Modlitba za mlčení
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří zhruba třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností civilizace. O to větší šok vyvolá, když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl. Někdo zavraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případ je svěřen náčelnici místní policie Kate Burkholderové...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2024 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Pray for Silence, 2010
Výborný! Skvěle napsané, čtivé! Doporučuju a určitě se pustím do dalších dilů! Ani nemam za co bych strhla body, po dlouhé době jsem přemýšlela opravdu nad tím kdo to udělal a držela Kate s Johnem pěsti! Takže doporučuju
Opět velice kvalitní příběh psaný velmi čtivým stylem ...doporučuji určitě tuto knihu všem,ale taky by měli začít prvním dílem ....v této knize jsou stejné postavy a některé věci se odkazuji na první knihu...na krimi příběhu to však nemá vliv ...celkově obě knihy hodnotím dohromady jako výborné a určitě se podívám na další příběhy
Další případ náčelnice Kate, který je stejně jako předchozí povedený. Více informací ze života Amišů, pokračování vztahu s Johnem, napětí, vyšetřování a konečné odhalení. Za mne dobré a další díl si ráda přečtu.
Kniha byla moc pěkná, napínavá. Škoda jenom, že jsem si nemohla přečíst předešlou knihu Slib mlčení. V knihovně jsem náhodou narazila na tento druhý díl a první díl nemají. Je zajímavé, že se odehrává v komunitě Amišů, která má zajímavý způsob života a četla jsem o nich pouze v knize J.Picould Prostá pravda. Knihu doporučuji.
Skvělý námět. Celá kniha se odehrávala dobře a zajímavě. A pak přišlo finále na opuštěné farmě... Tam došlo k porušení snad všech zásad policejní práce, zdravého rozumu, pudu sebezáchovy atd. Za ten konec dvě hvězdičky dolů.
Přestože odkazováni na prvotinu Slib mlčení bylo v této knize trochu uměle šroubované, děj probíhal dle podobného vzorce a vrah byl předvídatelný od druhé třetiny příbehu, nic to nemění na tom, že je to pro mě další z nejlepších neseverských detektivek. Jsem zvědav jestli se s Kate Burkholder ještě uvidíme, to už by bylo v Painters Mill krapet nebezpečno...
Už po předchozí knize Slib mlčení jsem si říkala, že je to bomba příběh.... a tenhle druhý titul autorčiny literární schopnosti a kvalitu, čtivost a originalitu knihy jen potvrzuje. Navíc bylo hodně zajímavé číst o amišských zvycích a životě. Vřele doporučuji.
Skvělá kniha,....nedalo se od ní odtrhnout - a pokud už jsem musela - stejně jsem na myslela...
detektivní a krimi romány zneužívání tajemství brutalita plánovití, inteligentní vrazi amišovéAutorovy další knížky
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Druhý díl s mladou vyšetřovatelkou z prostředí potomků německých přistěhovalců. Někdy je možná lepší vyjít s pravdou ven včas, aby nebyla hromadná vražda. To je potom práce pro naši hrdinku.