Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313426/bmid_na-vine-su-hviezdy-egY-313426.jpg 4 7958 7958

Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (SK)

The Fault in Our Stars, 2012

Odehnalka
29.04.2015 2 z 5

Moc nechápu celkové hodnocení knihy - proč je tak vysoké? Po knize jsem hrábla jen proto, že na ni všichni pějí ódy... Nechápu proč. Styl psaní autora mi celkem sedl, ale tak depresivní děj, který je vám předem jasný, už tolik ne. Ale chápu, proč to náctileté holky tak baští. A ty jsou asi taky hlavní skupina, komu je kniha určena.

pe.tik
29.04.2015 5 z 5

plakala jsem,plakala jsem,plakala jsem...nejprve jsem četla knihu a poté jsem viděla film..A u filmu jsem taky plakala a plakala....smutné téma

LéňaS.
28.04.2015 5 z 5

Na konci jsem si poplakala, hezká kniha

Muma
26.04.2015 5 z 5

Nádherná knížka o hnusném tématu. Nikdy jsem u žádný knihy tolik nebrečela. Doporučuji přečíst!!

shay
26.04.2015

Je sice hezké, že si autor vybral tak smutné téma, ale ten styl psaní se mi prostě nelíbil. Po přečtení knihy jsem se těšila akorát na to, až ji zavřu do skříně a víckrát ji nechci ani vidět. Ne, prostě ne!

barushka14
26.04.2015 5 z 5

Doporučuji,fakt super knížka

m.sosinka.m
24.04.2015 5 z 5

Nádherné, smutné, vtipné a rozčilující.
Tato kniha vyzkouší všechny vaše emoce na maximum.
Určitě si jí přečtu víckrát! Doporučuji...
Martina

silvara
24.04.2015 3 z 5

Musím říct, že z "Hvězdy nám nepřály" mám poněkud rozporuplné dojmy. Rozhodně není špatně sepsaná, John Green si umí čtenáře podmanit. Na druhou stranu mi příběh příjde chvílemi zbytečně komplikovaný (viz Gus a jeho ex). Ale postava Hazel, na které to stojí a padá, je sympatická. Plus musím ocenit v celku realistický přístup (viz popis toho, jaké jsou reakce když zjistíte, že máte rakovinu).

Adria Orici
23.04.2015 5 z 5

Dnes jsem přečetl po druhé. Světe div se, brečel jsem opět jako želva. Strávil jsem opět krásné chvíle s tímto nádherným příběhem.

kacenka7206
22.04.2015 5 z 5

Smutná, ale opravdu krásná knížka, první jsem četla a jsem za to ráda. Všem doporučuji přečíst. :) 5*

SmisekIvuska
21.04.2015 5 z 5

Smutná knížka, ale jinak se mi moc líbila. Všem, kdo viděli jen film, tak doporučuju přečíst, protože ve filmu mi chyběly myšlenky a pocity, co tam nebyly…. A hlavně, dost věcí vypustili a změnili a to mě mrzelo. Není nad knížky :-)

claryssa
21.04.2015

Příšerná, příšerná kniha! Vážně si autor nemohl vybrat nějaké jiné téma, než úmyslné útočení na lidské city, aby ho neuspokojené puberťačky milovaly a schválně si ho kupovaly? Nevím, co je na knize romantického, vážně ne.. Rozhodně mi nesedl styl psaní a téma, jak už jsem uvedla, jakbysmet. Z hecu jsem začala číst a nedočetla jsem, nehorázná blbost..
Navíc už je to strašnej kýč a JG už bude mít vždycky prachy z TFIOS. Tleskám..

kxrolinx0567
18.04.2015

Jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla. Vůbec mi nesedl styl psaní autora a rozhodně si už nikdy nic jinýho od něho nepřečtu.

nemeckovatereza
18.04.2015 3 z 5

Po knizce, ktera me moc nenadcha, jsem si pustila film a ten se mi libil vic

PaulieLaufeyson
18.04.2015 4 z 5

Knížka se mi líbila - to ano, líbí se mi styl psaní Johna Greena. Popravdě, po způsobu, jakým o knize mluvila moje kamarádka jsem od ní čekala něco víc, ale zase nemohu říct, že by mne to zklamalo. :-)

gladya
16.04.2015 4 z 5

Trochu jsem se bála se do téhle knížky pustit, protože mám dítě ve věku ústřední dvojice. Podle očekávání, na emoce tohle čtení působilo. Ale není to jen tuctový "ciťák". Je to čtivě napsané a vzhledem k tématu v nečekané míře humorné. Oba hlavní hrdinové jsou na jednu stranu na svůj věk možná až moc duševně vyspělí a zralí, to kontrastuje s občasnými projevy dětinskosti. No, vážná nemoc možná opravdu může urychlit dospívání. Maličko se tam objevuje něco, co bych nazvala "americký pathos" , v tomto případě v ještě přijatelné míře.

-markéta-
15.04.2015 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Byla vtipná, ale samozřejmě smutná. Slzy jsem neudržela. :-) Určitě ji všem doporučuji. Film jsem neviděla, takže srovnat nemohu, ale určitě kdo jste film neviděl, tak sáhněte po knize. :-)

evago
14.04.2015 4 z 5

pěkné čtení,ale čekala jsem víc už jen dle toho jaký je na tuto knihu pořadník u nás v knihovně...ještě kouknu na film

romana3802
14.04.2015 4 z 5

Kniha se četla dobře. Dokonce mě některé pasáže dojaly k slzám :) teď se chystám na film.

Miila
14.04.2015 1 z 5

Omlouvám se všem příznivcům J. Greena, ale tohle teda vážně ne-e!