Na vine sú hviezdy
John Green
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Yoli (SK)Originální název:
The Fault in Our Stars, 2012
Viděla jsem nejprve film a až dlouho poté se dostala ke knížce. Byla skvělá. A musím uznat, že autor si mě získal a rozhodně si přečtu i další knihy od něj.
Na této knize se mi líbí, že z vás prvoplánově nechce mačkat slzy od začátku do konce. Autor prostě popisuje život takový, jaký je. Takový život, který ty postavy prožívají, ať jsou to pasáže s černým humorem nebo o jejich ztrátách. A o to více vás ten příběh zasáhne. O to více se vám zažere pod kůži. Protože si vás ten příběh přitáhne a nepustí zpět.
Já na ty dojáky moc nejsem. Ale kruci, když se mi místo nauzey chce u knížky brečet, tak tam těch pět blbejch hvězd dám. (Hah, hvězd, jak originální narážka. Nic o nekonečnech psát nebudu. Nejvíc mě zabolelo to moje vlastní.)
Ahoj!
Této knize dávám jen 3*, protože mi nesedl autorův styl psaní (to ale neznamená, že mu nedám ještě šanci a nějakou knihu si od něho nepřečtu :D ). Černý humor se mi do této knihy nehodil. Je ale zase pravda, že děj má tato kniha opravdu pěkný. Možná mi tato kniha přišla zdlouhavá, ale to i film. Pokud mám ovšem srovnat Kniha vs. Film, vyhraje film.
Promiňte ;)
MOJE RECENZE: http://kniznisen.simplesite.com/419902605/3021996/posting/hv%C4%9Bzdy-n%C3%A1m-nep%C5%99%C3%A1ly-the-fault-in-our-stars-john-green
Mějte se hezky :)
Opravdu moc hezká knížka, těžké se od ní odtrhnout. Pořád jsem chtěla hrozně vědět, co s nimi bude dál. Krásný a dojemný příběh mladých lidí, který je sice, jak uvádí autor, smyšlený, ale v životě se i takové věci dějí. Určitě si od spisovatele přečtu další knihu. :)
Kniha se mi líbila hned od začátku.Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je to román který ukazuje že lásku zasáhne každého i když je nemocný.
Kniha je lepší jak film. Jsou zde lépe popsané city.
Moc mě nezaujal autorův styl psaní. Z počátku jsem se nedokázala do knihy začíst, ale nakonec jsem ji dočetla. Nikdy se k ní nebudu vracet
Pro mě romantický příběh dvou zajímavých mladých lidí. Psáno s notnou dávkou ironie a sarkasmu, takže jsem se v některých místech zasmála a v jiných zase pobrečela...Kniha určitě donutí přemýšlet o smrti...ale taky o životě:)
Byl jsem zvědavý, co na Johnu Greenovi všichni vidí a sáhnul jsem po této knize. Na pět hvězdiček to asi nebylo, ale líbilo se mi to, inteligentní dialogy mezi hlavními hrdiny jsem si vyloženě užíval. Občas to vypadá, jako by se vesmír dožadoval pozornosti - za to velký dík. Občas mi to také tak připadá.
Úžasný příběh hodně jsem brečela je to dojemné asi i pro to že jsem z touto nemocí taky bojovala a celou dobu si přála aby to skončilo dobře,bohužel život není peříčko.Knížka vás donutí se zamyslet nad životem.Smutná ale nádherná knížka.
Nejúžasnější kniha, co jsem kdy četla! Krásné myšlenky, postavy, celý příběh je dechberoucí. Slzička také ukápla. Doporučuji!
Úžasný příběh o tom, že život není takový, jaký bychom ho chtěli, ale přesně takový jaký je a my jsme jen malé zrníčko zoufale toužící po šťastném konci. Není těžké se vcítit do hlavních postav a zamilovat se do nich. Obyčejný člověk má možnost nahlédnout do života nemocného rakovinou, ale přesto se z toho nestalo rize depresivní dílo. S nadhledem a s jistou dávkou ironie popisuje jedno malé nekonečno. "Život není továrna na splněná přání."
Kniha se četla dobře a líbila se mi.Ale rozhodně to pro mne nebyla taková bomba, jak všichni říkají, ale asi to bude tím,že je určena mladším čtenářům..
Velmi zajímavá kniha....příběh je poutavý, ale i dost smutný....ale i přesto je to kniha k zamyšlení se nad lidským životem a nad tím, jaké malicherné věci řešíme každý den
Knihu jsem si pujcila od sve mladsi sestry a v podstate jsem si ji precetla ze zajimavosti, zda knihy J.Greena jsou urcileny pouze pro "pubertaky". Musim se priznat, ze mne kniha zaujala. Nedojala me kslzam, jako ostatni, ale donutila se zamyslet a priznat si, ze vetsina z nas si mysli, jak tezke to ma a posleze muzeme videt, ze neci osud je daleko horsi nez ten nas. Styl psani autora byl velmi poutavy, ac si vybral ne zcela "prijemne" tema pro svuj pribeh. Ac to muze znit divne, libila se mi nadsazka a ironie s jakou dva hlavni hrdinove komentuji svou nemoc a zarovrn fakt, ze samotna nemoc z nich nedela jen pouhe dva nerealne "pubertaky" , ale dva mlade lidi, kteri si plne uvedomuji, jaky osud je ceka. Obcasne pasaze byly lehce prehrane a mozna i nerealne. Ale o tom vlastne samotne cteni je, vytvorit si o deji svou vlastni predstavu. Zrejme se vrhnu na dalsi knihu od tohoto autora:-)
láska zfilmováno rakovina, nádory Anne Frank, 1929-1945 první láska smrtelné choroby smutek pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
čekala jsem, že mě kniha zaujme více