Na dosah ruky
Václav Erben
Kapitán Exner série
V secesním pražkém činžáku bydlí nejen obyčejní nájemníci, ale také známí herci, úspěšný malíř, literární badatel a zkušený starý právník. Ale v domě je také podivný nadpřirozený fenomén. Prostě v něm straší. Bylo by to úsměvné, kdyby tam nedošlo k násilné smrti. A málokoho by napadlo, že synagogální tóra, kterou kapitán Exner najde ve sklepení, může nějak souviset s vraždou v secesním domě.... celý text
![Romžiry Romžiry](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/50945/m_romziry-Ooi.jpg?v=1557119752)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na svou dobu odvážný spisovatelův počin. Detektiv v socializmu jezdící v mercedesu a proutník ... Jinak detektivky od Erbana jsem měla moc ráda už jako malá a s chutí jsem se k nim vrátila. Skvělé.
![Zdenda20 Zdenda20](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33815/zdenda20-Lbn.jpg?v=1540886499)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Detektivní příběhy s Exnerem jsou dobrý. Jen mi vadil dementní pachatel, který ukradený obrazy věnuje galerii. To je asi z Marsu nebo ne?
![WEIL WEIL](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/4690/4690.jpg?v=1381127927)
Už se zdálo, že tentokrát bude muset kapitán Exner případ odložit.
Důkazů málo, zločinec daleko, až se náhle z ničeho nic chytl stébla a to ho dovedlo až před samotného vraha.
zfilmováno rozhlasové zpracování české detektivky a krimi zmizení lidí sousedské vztahy kapitán ExnerAutorovy další knížky
2005 | ![]() |
2004 | ![]() |
2006 | ![]() |
2006 | ![]() |
1969 | ![]() |
Mám rád kapitána Exnera, je to takový český Maigret. Tedy alespoň podle zpusobu řešení případů. Ptá se, povídá si... ale nekouří dýmku a je mladý a hezký, protože kolikrát během řešení případu ...