Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313426/bmid_na-vine-su-hviezdy-egY-313426.jpg 4 7933 7933

Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (SK)

The Fault in Our Stars, 2012

Netopyr07
06.07.2016 4 z 5

Tak mám za sebou jednu z nejžádanějších knih posledního období. Opravdu dobře napsané a přeložené. Možnost vhlédnout do mysli zákeřnou nemocí sužovaných lidí. Závěr, z mého pohledu, dosti hektický, rychlý spád... ovšem stejný jako u nemocných rakovinou, co si budeme nalhávat. Místy pro mě katarze. Pár mých přátel zemřelo na rakovinu. Jedna z nejdrsnějších myšlenek mi přišla (parafrázuji): "Horší, než jít v šestnácti do kytek, je sledovat rodiče, jejichž dítě jde v šestnácti do kytek". Také se mi líbilo na konci, že "člověk nemůže ovlivnit to, zda mu bude někdy ublíženo, ale může si sám vybrat toho, od koho si nechá ublížit".

KacenkaS
05.07.2016 2 z 5

Tuhle knížku jsem četla dvakrát. Poprvé se mi nelíbila. Dobrej nápad, ale Greenův styl psaní mě prostě nechytl. Podruhé to bylo lepší, ale i tak to nebylo zas tak skvělý. Dávám 2*

majík1
03.07.2016

Krásná kniha,působivý příběh ALE......

nikca0568
02.07.2016 2 z 5

Moje 3 Greenovka. Není to špatné, ale u mě to má jedno velké ALE. Všimla jsem si toho už u jeho předchozích knih, ale tady bohužel se to objevilo také. Hazel je 16 a Gusovi 17, na to že to jsou teenageri spolu diskutují o zvláštních věcech. Občas mi to přišlo, jako by se spolu bavili dva filozofové a nikoli puberťáci. Pro mě některé jejich rozhovory naprosto nedávali smysl. A přišlo mi to příliš naivní a až moc sladký. Myslím, že u Greena bych dala přednost spíše Hledání Aljašky.

zdennyrakky
30.06.2016

Věřím, že je to dobrá kniha. Ale když jsem byl nucen ji na čas odložit, už mě nevímproč nepřitáhla zpátky. Asi mě nechytla za srdce tak jako některé jiné...

okureček
29.06.2016 5 z 5

Skutečně nádherná kniha. Ačkoliv jsem viděla první film a potom si přečetla až knížku a věděla, jaký bude konec, tak jsem si stejně podruhé zase poplakala. A to pořádně. Mimo to se mi líbilo, že i když to hlavní postavy neměly lehké, bylo to doplněno humorem, což si cením. John Green je opravdu talent! :)

Stephanief
23.06.2016

Úžasná knížka..vybrecela jsem nad ní potoky slz

DorianPavus
20.06.2016 4 z 5

Čteno v originále, stránky promáčené slzami. Deep čtení. Hezký počíst si taky o trochu jiný lovestory. John Green to umí vždycky tak pěkně podat.

pecinka21
20.06.2016 5 z 5

Krásná kniha, četla jsem ji až po té co jsem viděla film a nezklamala mě. Je to čtivá kniha, ale bohužel se smutným koncem, takže pro zlepšení nálady rozhodně nečíst. Jinak přečíst rozhodně ano.

Anna.Mal
17.06.2016 5 z 5

Nádherná knížka! Pro mě srdcovka!

Příběh Hazel a Augustuse je naprosto dokonalý, ale pro starší generace nevím, nevím.. Ti mají svojí "Listopadovou romanci"....:D

Ann_i_em
16.06.2016

Poutavý příběh.. vhodné spíše pro teenagera, ale na odreagování postačí.

Meridea
15.06.2016 5 z 5

Další kniha, která Vám vžene slzy do očí (skoro potoky). Také mi přijde, že svým chováním Hazel i Gus mohli být starší, ale nijak jsem tomu nepřikládala důležitost. Kniha celkově se mi líbila.

hellena1523
13.06.2016 3 z 5

Dojemný příběh, ale literárně docela utrpení. Postavy jsou ploché a ještě k tomu nepropracované - jejich chování, jednání, přemýšlení, vyjadřování absolutně neodpovídá věku. To, že má někdo neléčitelnou nemoc z něj neudělá intelektuála, který v necelých dvaceti myslí a jedná jako pětatřicetiletý člověk, který už je otřískaný životními zkušenostmi. Četla jsem lepší knihy s podobnou tématikou.

Dabík
13.06.2016 5 z 5

Krásný příběh. Je to první kniha, kterou jsem četla od Johna Greena a moc se mi líbila. Od začátku je jasné, že tam někdo umře. Kniha se čte sama a je pravděpodobné, že u toho jedno oko nezůstane suché. A kdo ji ještě nečetl tak doporučuji.

amanek
11.06.2016 5 z 5

Jako první jsem od Greena četla Příliš mnoho Katřin, což mě teda nebavilo. Jsem ráda, že jsem si i přesto přečtla tuto knihu. Silný příběh, posledních 50 stran jsem probrečela....Všem doporučuji.

Knihomol3301
10.06.2016 5 z 5

Silný příběh! tahle kniha mě vážně dostala a je jedna z nejlepších co jsem kdy četla! chytne vás opravdu za srdce a je velká pravděpodobnost že spustíte i slzičku jako já :) - film totéž to stejné, úžasný!!! neváhejte a přečtěte si ji, vážně to stojí za to! :) (!!! :D)

dasa4663
09.06.2016 5 z 5

Kniha, která mě opravdu chytla za srdce :) o trochu víc se mi líbil film :)

Laughtubbe
09.06.2016 5 z 5

Kniha má opravdu trefný název. Od první chvíle jsem věděla, že se mi kniha bude líbit. Doslova jsem ji hltala očima. I přes nepřízeň času jsem ji četla dva dny v krátkém časovém úseku. Kdo knihu četl ví co tím myslím a kdo ne , určitě neudělá špatně pokud si ji přečte. Nedoporučuji pro slabé povahy, protože jsem u ní asi dvakrát berečela :( . Ale snad každý kdo má soucit tak mu ten příběh vzal dech. Bylo to krásně psané a opravdu obdivuji obě hlavní postavy. Líbili se mi jak vyzuálně tak i svým charakterem. Příběh mi dal i skvělá moudra, která jsem si vzala k srdci : NĚKTERÁ NEKONEČNA JSOU VĚTŠÍ NEŽ JINÁ NEKONEČNA, HVĚZDY NEJSOU VŽDY NA NAŠÍ STRANĚ, PROŽIJ DNEŠEK JAK NEJLÉPE MŮŽEŠ .... Doporučuji :) Za mě 5 hvězdiček ikdyž ten konec byl smutný. Konečně kniha která nedopadne A ŽILI SPOLU ŠŤASTNĚ DODNES :)

Andina123
07.06.2016 4 z 5

Knížku seženeš v knihovně nebo v knihkupetství, ne? Kde jinde?

SandyHomolkova
07.06.2016 5 z 5