Na vine sú hviezdy
John Green
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Yoli (SK)Originální název:
The Fault in Our Stars, 2012
Tuto knihu jsem nechtěla číst kvůli neustálému nátlaku na mou osobu. Jako první jsem viděla film a děj se mi celkem i líbil, proto jsem se rozhodla přečíst i knihu. Bohužel mě zklamala a je mi to moc líto. Řekla bych, že je to klasický dívčí román, ovšem s netradiční tématikou. Je hodně čtivá a za tři dny se dá v klidu zvládnout přečíst. Od stejného autora jsem četla i Papírová města a ty mě taky moc neoslovila. Ano, v knihách jsou věty k zamyšlení, ale není to nic, nad čím bych přemýšlela hodiny a hodiny poté. Opravdu velký průměr.
Pro mě hezká knížka, ale ne taková, že by jsem ji musela číst pořád, že by jsem ji nemohla odložit. Hezký příběh, neříkám, že ne. Zase něco nového, co jsem ještě nečetla. Zasmála jsem se, ale i slzy do očí přišly.
Pár prvních stránek se mi četlo nějak těžko, pak jsem se ale začetla a přečetla ji velmi rychle. Jen se mě to smutné téma hodně dotýkalo, byť to mělo být psáno humornou formou, po dočtení mě je spíš smutno
Byl mi doporučený film a musím se přiznat, že jsem ho nedokázala dokoukat. Nějak mě to nenadchlo, a proto bych se knihu asi ani nedonutila přečíst.
Knihu jsem také přečetla ze zvědavosti. Myslela jsem, že to bude kniha ve stylu Stmívání. Ale byla rozdílnější. Kniha se čte docela rychle a možná si ji za pár let přečtu znovu. Četla jsem i horší...
Nelíbí se mi autorův styl, navíc jsem z knihy cítila podbízivost. Finále zavánělo "kýčem".
Nebudu hodnotit počtem hvězd... knihu jsem přečetla ze zvědavosti. Dávno mi není -náct, téma je pro mne navíc poněkud citlivější. Nějak nedokáži pochopit, co vedlo autora bez osobní zkušenosti k napsání příběhu z prostředí v němž se hlavní protagonisté nacházejí.... vidím za tím až moc prvoplánovitou snahu vynutit si pozornost.
Za mě perfektní. Ač už nejsem žádný teenager, líbila se mi. Je čtivá, zaujal mne i příběh, který má úplně jiné vyústění, než se může na první pohled zdát. Našla jsem v ní i pár dobrých nápadů a taky několik míst k zamyšlení.
Kniha je opravdu velmi emotivní, smutná. Na druhou stranu je to ale podáno tak, že se usmíváte. Chvilku je Vám do smíchu, na další straně se Vám už chce plakat.
Nemůžu říct, že je to kniha, která tzv. uspokojuje leda tak "blbé" puberťačky, protože i já sama jsem ještě mladistvá.:D
Nebudu tady tuhle knihu nějakým způsobem shazovat, protože tu nějaký potenciál přece jen má, ale já v ní nenašla nic, co by mě zaujalo. Nechci nějak urážet autora, ale jeho styl psaní mi vůbec nevyhovoval a celkově pocit z knihy mi přišel, jako když přečtete nějakou povedenou povídku nějaké nezkušené teen spisovatelky.:) Samozřejmě, musí se uznat, že na to, že je to muž předvedl dobrý výkon. Ale - mě to rozhodně nepřesvědčilo o tom, že je to nějak "úžasná" a "perfektní" kniha, za jakou bývá většinou označována.
Nesedli mi ani hlavní postavy, je pravda že příběh je sám o sobě silný, ale podání mi nesedlo.
Takže...na závěr, dobrá kniha? Možná, ale rozhodně znám lepší knihy, které si post bestseller zaslouží oprávněně.:)
Btw, film jsem neviděla.
Zbytečně přechválená kniha...pro náctileté to může být fajn jednoduché čtení, ale mně už je přes 20 a jsem asi trochu jinde. Navíc Hazel a její povaha mi lezla na nervy. Průměrná knížka. Nic, co by mě nutilo zamyslet se a to u knížek potřebuji.
Tato kniha se mi velmi líbila. Doporučoval bych ji všem, aby si ji alespoň jednou v životě přečetli. :-)
Napřed jsem četla knihu, byla naprosto úžasná. Že u knížek nebrečím, ale tady jsem měla na krajíčku. Včera jsem viděla film, není špatný, ale knize se nevyrovná.
Jedním slovem- Super ;)..teď mě i trochu mrzí že jsme dřív viděla film, ale bylo hezký promítat si to znovu v hlavě....určitě doporučuju ;)
Bohužel teď možná zklamu mnoho fanoušků, ale mně osobně se kniha moc nelíbila. Hezký příběh, ale to, jak byla kniha napsaná mi prostě nesedělo. Asi už mám za sebou období čtení romantických příběhů.
Za to film, ten se mi o poznání líbil víc.
Úžasné. Člověk si uvědomí, jak je život pomíjivý. Snad jen lehce nepravděpodobné, že by se potkali dva tak inteligentní teenegeři s takovýma hlubokýma myšlenkama. (když budu vlastně ještě počítat Isaca, tak tři :) ). A samo, že jsem to obrečela ;)
Na spoustu lidí tato knížka může působit prvoplánově - má za cíl dojmout a rozbrečet čtenáře. Ano, ono tomu možná tak je, ale já rozhodně nelituju, že jsem si ji přečetla. Jakožto citlivá duše jsem se opravdu rozbrečela, ale kniha přece nebyla jen o tom... Zkrátka knížka ve mně rozhodně něco zanechala a tak to má být :-)
láska zfilmováno rakovina, nádory Anne Frank, 1929-1945 první láska smrtelné choroby smutek pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
Tak tahle kniha se mě opravdu dotkla. Je úžasná. Dokonce jsem se při ní rozbrečela a to se mi moc často nestává. Konec je hrozně smutný, ale aspoň je to realistické a to se mi na tom líbí. Je to prostě nejvtipnější smutný příběh. Nejlepší kniha, kterou jsem přečetla a myslím, že navždy.