Nebezpečná láska
Kateřina Petrusová
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?... celý text
Když jsem měla přečtených tak padesát stran, šla jsem se znovu kouknout sem, na databázi knih, co jsem si to vlastně v té knihovně půjčila. Pak jsem zrychleným tempem doskákala na konec. Jsem už stará, asi málo romantická, nejsem cílová skupina.
Knihu jsem četla až po Nepříteli mého nepřítele a líbila se mi snad ještě více. Ačkoliv situace s Michaleovým stavem je trochu hůře uvěřitelná, jak východisko pro příběh je docela originální a následné vyprávění je pak velmi čtivé, místy docela vtipné, přesto lidské, lehce napínavé a docela slušně vypointované do konce. Ani bych nevěřila, že je dílem české autorky.
Mě se tato kniha moc líbila... Příběh poutavý, pohodový a zábavný. Kniha byla čtivá. Příběh ošetřovately, která si razí cestu k dospělému muži s chováním dítěte je hezký.. Dočkáme se i té lásky..Moc fan kniha. A navíc skončí vše tak jak si přejete. Co víc si přát.. ? ;o)
Velmi milé překvapení. Fakt jsem byla zvědavá, jak autorka zvládne Mikův přerod - a jo, nebylo to křečovité. Reálné? To ne, ale v knížce to krásně klaplo.
Kniha mě bavila. Je to zas uplne jinej pribeh nez na kterej jsem zvykla. Takze ano, proc ne ? :)
Kde se bere tolik pozitivních komentářů je mi fakt záhadou... nějak tomu nerozumím. Tak neskutečně předvídatelné. Tak brutalně přitažené za vlasy - dospělý chlap versus můžu jít čůrat, ke snídani chci kuličky a pyžamo se spidermanem - ty vole. Tohle fakt neklaplo. Oslovení Stránečko je nervy darásající.
Velmi čtivý, svižně napsaný příběh. Ovšem dalo se předvídat, co se bude dále odehrávat. Odpočinková četba.
Jeeeeva, to bylo tak hloupé, že nechápu, kde se vzalo tolik pozitivních hodnocení. Jsem opravdu velmi nepříjemně překvapená...Kdybych ještě jednou četla oslovení "Stránečko", tak mi vybuchne mozek :D a to ani nemluvím o té brutální předvídatelnosti. Od začátku dokonce jsem věděla, jak to všechno bude probíhat. Takže za mne jedno velké NE.
Nebezpečnú lásku zaraďujem medzi ľahké oddýchové čítanie pre tých, ktorí chcú pri knihe vypnúť a iba sa trochu odreagovať na nenáročnom romantickom príbehu.
Niekoľko humorných situácii na pozadí "mafianských praktík", nereálna zápletka, ktorá však nepôsobí rušivo a jednoduchšia slovná zásoba pri opisoch sú k tomu zárukou.
Knihu jsem kdysi dávno četla a náhodou se k ní dostala znovu.. Ve svých nácti letech jsem z ní byla unešená.. dnes, po třicítce už mě to zase tak nebralo.. Ale čte se hezky, rychle, svižně... žádné velké přemýšlení, žádná velká záludnost..
Po této knize jsem si musela autorku Kateřinu Petrusovou přidat mezi oblíbené autory... Toto je přečtená již 3 kniha a jsem naprosto uchvácená. Knihu jsem přečetla jedním dechem a snad bych ji přečetla i za den, kdyby jsem nemusela spát a jíst :-). Popis chování malého dítěte ve velkém těle, následně napínavý děj, ztráta milované osoby a pak sladký happy end, zkrátka jsem nadšená...
Krásná pohádka pro velké holky , začnete číst a knížka vás nepustí a je to napínavý a zamilovaný až do konce .
mafie láska pro ženy česká literatura USA (Spojené státy americké) psychická traumata
2012 | Nebezpečná láska |
2014 | Zakázaná přitažlivost |
2014 | Pekáč buchet |
2013 | Nepřítel mého nepřítele |
2013 | S hlavou v oblacích (pejru) |
Nemůžu dát plný počet, při překlopení do románku to trochu zeslábne a logika taky někde zaskřípe, ale když to toleruji Pattersonovi tak proč bych to najednou vyčítala Petrusové? S chutí si přečtu další díl.