Mračna nad Arénou

Mračna nad Arénou
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322998/bmid_tri-kapitani-i-mracna-nad-arenou-tES-322998.jpg 4 87 87

Tři kapitáni série

1. díl >

Galaxie daleké budoucnosti. Země i celý zbytek Republiky se zmítá na pokraji Třetí galaktické války. Napětí přituhuje; mír je v nedohlednu. Přesto pozemský Koordinátor vysílá své nejlepší muže za podivnými úkoly, na první pohled nepochopitelnými. Vždyť k čemu jsou teď nějaké dávné poklady nebo exotický živočišný druh? Akční a dobrodružné! Korzáři se Vám budou líbit! Space opera. Druhé vydání.... celý text

Rawen616
10.12.2017 3 z 5

Ne zcela můj šálek piva ale ani nic, co by mě urazilo nebo nutilo napsat zlomyslně rádoby vtipný komentář. Hlavně je nutné si uvědomit, že celá kniha je očividně jen jakýsi prolog a hromada zápletek a možných dalších dobrodružství je tu vlastně jen naznačena a nejvíce prostoru je věnováno představení postav, s nimiž to doufám všechno absolvujeme. Svět jako takový se mi jinak celkem zalíbil a spadá do takové té sympatické ulítlosti s jakou se u českých space oper setkávám. A kniha navíc splnila to, co nejspíš měla za účel - navnadila. Takže v brzké době vzhůru na druhý díl.

Hoshi
25.09.2017 5 z 5

Sci-fi zrovna není můj žánr, ale díky nádherné obálce od Tomáše Kučerovského jsem prostě nemohla odolat. Samozřejmě, že jsem si chtěla přečíst i něco víc od Michaela, než jen sebraný sborník o Prokletých knihovnách.
Příběh o Tří kapitánů je velice čtivý, ačkoliv mi z počátku dělalo problém se na začátku kapitoly zorientovat v postavě. Ale s postupování stran to bylo stále jednodušší, přehlednější. Michaelův svět si mě okouzlil a mrzí mě, že příběh skončil tak rychle, jelikož všichni tři kapitáni si získali moji pozornost a velmi se těším, až vyjde pokračování, znovu se s nimi setkám a oni mi prozradí něco víc ze svého života.

Textařka
29.03.2017 4 z 5

Po knize jsem sáhla z důvodu rozšíření si obzorů. Když pominu krátké povídky, žádnou space operu jsem zatím nečetla a chtěla jsem se s tímto žánrem seznámit blíž. A musím říct, že kniha se mi moc líbila, i když nejsem fanouškem vesmírných lodí a dalších vymožeností, které k tomuto žánru patří. Michael Bronec si mě získal hlavně svými postavami, děj rychle ubíhal a celkově se román četl skoro sám. Rozhodně jsem zvědavá na pokračování!

Eslem
30.01.2017 3 z 5

Kritici ani nakladatelé knihy sice umět psát nemusí, i tady se však najdou výjimky. Dlouho očekávaný první díl space opery M. Bronce je slibným začátkem, porce mohla být klidně dvojnásobná. Trio kapitánů si snadno získá čtenářovy sympatie a pan K. navíc i dost respektu, podobně jako císařovo bojové číslo. Ženské postavy i přes jistou nadělenou svéráznost zatím posloužily jen k prvoplánovému protahování a laškování, které tam snad ani nemuselo být natřikrát, a obešla bych se i bez nešikovné ulítlosti, nahromaděné především v poslední kapitole. Celkově je atmosféra jaksi češtější a domáčtější než třeba u Algoru a Mycelia, což určitě není na škodu.

Svářeč
20.01.2017 4 z 5

Zajímavá space opera, lépe řečeno její příslib. Začátek je dost nudný díky nevhodně zvolenému stylu vyprávění s velkým množstvím flashbacků (které obecně nesnáším a tady jich je hodně), takže chvíli trvalo, než jsem se do toho začetl, a pak byl najednou konec. Je to opravdu až příliš krátké a pokračování bych chtěl ideálně hned, protože mě to docela chytlo. Zajímavý svět, sympatické postavy, z nichž některé ale kvůli nevelkému rozsahu nemají tolik prostoru, kolik by to chtělo. Jen jsem si úplně nezvykl na česká jména a zasazení do české kotliny, které na mě působilo trochu nepatřičně. Říká se "ševče, drž se svého kopyta", nicméně musím konstatovat, že nakladatelův spisovatelský pokus dopadl docela dobře a těším se na pokračování.