Muffin a čaj

Muffin a čaj
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532745/bmid_muffin-a-caj-65d83adbf3aa2.png 4 1618 1618

Muffin a čaj série

1. díl >

Muffin a čaj #1 Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí.

maky11
27.03.2018 5 z 5

Muffin a čaj byla krásná kniha, která se mi ze začátku zdála trochu moc hrr, ale pak jsem si tenhle přirozený běh věcí osvojila a příběh mě naprosto vcucnu, nakonec bylo zřejmé, že to nemohlo jít celé pomaleji. Takovéhle knihy prostě miluju.

LucieŠubrtová
27.03.2018 5 z 5

Slovo,které tenhle (a ještě k tomu náš!) malý poklad vystihuje,je - kouzelný.
Znáte takové to prohlášení,že se od knihy nelze odtrhnout? Jestli jste hltač tohoto žánru stejně jako já,a nikdy jste nezažili,že byste se nemohli odthrnout od knihy,přečtěte si (ne tak úplně) pohádkový příběh Kittyho a Danielita.
Zamilujete si je ♥

Efeméra
26.03.2018 4 z 5

Muffin a čaj je natolik čtivá knížka, že jsem se přistihla, jak ji dočtenou zavírám o půl čtvrté ráno. Přiznám se, že na začátku jsem byla poměrně nedůvěřivá. Oba hlavní hrdinové na mě působili příliš stereotypně a tak trochu jsem se bála, aby se z celé knížky nevyklubal jen laciný románek. Bylo však jen potřeba číst dál. Jakmile totiž hrdiny poznáte blíž, seznámíte se s jejich problémy, uvědomíte si, že je každý opravdu jiný a že oba mají svoji hloubku. Muffin a čaj je krásné, milé, citlivé, místy melancholické čtení. Myslím, že nejvíc se mi na celé knížce líbily velmi autentické myšlenky, se kterými se člověk dokáže ztotožnit. Stejně tak musím vyzdvihnout nevinnost celého textu, která na mě společně s nenásilným odkrýváním Danielovy krušné minulosti opravdu udělala dojem. Je sice pravda, že zvrat těsně před koncem byl trošičku klišoidní a zakončení na můj vkus až moc přeslazené. A že knížka byla možná občas přespříliš uplakaná. Na prvotinu se však Muffin a čaj Addairovi povedl víc než dost. Za mě 4 hvězdičky.

Hiroko
26.03.2018 3 z 5

Pěkná první vlaštovka z řad českých autorů. Přece jen dávám ale pouze 3 hvězdy a dál budu čekat, až někdo trumfne Aristotela s Dantem.

Veronicess
25.03.2018 5 z 5

To vám bolo tak krásne :) Som nesmierne šťastná za môj neplánovaný impulz kúpiť si túto milú knižôčku. Bola ako objatie a pohladenie, ktoré som veľmi potrebovala.

Veľmi sa mi páčilo ako bol každý chlapec iný a každá kapitola odrážala ich unikátne charaktery. Tiež sa mi páčila mierne filozofická rovina v ktorej sa občas bavili. Priala by som si, aby sa ľudia takto medzi sebou rozprávali viac. Kniha je napísaná s veľkým citom a porozumením. Zároveň som sa behom čítania aj veľa nasmiala.

Po dočítaní som sa nevedela prestať usmievať :) Už dlho som v rukách nedržala niečo také milé. Ok, a ten epilóg sa mi moc páčil ;)

coppacabana
25.03.2018 5 z 5

Uvidíte tuhle knížku v knihkupectví a je to láska na první pohled. Protože, buďme upřímní, ta obálka je naprostá bomba. Naprostá dokonalost. A ten obsah je ještě krásnější a dokonalejší. A bombovější. Zamilujete si Daniela i Kita. Zamilujete si, jak se ti dva vlastně dali dohromady. Ztotožníte se s nimi. Protože mluví o běžných věcech, o běžných problémech jednadvacátého století, se kterými se potýkáte i vy. Je to upřímné, je to pravdivé. A vy tu knížku nemůžete zavřít. A já to miluju.

maca5449
24.03.2018 5 z 5

Domnívám se, že aby se kniha mohla stát něčí srdeční záležitostí, musí ji mít přečtenou asi tak milionkrát, zepředu, zezadu, zprostřed. Vracet se k oblíbeným pasážím. Občas si tak zastesknout a jen ji otevřít na nejoblíbenější kapitole, aby si připomněl jak boží ta knížka je a mohl smutně vzdychat, že nežije ve světě svých hrdinů... Nechápu, jak je tedy možné, že Muffin se stal mou srdcovkou už po prvním přečtení. V podstatě jsem se tou knížkou stala posedlá. Říkala jsem si, že když už jsem ji přečetla 3x (fakt, mám ji doma asi týden), tak ji přece nemůžu číst po čtvrtý, to už bych byla fakt divná. Tak jsem si řekla, že si přečtu jen ty oblíbený části a zbytek budu přeskakovat. Jenže já nemohla. Nemohla jsem přeskočit ani jeden pitomej řádek. Mám chuť vyběhnout s tou knížkou na ulici a mávat s ní před lidma jako nějaká fanatička a vykřikovat "To si musíte přečíst!!"

Aires
22.03.2018 3 z 5

Muffin a čaj je sladká chuťovka, kterou slupnete na posezení. Přetéká dojmy, láskou a přeslazeností. Podle hodnocení a komentářů jsem asi první, komu tahle dobrůtka nesedla. Tahle kniha je na mě až moc roztomilá. V normálním světě těžko pohledáte dvojici chlapců, kteří mluví vznešeně jako profesorové filozofie a myšlenkami se ve svých 16 vyrovnají dospělým. Zvláštně na mě působila jejich mluva, jako kdyby si hráli na něco, co nejsou i prostředí. Najdete tu anglické gymnázium v české kotlině a vedle sebe v lavici sedí Cristian Arroyo a Novák.
Přesto ale obdiv autorovi, který je v reálu velice milý a určitě nás ještě nějakými příběhy překvapí :) Pro mě je to jednoduše výlet do až moc sluníčkové krajiny. Raději se vrátím mezi draky, princezny a fantastické světy, kde občas to slunce zajde za mrak a kromě snění o polibcích přijde na řadu i nějaké to máchání mečem a boj se zloduchy :D

valtosovak2002
22.03.2018 5 z 5

Nějakou dobu jsem bádala, zda si knihu přečíst. Ne, že bych na ni slyšela špatné ohlasy nebo něco takového, ale mám takový nešvar - nečtu knihy od českých autorů. Nevím proč, nemám se za to ráda, ale mám to tak. Každopádně, knižku jsem pořídila kamarádce a ta mi po přečtení (které trvalo jediný den) oznámila, že si knihu musím přečíst, že jinak už snad nebudeme kamarádky. A tak jsem jejímu naléhaní podlehla a rozhodně nelituji! Jedna z nejkrásnějších knížek, co jsem za nějakou dobu přečetla. Šíří nádhernou zprávu - že láska je láska, v jakékoliv podobě, a že psychické nemoci (úzkost) jsou důležité a neměly by být ignorovány. Také jsem si psala se samotným autorem a z mé zkušenosti je Theo neskutečně milý a je vidět, že interakce s fanoušky jeho práce mu dělá radost, a tím má u mě obrovské plus. Takže pokud jste jako já a české knížky moc nemusíte nebo zkrátka jen bádáte, zda knihu koupit, nebo ne, mám pro vás jedinou radu: Směle do toho!

Monačte
22.03.2018 5 z 5

Instagramu a sociálním sítím už pár let vládnou sladkosti. Nejdřív to byly makronky, pak cupcaky a v posledních dnech je to muffin. Konkrétně borůvkový Muffin a čaj. Sladký, růžový a s krásnou ilustrací na titulce.

Očekávání jsem od toho neměla žádné, dostala jsem ale příjemně nevinný příběh o lásce, s uvěřitelnými pocity a napsaný krásně vytříbeným jazykem.

Pro mě je Muffin neskutečné překvapení a skvost! Jsem ráda, že jsem podlehla instagramovému tlaku a krásné obálce. Že jsem se nezalekla tématu, které je mi vzdálené a dala mu šanci (a dvě stovky).

Bar16
21.03.2018 5 z 5

Velmi jsem dumala, zda dát čtyři nebo pět hvězd, protože jsem z knihy docela paf. A pak přišlo to uvědomění, že pocit, se kterým tady už nějakou tu minutu zápolím, je na chlup stejný, jako když jsem poprvé dočetla jednu mou již navždy oblíbenou knihu. A tak proto. A taky proto, že člověk by se neměl vzdávat. Neměl by nechat věčně vyhrávat jeho vnitřní strach. Protože my všichni můžeme změnit svět. Svou upřímností. A tím, že se naučíme poslouchat. No... A asi se konečně naučím dělat i palačinky.

JanaHam
20.03.2018 5 z 5

To bylo tak krásný, že bych si to nejradši hned přečetla znova :) Jestli jste někdy byli nešťastně zamilovaní nebo měli co do činění s někým s úzkostma, tak se v tom najdete.

zdenek5887
19.03.2018 5 z 5

5/5: Super rozkošná a milá oddechovka. To jsem přesně teď potřeboval.

Výborný počin na autorovu prvotinu. Podobně laděných knih jsem četl už spoustu. U této jsem ale obdivoval tu lehce filozofickou rovinu, jakou mezi sebou nastolili hlavní aktéři (jinými slovy schopnost autora neudělat z těch postav jen nějaké povrchní puberťáky). Citlivě napsané, rychlý spád, jedno malé odpustitelné klišé tam ale taky bylo. Za mě fajn a doporučuju.

blonďatá.luc
19.03.2018 5 z 5

Já prostě zbožňuji tuto knihu! Všechno to na mě působilo, já s hrdiny prožívala každý jejich okamžik, usmívala jsem se, trnula hrůzou, brečela ... Málokdy se mi stane, že ve mně kniha vyvolá tolik pocitů jako právě tento román! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout ani na moment a po dočtení, sotva jsem alespoň trochu vstřebala pocity, jsem se pustila do re-readingu. A to už přeci jen něco znamená ♥.

KadetJaina
19.03.2018 4 z 5

Velmi čtivá knížka, která se dá přečíst za jedno volné odpoledne a potěší na duši, protože je pozitivně laděná. Prostředí i postavy jsou vykreslené dobře, jejich pohnutky chápete, a když se všechno zamotá, budete chtít knihu dočíst co nejrychleji, abyste neseděli v napětí, jak to kruci dopadne.
Na pět hvězdiček to ale není, hlavně kvůli zvláštním rozhodnutím autora (česká kotlina, ale vlastně to vypadá jako někde na západě v UK/USA; skrz naskrz černobílý svět puberťáků apod.)
Taky mě zarazila mluva a komunikace obou hlavních hrdinů, ale rozhodla jsem se, že je výborná. Stěží budeme v reálu hledat dva lidi (a ještě dospívající), kteří takhle mluví a přemýšlí, ale budu ráda za každého dospívajícího, co si knihu přečtě a zjistí, že komunikace je klíč pro nejen spokojené vztahy, ale i život. Young Adult knih (a potažmo i románů pro dospělé) založených na konfliktech v komunikaci je hromada, takže budu ráda za každou, která ukazuje a učí i jinou cestu.

Luskal
17.03.2018 4 z 5

Nejdřív jsem byla rozhodnutá dát 5 hvězd. Ale čím více jsem nad knihou přemýšlela, tím víc věcí, které mi neseděly, jsem našla.
První byla délka. Ocenila bych více citů, myšlenek, popisů, více děje. Všechno se odehrálo moc rychle (hlavně na začátku).
Taky mi přišla zvláštní kombinace českých a zahraničních jmen. I prostředí internátu mi přišlo vzdálené, obzvlášť to, že na něm byly zakázány mobilní telefony (myslím, že kdyby autor do příběhu zapojil například noční psaní zpráv, dodal by tím příběhu trochu věrohodnosti).
Kdyby se mě někdo zeptal, jakou knihu s LGBT tematikou bych mu doporučila, tahle by to nejspíš nebyla, ale to neznamená, že by se mi Muffin a čaj nelíbil. Neočekávala jsem od příběhu nic víc, než knihu na vyplnění odpoledne, kterou taky byla.

rycccy
16.03.2018 5 z 5

Ani nevím jak začít... myslím že kniha je naprosto skvělá, je hodně odvážné se pouštět do tohoto tématu LGBT , ale musím říct, že jsem za to opravdu moc rád. Konečně se našel zase jeden spisovatel který se nebojí napsat takový to - pro mě - silný příběh a autor má u mě jedno Velké opravdu Velké díky. Byl bych i rád kdyby s touto tématikou stvořil opět něco tak skvělého jako Muffin a Čaj. Když toto píšu - druhý den po přečtení této knihy - jsem na sebe naštvaný a i smutný, že jsem jí měl přečtenou za jediný den, chtěl bych samozřejmě ještě několik stran - příběh by si to i zasloužil - s Danielem a jeho minulostí, Opravdu mi přišlo líto, že to bylo shrnuto do málo vět, podle mě. Na konec chci říct , že kniha je i velmi emotivní u konce se mi skutálela i slza.

ladyfault
15.03.2018 5 z 5

knížka se mi moc hezky četla, na můj vkus byla možná trošku moc spisovná (možná je to tím, že jsem ji četla po uvolněné Nedej se), ale celkově se mi líbila.

Lenny33
15.03.2018 4 z 5

Velmi čtivá emotivní kniha pro mládež. Na začátku mi vcelku dlouho trvalo utvořit si nějaký vztah k postavám a tudíž se pořádně ponořit do děje. Také některé rozhovory se snažily tvářit strašně filozoficky a inteligentně, ale mně spíš přišly nelogické. Posledních cca sto stran bylo skvělých, velmi nervy-drásajících a od knihy se nešlo odtrhnout. A ještě mám jednu výtku: kniha byla moc krátká, některé pasáže bych ráda viděla rozpracovanější a delší a... bože, chci číst dál a dál.
(Souhlasím s tím, že jestli knihu k něčemu přirovnávat, tak je to Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru)

Evickar
14.03.2018 4 z 5

Kniha je výborná. Líbila se mi ještě víc než Simon Spears. Nemám moc ráda knihy, které se odehrávají v českém prostředí, ale tady jsem si zvykla okamžitě. Postavy prochází spolu mnoha problémy a jsou vyspělejší a rádi filozofují. Řekněme si narovinu, jsou to malí geniové :-D Děj pomalu plyne, ale je tak nabitý emocemi a barvitými rozhovory, že žádnou akci ani nepotřebujete. Rozhodně doporučuji.