Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313426/bmid_na-vine-su-hviezdy-egY-313426.jpg 4 7956 7956

Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (SK)

The Fault in Our Stars, 2012

MoniQeen
12.02.2015

Lituju, že jsem četla i viděla film. Křečovitá snaha vymáčknout slzy, jedno klišé za druhým..Ani trocha emocí, ztráta času.

fruitbueno
11.02.2015 3 z 5

Bohužel se nepřipojím k všeobecně kladnému názoru na tuto knížku. Jednoduše z důvodu, že kromě tématu (cityždímající rakovina) je kniha těžce průměrná: zachycuje teenagery ošlehané nemocí, jejich specifický slovník, rozhled a nálady. Neoslovilo mě to. Jedině holandská linka mě trošku chytla. Jinak ne-e.

hanicka258
09.02.2015 5 z 5

Krásné a nutící k zamyšlení... :-)

terka.b
08.02.2015 5 z 5

krásně napsaná a velice dojemná kniha. Sice nejsem zrovna z těch co mají rády takovéhle čtení, ale pan Green je hold úžasný spisovatel a jeho knihy jsou také jedny z nejlepších.

Sstankova
07.02.2015 5 z 5

Kniha není celosvětovým bestsellerem pro nic za nic! Málokterý příběh dokáže být totiž smutný, dojemný, ale i vtipný a sarkastický zároveň. Asi neexistuje nic, co bych vytkla. Rozhodně to není nějaká přeslazená romance pro náctileté, doporučuji snad všem věkovým kategoriím!

terka1011
04.02.2015 5 z 5

Pěkný příběh, který se moc hezky čte, ale asi jsem bohužel očekávala více:( Každopádně doporučuji přečíst, Augusta a Hazel si určitě oblíbí každý ! :)

majarossnerova
04.02.2015 5 z 5

Brala jsem to spíš jako že to četl každý,tak na tom asi něco bude.
Tím pádem jsem měla i velké očekávání,které se taky naplnilo:)
Krásná knížka plná vtipu a zábavy a zároveň i velkého smutku.
Poprvé mě knížka rozbrečela,díky že jsou lidi co napíšou něco tak hezkýho.

Zuzu_xoxo
04.02.2015 5 z 5

Na tuto knihu jsem slyšela mnoho pozitivních reakcí, takže jsem ráda, že mi na Vánoce přistála pod stromečkem :) Hazel i Augusta jsem si ihned oblíbila, jejich srdcervoucí příběh zamilovala a jejich konec - kdy jim hvězdy nepřály - obrečela (je to vlastně poprvé, co mě dokázala kniha rozplakat). Rozhodně doporučuji! A pokud můžu poradit, dejte přednost knížce před filmem.

violet_mouse
04.02.2015 5 z 5

Kniha se fialové myšce líbila.Proto ji může s čistým fouskem doporučit :)

ladymanson
03.02.2015

Kniha mi byla fanoušky prezentována jako velmi depresivní dílo s tragickým koncem. Miluji tragédie, takže jsem se nechal zlákat. Místo toho na mě čekala dívka, která ač umírá, řeší to, co každý teenager - super pohledného kluka, o kterém si hned udělá skvělou představu, kterou on vzápětí rozbije a ona je z toho celá v háji. Neskutečné zklamání. Po první kapitole jsem zavřel a po následné hádce s fanoušky, kterým jsem ji chtěl aspoň se slevou prodat, jsem ji šel hodit do koše jako bludný kámen, kterého se nejde ani zbavit normální cestou.

LucaMera
03.02.2015 3 z 5

Pěkná, srdcervoucí kniha která se mi líbila ale čekala jsem od ní něco víc. Největší problém je asi v tom že Greenovy knihy jsou podle mě přeceňované, Green opravdu píše velmi pěkně a je to doslova kouzelník se slovy ale kdyby mi všichni co znám neříkali jak je ta kniha skvělá a úžasná, tak by sem od ní neměla tak velké očekávání a líbilo by se mi to určitě víc. Samozřejmě neříkám že se mi to nelíbilo, bylo to fajn čtení a bavilo mě to ale já v tom prostě tu úžasnost o které všichni tolik mluví nevidím :/ Dala bych 3 a půl hvězdičky ale to bohužel nejde tak dávám jen 3 :-)

Maichalka
03.02.2015

Děkuji za tuto knihu...velmi emotivní a silná kniha, plná emocí....doporučuji!

tlllk
03.02.2015 4 z 5

"Šťasten být neumíš, protože po tom, co nemáš, se ženeš, a co máš, na to zapomínáš.“ - Wiliam S

Knihy ako táto mi pripomínajú že som veľmi šťastný otec.

Krysa1769
03.02.2015 5 z 5

Hvězdy nám nepřály mě rozbrečely, to nemohu autorovi upřít-emoce, které svým silným smutným příběhem vyvolal. Přesto Hvězdám chybí něco, co by z nich dělalo moji srdcovku.

Bbooks
03.02.2015 3 z 5

Jelikož jsem viděla prvně film tak jsem tu knížku tolik neprožívala. Jinak se mi líbila.

Mruskulka
02.02.2015 5 z 5

Hodně čtivá a zajímavá kniha o tom, jak dívka prožívá svou nemoc a také se seznámí s Augustem, do kterého se zamiluje.

dadako
02.02.2015 5 z 5

Od první stránky mě kniha chytla, hlavně styl jakým ji Hazel vypráví. Přestože námět není zrovna veselý je psaná vtipně a není možné se od jejího čtení odtrhnout. Nedokážu si ani představit co bych dělal být v kůže Hazel, Guse nebo jejich rodičů.

tinka99
02.02.2015 5 z 5

Wow!! Viděla jsem film, který byl skvělý...(myslela jsem si, že když jsem brečela u filmu, nebudu brečet u knížky, ale ouha! I ta knížka mě rozplakala...:-) )ale netušila jsem, že knížka bude tisíckrát lepší...vážně...teď je to má nejoblíbenější knížka...udělala jsem dobře, že jsem si ji koupila...za ty peníze to stálo...rozhodně si ji přečtu víckrát a už teď se nemůžu dočkat....:-)

Kraken84
01.02.2015 4 z 5

Sám si po operaci, radiační terapii a chemu (ještě živ 5 let od diagn.) připadám starší o 30 let, vzdálenější od dřívějších přátel ("Jak se máš?"... "a ukaž se někdy, čus."), bližší s rodiči (jako v dětství) a vzdálený od všeho z běžného života. Připravenější ale stále v obavách ze smrti. To vše je v knize nabaleno na romantický příběh možná trochu přemoudřelých teenagerů, ale to se asi stává když v 17 letech přemýšlíte o vlastní smrti a jejím dopadu na okolní lidi... . Třikrát jsem se neubránil slzám ale vícekrát zasmál, tak jen do toho lidi a možná přijde i Holanďan.

luboss23
31.01.2015 4 z 5

Knížka se mi celkem líbila, možná kdybych byl mladší líbila by se víc. Ale i tak, shltnuta za jeden den... :-) Škoda jen, že jsem se během čtení podíval sem, na komentáře a díky několika "dobrým" duším jsem si přečetl, jak dopadne. Jako nečekal jsem happy end, ale na některé věci jsem si chtěl přijít sám. Fakt dík... :-P