My deti zo stanice ZOO
Christiane Vera Felscherinow , Kai Hermann , Horst Rieck
![My deti zo stanice ZOO My deti zo stanice ZOO](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263660/bmid_my-deti-zo-stanice-zoo-1jl-263660.jpg?v=1555107690)
My děti ze stanice ZOO série
1. díl >
Kniha zachytáva príbeh mladej tínedžerky v Západnom Berlíne v druhej polovici sedemdesiatych rokov, keď na scénu vtrhli tvrdé drogy, s ktorými mala skúsenosti už ako trinásťročná. Vznikla v spolupráci s dvoma nemeckými novinármi a toto už klasické dielo svojho žánru dodnes nestratilo nič na aktuálnosti. Christiane sa v centre mládeže už v dvanástich dostala k hašišu, na diskotéke sa v trinástich prepracovala k tvrdým drogám a skončila na heroíne. Jej matka dva roky netušila, že užíva drogy a zarába si na ne prostitúciou, ktorej sa nevyhlo takmer žiadne dievča s podobným osudom. Je to zároveň príbeh bezradnej spoločnosti, ktorá si s drogovo závislými deťmi nedokázala vo svojej dobe poradiť a mnohé z prípadov skončili tragicky.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno:Originální název:
Wir Kinder vom Bahnhof ZOO, 1978
![bares43 bares43](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/354/m_354-7F8.png?v=1459854916)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka, která ve mně vzbudila vášeň pro čtení... Určitě si ji přečtu ještě alespoň jednou, protože za to opravdu stojí...
![Lady-Pig Lady-Pig](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/4469/4469.jpg?v=1381127927)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Opravdu pěkná knížka, moc mě to bavilo a to i začátek, o němž spousta lidí říká, že je nudný. Co se týče tohoto žánru, znám i lepší knihy s drogovou tématikou, proto ztráta jedné hvězdičky.
![Pájuš Pájuš](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/3312/3312-q5a.jpg?v=1483781443)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Šokující osudy mladých lidí(v některých případech dětí), kteří by bez drog měli celý život před sebou. Myslím, že dostatečně odstrašující příklad, ten, kdo koketuje s drogama, by si tuto knihu měl přečíst.
![pofka pofka](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/3960/3960.jpg?v=1381127926)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
SUper knížka, četla jsem ji ještě jako puber´tačka a myslím, že jsem ji četla asi nejvícekrát ze všech knih...úplně ji zbožňuju... Desetkrát ji mám jistěn přečtenou....není lepší knihy s touto tématikou...Vřele doporučuji!!!
![Gabrrrielle Gabrrrielle](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/3916/3916.jpg?v=1381127926)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Myslím, že je to opravdu dobrá knížka. Jedna z nejlepších knížek co jsem kdy četla. Čtenář má možnost trochu nahlédnout do života narkomanů, jak se cítí apod. Je to skvěle napsané.
Ale film je strašně zpracovanej.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nejlepší kniha, co jsem kdy četla. Byla úžasná, poučná. Vážně bych jí nedala. Ovšem chtěla bych se podívat i na filmové zpracování, ale nějak nevím... knihy jsou vždy lepší :)
![Bamboo Bamboo](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
tahle knížka je naprosto skvělááááá :¤)))) Čtu jí dost často.Nejde o to,že se jedná o ,,feťáky'' ale jde o ten příběh!!!Vždyť se dokázala zamilovat,prožila i první pohlavní stik!!! Vždyť to je něco tak neskutečnýho!!! A teď je z toho venku-teda snad :¤) ROZHODNĚ DOPORUČUJU K PŘEČTENÍ................myslím,že by nebylo špatné,kdyby tato kniha byla povinnou četbou v deváté třídě :¤))
![Rezinka Rezinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Ta knížka je fakt dost dobrá...chvílema nechutná,ale je zajímavá,akorát z filmu jsem byla dost zklamaná,tak jako s každou knížkou a filmem...hodně toho tam prostě chybí no..
![Raada Raada](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu jsem četla několikrát a zřejmě ještě několikrát číst budu, je to jedna z mých nejoblíbenějších knih. O to větším zklamáním bylo filmové zpracování.
![suzanka suzanka](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/1420/1420.jpg?v=1381127913)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Každý z ní byl nadšený, tak jsem si ji s očekáváním taky přečetla. A byla jsem zklamaná. Možná právě proto, že je tak vychvalovaná. Plus ale je, že je hodně čtivá, takže jsem jí za dva dny měla přečtenou.
![Satalin Satalin](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/1840/1840.jpg?v=1381127920)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tohle a Mein Kampf by mělo být v povinné literatuře, a ne Babička. Všechny tři knihy jsou odstrašující příklad, každý něčeho jiného.
![papulka papulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
No tak toto je nadherna kniha,mam ji zrovna rozectenou ale musym rict ze ty co ji este necetly tak at si ji prectou!!
![bovinka bovinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/1595/1595.jpg?v=1381127914)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je to už dávno, co jsem ji četla, ale velmi na mě zapůsobila. Ještě teď mě mrazí v zádech
![taulik taulik](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha rozhodně lepší než film, film mě totiž absolutně zklamal a kdybych knihu neměla před tim přečtenou, tak ho do půl hodiny vypínám, kniha je v některých oblastech dosti šokující, ale to bývá většina knih zabývající se drogovou problematikou, poprvé jsem jí četla někdy ve dvanácti, rozhodně ji všem doporučuji. Je dost zajímavá.
![rubyy.gloom rubyy.gloom](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ten film se mi vůbec nelíbí.. Za prvé: je to jenom s titulky a za druhé: knihy jsou vždy lepší. Můžete si představovat obličej těch postav a celý ten děj, ale vidět to natvrdo ve filmu, to je fakt hnus. Je to velice odpudivé a vůbec to není hezké. Jinak.. Je to naprosto výborná knížka.. Četla jsem ji ve čtrnácti letech a musím říct, že mě to dost sebralo.. Doporučuji si to přečíst :)..
![pe3czech pe3czech](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/1336/1336.png?v=1381127913)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
film odporná slátanina. kniha výborná výprava do tajů dětské duše, která se dostala od lehčích až po drogy nejtěžší... klobouk dolů před Christianne K., která dokázala sepsat tyto "černé" memoáry...
![Rinoa Rinoa](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/1395/1395.jpg?v=1381127913)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Už to tu padlo - knih a i filmů o drogách není nikdy dost! Nevím, jak by mě to vzalo dneska, ale když jsem to tehdy četla (bylo mi 15, 16??) dost mě to zasáhlo a velice ovlivnilo.. I když to není žádné umělecké dílo, je jenom dobře, že nechybí v povinných četbách...
Tato knížka je pro mě ta nejlepší s toutou tématikou. =)