Vlčice a dívka přehled
Henri Loevenbruck
První díl mimořádně úspěšné trilogie Moira, která vypráví dramatické osudy fantastické říše Gaelie. Poutavý fantasy román splétá dramatický příběh třináctileté osiřelé dívky vyděděné celou vesnicí a obdařené zvláštní tajemnou silou. Je nucena opustit rodné město a prchat před pronásledovateli - vojáky, náboženskými fanatiky, závistivými druidy a mnoha dalšími nepřáteli. Podobná dobrodružství jako Alea prožívá i osamělá vlčice - samy ještě nic netuší, ale čeká je společný osud.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Albatros (ČR)Originální název:
Louve et l’enfant, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčice a dívka. Přihlašte se a napište ho.
Když jsem si jí představovala!
Když jsem se na obálku dívala tady na databázi knih, čekala jsem maximálně 200 stránkovou knihu s velmi nudným obsahem.
Naštěstí jsem se hodně, ale opravdu hodně spletla.
Moc se mi to líbilo.
Ale ubírám jednu hvězdu za moc rozepsané části s Aleou.
Jinak Aleu strašně moc obdivuji.
Stejně tak jako obdivuju autorku která vymyslela tuhle super knížku.
Kdybych se měla rozhodnout mezi kapitolami s Aleou a vlčicí, bylo by to docela težké ale...
Asi vlčici.
Její příběh byl úžasně promyšlený a já se po dlouhé době dokázala rozbulet u knihy.
Jsem za to autorce moc vděčná jelikož knihy které mě rozbrečí moc často "nepotkávám".
A zrovna ty mám nejradši!!!!
(miluju)
Velmi příjemně mě kniha překvapila. Čekala jsem děckou klasickou midgrade ale nakonec se z toho vyklubala velmi zajímavá, místy surová a hlavně originální young adult. Určitě se co nejdříve pustím do dalších dílů.
Kniha Vlčice a dívka v seznamech
magie francouzská literatura vlci druidové fantasy dívčí hrdinka
2004 | Vlčice a dívka |
2005 | Válka vlků |
2005 | Noc vlčice |
2007 | Syn lovce vlků |
2007 | Hlas Bájných stvoření |
rereading ( >5x ):
Tahle trilogie byla jednou z prvních fantazy, které jsem četla někdy ve druhé, třetí třídě na základní škole. Není divu, že i když jsem ji přečetla několikrát, tak se mi moc nelíbila, ba naopak - vcelku brutální děj mě děsil a knih jsme se zbavili. O dvacet let později jsem si na trilogii vzpomněla a pátrala jsem po ní, jelikož ve mně zanechala silnou vzpomínku. A nelituji. Asi největším záporem je, že se autor pokusil zkopírovat Tolkienova Pána prstenů téměř jedna ku jedné (prsten a Frodo, Gimli, Gandalf, Legolas, Aragorn, útěk před Černými jezdci, Pozorovatel ve vodě a další drobné nuance). Ale bylo tam toho naštěstí dost navíc. Výborné vedlejší linky s druidy - i když politikaření moc nemusím, tohle mě fakt bavilo. Další, velmi čtivá linka s neobyčejnou vlčicí, kterou autor pojal originálně. Teď už se mi líbila i ta surovost, krví se tu opravdu nešetří (a to ani měsíční krví hlavní hrdinky, za což dávám další plus - od chlapa a ještě v pojetí fantazy - velmi milé, přirozené, překvapení). Akorát bych si přála, aby se méně opakovalo slovo "tratoliště". Ale co se mi líbilo úplně nejvíc, a to bych nikdy nehádala, že to někdy řeknu, byly popisy. Autor umí popisovat tak neuvěřitelně živě a barvitě, že na mě veškeré prostředí, krajiny, počasí i vůně doslova vyskakovaly ze stránek - a to je pocit, který jsem snad u žádné jiné knížky neměla. Hned jdu na další díl, protože mám dojem, že se to snad od Pána prstenů konečně odkloní. A jsem hrozně zvědavá na Aminu (ne, opravdu si děj nepamatuju)! :)