Modlitba za mlčení
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností civilizace. Oto větší šok vyvolá, když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl. Někdo zavraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případ je svěřen náčelnici místní policie Kate Burkholderové...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Pray for Silence, 2010
![Lucik87 Lucik87](https://www.databazeknih.cz/img/users/71_/71277/m_71277-ziQ.jpg?v=1507980367)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Byla jsem na vážkách, jestli mám dát plný počet. Ale ano, dám. Kniha byla skvělá, postavy taktéž. Nicméně musím vytknout chvilkové nepravděpodobnosti děje, které prostě snižovaly věrohodnost a kvalitu příběhu. To mě trochu mrzelo. Řekla bych, že s realitou mají některé počiny místní policie a náčelnice Kate pramálo společného.
![intelektuálka intelektuálka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hromadná vražda v poklidné společnosti amišů vyvolá v klidném městečku zděšení. Případ řeší Kate, která o amiších něco ví a musí se vypořádat se zážitkem z minulosti. Poutavě vyprávěno, doporučím.
![simika simika](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13876/13876-fsA.jpg?v=1508640283)
Velmi dobře napsaná detektivka, s prokreslením charakterů hlavních postav, s velkou znalostí amišské kultury, která detektivky ozvláštňuje a dává jim zajímavý rozměr. Autorka nezapomíná ani na rozvíjení vedlejší dějové linky v milostném příběhu hlavní postavy .
![konicekbily konicekbily](https://www.databazeknih.cz/img/users/79_/79566/m_79566-sv6.jpg?v=1518702644)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Druhý díl s mladou vyšetřovatelkou z prostředí potomků německých přistěhovalců. Někdy je možná lepší vyjít s pravdou ven včas, aby nebyla hromadná vražda. To je potom práce pro naši hrdinku.
![SimonaM86 SimonaM86](https://www.databazeknih.cz/img/users/68_/68419/m_simonam86-23g.jpg?v=1588749733)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Výborný! Skvěle napsané, čtivé! Doporučuju a určitě se pustím do dalších dilů! Ani nemam za co bych strhla body, po dlouhé době jsem přemýšlela opravdu nad tím kdo to udělal a držela Kate s Johnem pěsti! Takže doporučuju
![davas davas](https://www.databazeknih.cz/img/users/73_/73739/m_73739-7y8.jpg?v=1502396519)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Opět velice kvalitní příběh psaný velmi čtivým stylem ...doporučuji určitě tuto knihu všem,ale taky by měli začít prvním dílem ....v této knize jsou stejné postavy a některé věci se odkazuji na první knihu...na krimi příběhu to však nemá vliv ...celkově obě knihy hodnotím dohromady jako výborné a určitě se podívám na další příběhy
![PetraBery PetraBery](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10773/petrabery-fXO.jpg?v=1540828987)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Další případ náčelnice Kate, který je stejně jako předchozí povedený. Více informací ze života Amišů, pokračování vztahu s Johnem, napětí, vyšetřování a konečné odhalení. Za mne dobré a další díl si ráda přečtu.
![sabca sabca](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/18956/sabca-3G3.jpg?v=1537524792)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha byla moc pěkná, napínavá. Škoda jenom, že jsem si nemohla přečíst předešlou knihu Slib mlčení. V knihovně jsem náhodou narazila na tento druhý díl a první díl nemají. Je zajímavé, že se odehrává v komunitě Amišů, která má zajímavý způsob života a četla jsem o nich pouze v knize J.Picould Prostá pravda. Knihu doporučuji.
![TeaPeter TeaPeter](https://www.databazeknih.cz/img/users/97_/97896/m_teapeter-RRW.jpg?v=1611554139)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Skvělý námět. Celá kniha se odehrávala dobře a zajímavě. A pak přišlo finále na opuštěné farmě... Tam došlo k porušení snad všech zásad policejní práce, zdravého rozumu, pudu sebezáchovy atd. Za ten konec dvě hvězdičky dolů.
![vkontextu vkontextu](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/81627/m_81627-Dv0.jpg?v=1459855060)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Přestože odkazováni na prvotinu Slib mlčení bylo v této knize trochu uměle šroubované, děj probíhal dle podobného vzorce a vrah byl předvídatelný od druhé třetiny příbehu, nic to nemění na tom, že je to pro mě další z nejlepších neseverských detektivek. Jsem zvědav jestli se s Kate Burkholder ještě uvidíme, to už by bylo v Painters Mill krapet nebezpečno...
![Hella Hella](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31388/31388.jpg?v=1381127973)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Už po předchozí knize Slib mlčení jsem si říkala, že je to bomba příběh.... a tenhle druhý titul autorčiny literární schopnosti a kvalitu, čtivost a originalitu knihy jen potvrzuje. Navíc bylo hodně zajímavé číst o amišských zvycích a životě. Vřele doporučuji.
![galinek galinek](https://www.databazeknih.cz/img/users/95_/95747/m_95747-LEX.jpg?v=1459855073)
Skvělá kniha,....nedalo se od ní odtrhnout - a pokud už jsem musela - stejně jsem na myslela...
detektivní a krimi romány zneužívání tajemství brutalita plánovití, inteligentní vrazi amišovéAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2018 | ![]() |
Druhý díl a líbil se stejně jako první. Je vlastně jen jedna věc, která mě na této a předchozí knize štvala ... přestože vyšetřovatelka Kate kdysi dávno k amišům patřila, zná jejic zvyky a rozumí jim, oni ji neberou. Spolupracují s ní jen s největším sebezapřením. Přitom kdo jiný než právě ona jim je blíž než kdokoli jiný z města.