Vlčice a dívka
Henri Loevenbruck
První díl mimořádně úspěšné trilogie Moira, která vypráví dramatické osudy fantastické říše Gaelie. Poutavý fantasy román splétá dramatický příběh třináctileté osiřelé dívky vyděděné celou vesnicí a obdařené zvláštní tajemnou silou. Je nucena opustit rodné město a prchat před pronásledovateli - vojáky, náboženskými fanatiky, závistivými druidy a mnoha dalšími nepřáteli. Podobná dobrodružství jako Alea prožívá i osamělá vlčice - samy ještě nic netuší, ale čeká je společný osud.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Albatros (CZ)Originální název:
Louve et l’enfant, 2001

Tato kniha se mi opravdu líbila.
Narozdíl od předchozího komentáře (-kamca-) bych naopak řekla, že ačkoli se v knize střídá hned několik příběhů, ani trochu se mi nepletly dohromady a samotné skoky mezi nimi ani nepůsobily nijak rušivým dojmem.
Je moc hezky napsaná, stále se něco děje, proto příběh nenudí a i když je docela předvídatelný, i tak si mě zkrátka získal.

Kniha se mi líbila.Sice tam bylo moc příběhů které se mi trošku pomotaly ale zlepšilo tu knížku to,že se dobře četla a doporučuji ji i ostatním.

Užasné spojení lidí a vlků od tohoto francouzského spisovatele. Nemám, co bych k tomu více dodala..

Další neuvěřitelná kniha o vlcích. Moira me vtáhla do sebe a nepustila.. byla jsem její součástí :-)

Moira si mě získala. I v době, kdy jsem četla pouze fantasy, tato série jaksi vyčnívala nad ostatními. Krásný příběh, zvláštní postavy, zapeklité cestičky osudu a úžasné prostředí. Z dnešního pohledu se mi kniha zdá možná trošku předvídatelná, ale to nic nemění na její krásné atmosféře. A k tomu všemu ještě vlci!

Kniha se mi moc líbila už nejenom kvůli tomun, že mám ráda vlky a tento druh žánru, ale i pro její obsah.
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
2005 | ![]() |
2007 | ![]() |
2007 | ![]() |
Nejdříve jsem měla problém se začíst, ale pokud ten začátek překonáte, nebudete litovat. Další dva díly jsou mnohem lepší.