 5 z 5

Sci-fi moc nečtu, o autorovy jsem slyšel , ale nic nečetl . Nechal jsem nalákat recenze a udělal jsem dobře. Opravdu povedený příběh , přečteno skoro najeden zátah. Pro mě milé překvapení, plný počet hvězd. Těm kdo nečetli rozhodně doporučuji.