Nad šálkem plným vůně
Zdeněk Žáček

Kdo by odolal pozvání na lahodně vonící šálek kávy, čaje či kakaa, nápojů opředených bohatou historií a mnoha legendami. Zajímavá a bohatá historie a ndeostatek podobné literatury na našem knižním trhu byly podnětem k pokusu nabídnout čtenáři populárně odbornou knížku, která by uspokojila nejen milovníka těchto nápojů, ale teká okruh pracovníků, kteří přicházejí do styku s těmito dováženými surovinami. Káva, čaj a kakao jsou nám dnes běžnými pochutinami v našem jídelníčku a přestaly být vzácností. Věřím, že knížka přinese čtenáři něco nového a že stráví nad jejími stránkami příjemné chvíle.... celý text
Přidat komentář


Pro všechny, kteří milují svůj lahodný čaj o páté, či vždy po ránu pijí kávu, která provoní celý byt, nebo teplé kakao, které nám přinese krásné a rychlé spaní, pro tyto všechny lidi je kniha společníkem i průvodcem. Ať už chcete vědě odkud co pochází, jak se vyrábí, nebo jak se v průběhu dějin probojovali do našich všedních dnů, kde káva i čaj, popřípadě kakao, je samozřejmostí.
Autorovy další knížky
1981 | ![]() |
1962 | ![]() |
1981 | ![]() |
1981 | ![]() |
1978 | ![]() |
Hodně zajímavá knížka. Ale v dnešní době je hodnotná tak z 50 procent. Tím, že je psaná v roce 1977, tak jsou zajímavé informace o objevení a původních metodách pěstování a zpracování plodin pro kávu, čaj a kakao. Ale od osmdesátých let se už opravdu hodně změnilo, takže pak už jsou to jen neaktuální informace.