Válka vlků přehled
Henri Loevenbruck
Za zády Imaly, bílé vlčice, se smečka pomalu rozrůstá a zanedlouho vystoupí ze stínu, aby bojovala za vítězství, vítězství té, jež mluví jejich jazykem: Aley! Ne, Alea už není malou holčičkou. Když konečně přijala tajemnou moc, kterou zdědila, rozhodla se jít vstříc svému osudu. Doprovázena novými přáteli, ochraňována vlky, vydá se na cestu za poznáním vlastní minulosti a odhalením budoucnosti! Ale nepřátelé jsou jí vždy nablízku. Fanatičtí duchovní, političtí patolízalové a blázniví čarodějové jsou připraveni na vše, jen aby Aleu dostali. Tak začíná válka…... celý text
Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: 2005 , PlusOriginální název:
La guerre des loups, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka vlků. Přihlašte se a napište ho.
Konečně to spolu s prvním dílem začíná dávat smysl, i když nějaké věci by stálo za to vysvětlit. Ale čte se to docela dobře, jen kdyby se nepřepínalo na paralelní děje, to mě fakt zlobí.
Konec opět nedopovězený, teď už se prostě celá série musí dočíst až do konce.
Velice zajímavá fantasy série, která nemá "klasickou šablonu" děje, jako mnohé série. Krásná, čtivá a napínavá. Prostě mohu jen doporučit!
Kniha Válka vlků v seznamech
magie francouzská literatura vlci druidové fantasy dívčí hrdinka
2004 | Vlčice a dívka |
2005 | Válka vlků |
2005 | Noc vlčice |
2007 | Syn lovce vlků |
2007 | Hlas Bájných stvoření |
rereading ( >2x ): Děj přestal být tak předvídatelný jako v prvním díle, ale přišlo mi, že trochu upadla čtivost. V jedničce jsem chválila politikaření druidů i nedruidů, tady toho na mě však bylo až dost. Navíc se podstatná část děje odehrává ve Světě snů - což jsou sice zajímavé pasáže, jenže děj to moc neposouvá. Imala tady aktivně hraje jen minoritní roli, ale jak se jí podařilo to podstatné, co výrazně ovlivnilo závěr, se nedozvíme. Navíc mě mrzelo úmrtí postav, které se stalo pouze kvůli tomu, že záporák byl příliš OP a prostě musel někoho zabít - jen pro efekt. Jinak se mi naopak líbila postava Aminy a moc doufám, že dostane prostor, jaký si zaslouží. A chvilkové setkání s Phelimem bylo dojemné.
Celkově bych tento díl hodnotila jako přípravu na finále, jako vycpávkový, i když v něm odehrané události mají nepopiratelný vliv na celý děj.