Faja

Faja
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362914/bmid_faja-8xX-362914.jpg 5 3574 3574

Naslouchač série

Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenářského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět. Klid ve sklenářských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenářského světa. Ale kdo ji píše na zdi palutulů a sklenářských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná? Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.... celý text

robinoza
08.06.2018 5 z 5

No to je snad ještě lepší než Naslouchač. Výborné!!!!

MíšaS.
07.06.2018 2 z 5

Z celé knihy mě bavilo asi posledních 50 stránek, a to je fakt málo...

marapavelka
07.06.2018 4 z 5

Tady už mi oproti Naslouchačovi pomalý úvod docela vadil a kniha se rozjíždí dost pozdě.

Lethania
06.06.2018 5 z 5

Pokračování Naslouchače bylo fantastické. Autorka udržela tempo z minulého dílu a postavy mi byli ještě víc sympatičtější - hlavně kapitán (i když spáchal zločin) se mi neskutečně líbil. Konec mě dostal. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Veronika.Lap
05.06.2018 5 z 5

Stejně jako první díl i u této knihy jsem se nemohla odlepit od příběhu a knihu jsem četla jedním dechem. Potvrzuji slova Kozlowske, a to že kapitána každý miluje i když napáchal různá zvěrstva. Člověk ho nějakým způsobem má fakt rád a jeho dějové linka spolu s Ilain mě opravdu baví. Jak už tu někdo psal, po dočtení knihy vás přepadne smutný pocit. I já to tak mám a proto se nemohu dočkat dalšího dílu!

KaterinaF
05.06.2018 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem si chtěla okamžitě přečíst další, ted po přečtení druhého se tato touha minimálně zvojnásobila. Prosím rychle další díl!

asodomkova
04.06.2018 4 z 5

Kniha úžasná, jako první, jen co mi na ní vadilo, bylo to, že mě to začalo bavit, až od půlky. Prví půlka byla katastrofa. Někdy jsem chtěla knihu dokonce odložit, ale řekla jsem si, že to dočtu. Tak čtu, čtu, čtu a od půlky mě to tak chytne, že nemůžu odtrhnout oči. Opravdu ta druhá půlka byla, úchvatná. Ani jsem tu knihu nechtěla nakonec odložit. Nevím, proč taková nemohla být i ta první část. Moc se těším, až si přečtu další díl, až tedy vyjde.

katerina.l.
01.06.2018 2 z 5

První díl se mi líbil moc, ale tento mě bohužel nezaujal. Většinu knihy jsem se nedokázala začíst a když se na posledních sto stranách děj rozjel, přišlo mi to zase přeplácané (i v rámci žánru).

pip11
29.05.2018 5 z 5

Nádhera,pokračování je super. Jen nezačínat číst jako první, bez předchozího naslouchače- vše na sebe do detailu navazuje. Vážně se nemůžu dočkat vydání třetího dílu :) Doporučuji!!!
Už teď se mi stýská a dělám si naděje, že by snad třetí díl nemusel být poslední.

Majdaloupka
25.05.2018 5 z 5

Kdybych mohla, dám hvězdiček klidně 10. Už dlouho se mi nestalo, že bych se nedokázala odtrhnout a četla na jeden zátah. Tato kniha mě stála zlomený malíček na noze (ano, i při chůzi venku nešla odložit) a nyní neskutečný pocit prázdnoty, protože jsem musela Ilan a 25 nedobrovolně opustit. Na oba díly jsem narazila díky slevě na e-booky a nikdy za to nepřestanu být vděčná. S paní Mornštajnovou jsou pro mě s paní Stehlíkovou největší objevy nejen za poslední rok, ale snad i za celou mou knihotéku vůbec (promiň můj milovaný Follete).

Tonda.JI
23.05.2018 5 z 5

Trochu jsem se toho bál, ale i po Fajovi zůstává série stále velmi příjemným překvapením. Druhý díl je mnohem sebevědomější a rozvíjí svůj velký potenciál. Ilan se naštěstí začala rozvíjet jako opravdová hlavní hrdinka, ubylo vzlyků a přibylo akce i tajemna. Paní Stehlíková je výborná vypravěčka!

Andi
23.05.2018 4 z 5

Jen tak mezi námi děvčaty, nevíte náhodou kde bych si mohla pořídit pořádnou rochii? Abych si do ní mohla kapitána zabalit a vzít s sebou domů?

Že já hloupá jsem se pustila do čtení. Kdo z vás četl Měsíční kroniky a netrpělivě čekal na Winter? Tak. Můžu si za to sama, měla jsem počkat až vyjde celá série a pak si to pěkně přečíst při čajíčku všechno zároveň.

Je to tak napínavé, pořád se tam něco děje. Skvělý příběh. Jsem hrdá na to, že u nás něco takového vyšlo.

wotana
21.05.2018 5 z 5

Nádherný příběh a ještě lepší než první díl. Strašně se těším na další díl.

Karimah
19.05.2018 5 z 5

Nutně potřebuju další díl...

Belisima
15.05.2018 5 z 5

Dočteno a musím uznat že tato knížka mě uchvátila. Když se mě někdo ptal o čem knížka je, tak jsem popsala knihu tak, že si klepal na čelo a to jako čteš dobrovolně? Popis totiž zní nesmyslně, ale příběh je velmi uvěřitelně napsaný, vžila jsem se do úžasné Ilan i do ostatních postav. Doporučuji každému kdo má rád Fantasy.

Hopulka
12.05.2018 5 z 5

Připravte se, že hned po dočtení vám bude po příběhu smutno. Faja je totiž snad ještě lepší než Naslouchač! Začtení se už netrvalo tak dlouho jako u prvního dílu, protože se člověk v pojmech k místech orientuje. Uměla bych si ale představit, že v knize bude mapa světa... Ilan je úžasnou hrdinkou a já se nemůžu dočkat, jaké zázraky nám ukáže ve třetím díle! Snad vyjde co nejdříve, protože zkrátka musím vědět, jak to bylo dál!!!

kaca3606
08.05.2018 5 z 5

oproti prvnímu dílu byl tenhle hodně napínavý. Skvělé !!! i když začátek mi dal trošku zabrat :)

cace
06.05.2018 4 z 5

Mně se to líbí. Napínavé, romantické, nápadité. V druhém díle jsem již byla kritičtější. Život v nížinách mě nenadchnul, zato Duvalské pohoří je fakt dobré. A to rozhodně nejsem cílová skupina.

Alee
06.05.2018 5 z 5

Výborné pokračování už tak hodně dobrého prvního dílu, které nás zavede do naprosto originálního, živého, propracovaného světa. Zamilovala jsem si jak hlavní hrdinku, tak vojáky pětadvacítky, kteří jsou naprosto - omlouvám se, ale jinak to říct nejde - hustokrutopřísní. Navíc se nemůžu dočkat, až nám autorka odhalí další tajemství, která začínají vyplouvat na povrch. Jsem vážně zvědavá, kam se bude příběh ubírat, ale na druhou stranu je mi to v podstatě jedno, protože bych tuto sérii četla už jen kvůli úžasnému prostředí a postavám. Kdyby tato série měla alespoň pět dílů, vůbec bych se nezlobila. Naopak ;)

Hilda_
27.04.2018 5 z 5

Začátek se mi zdál dost táhlý. Stejně mě to ale zase pohltilo a nemůžu se dočkat dalšího dílu... :) Petra to umí moc dobře, nechávat čtenáře v napětí, přes všechna ta tajemství... :D
Někteří píšou, že se ztrácejí v nových pojmech a podobně. To mě nedělá problém. Asi jsem zvyklá ještě na horší popisy, kde si člověk musí dělat i zápisky, aby se v tom vyznal. Já to ale považuji u dobré knihy za plus. :)