Nech sneží: Tri uzimené ľúbostné príbehy
John Green , Lauren Myracle , Maureen Johnson
Na Štedrý večer sa na mestečko Gracetown zosype bohatá snehová nádielka. Zasnežená vianočná krajina je síce hotová idylka, ale všetko s mierou. Pre nezjazdné cesty a metrové záveje kolabuje doprava a kalamita je na svete. Trom mladým ľuďom a ich priateľom v okamihu prekazí sviatočné plány a zdá sa, že ich čaká najhoršia noc v živote. Veď kto by chcel namiesto rozbaľovania darčekov uviaznuť vo vlaku bez elektriny, riskovať život kvôli štrnástim upišťaným roztlieskavačkám či zháňať miniprasiatko v skolabovanom meste? Iba ak by sa katastrofa zmenila na skutočné čaro Vianoc... Dojímavé, zábavné, čarovné – tri skvelé príbehy od trojice najpredávanejších autorov pre mládež!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Yoli (SK)Originální název:
Let It Snow: Three Holiday Romances, 2008
Kniha neurazí, ale ani nenadchne. Sice nebyla od Greena, ale první povídka se mi líbila nejvíc, příběhy plynule na sebe navazovaly, stále se někde objevoval podivín celý zabalený v alobalu, šťastné zakončení, zkrátka krásná vánoční romance.
Hezké, oddechové čtení, na Vánoce ideální. Asi teda spíš pro lidi mé generace, protože pochybuji že by to mamku nadchlo :D Ale pro lidi zhruba 12-20 let, kteří mají rádi romány, doporučuji
Každý příběh byl něčím zvláštní. Každý příběh byl něčím originální,ale bylo zajímavé, jak všechny příběhy jsou spolu něčím spojené. Mně se líbili všechny příběhy,ale nejvíc se mi líbil ten první. Upřímně jsem se bála toho,že to psali tři autoři,ale příjemně mě to překvapilo. Ale na 5 hvězdiček to nemá.
Nedočetla jsem ani jeden příběh. Knihy Johna Greena ztrácí kouzlo a knihy ve spolupráci s někým dalším mu spíš škodí než prospívají.
jak se tak probírám horou knih na stole v pokoji (nemám prostorové kapacity, ale i jiné), objevila jsem i sněží, sněží přečtené již před delší dobou. Povídky milé, čtivé, pěkně promotané, v aktuálně panujícím vedru ochlazují i vzpomínky na ně.
V knihkupectví mě hlavně oslnily třpytivé vločky na azurovém pozadí. Nejdříve se mi do knížky moc nechtělo, protože nerada čtu pevné vazby, ale potom co jsem si vyslechla názor kamarádky, tak jsem si jí prostě musela přečíst. Líbil se mi hlavně nápad zkombinovat tři příběhy od tří různých autorů do sebe a společně světu ukázat jiný úhel literatury. Četla jsem jí v období Vánoc, takže se mi do příběhu lehce vžilo a jako oddechová a jednoduchá četba se mi to moc dobře četlo. Sešli se jedni z nejlepších autorů a vzniklo něco geniálního..
Sněží, sněží… zaujme už svou nádhernou třpytivou obálkou. Jedna sněhová bouře těsně před Vánoci a tři obyčejně neobyčejné romantické příběhy. Oddychové čtení jako dělané pro zimní zachumlané dny s hrnkem čaje. Co na tom, že jsou to příběhy spíše pro puberťáky, každý si občas může zavzpomínat na své mladé lásky a uvěřit v romantické konce :-)
Asi som prešvihla ten vek, kedy by mi tento štýl a dej priniesli potešenie. Bolo to avšak milé a pohodové čítanie.
Pro mě kouzelné, zázračné, sněhové, voňavé, vánoční, boží, americké, sladké, roztomilé, fascinující, úchvatné, dojemné, srdceryvné, dokonalé, zábavné, vtipné, romantické, chytlavé, návykové, famózní,...
Pro mě byla četba této knihy vánočním zázrakem, který jsem prožila na jaře...
Zbožňuju tuto knížku a chystám se do ní halit každé Vánoce po zbytek mého života...
Možné spoilery!!!
Knížka se mi strašně moc líbila. Bylo to odpočinkové a prvoplánové, ale zároveň plné překvapení a super momentů.
Nejvíc se mi asi líbil Vánoční zázrak (vím, jsem asi jediná :-D), ale na tomto příběhu mě zaujal vztah Tobina a Vévody, který mi přišel skvělý a hezky jednoduchý, ale složitý zároveň.
Zasněžený express byl fajn. Líbil se mi asi jenom o trchu míň než Vánoční zázrak. John Green mi přišel trochu víc akční a praštěnější, což je pro mě plus. Navíc měl Vánoční zázrak t mého pohledu lepší ústřední pár.
Povídka Archanděl prasátek mě moc nebavila, a to z toho důvodu, že mi vůbec nesedla hlavní hrdinka, která skoro pořád jenom kňourala. Ale úplně jsem si zase zamilovala ten konec, kdy se všechny postavy sešly ve Starbucks a všechno to tak pohádkově skončilo.
Zasněžený expres považuji za nejlepší romanci z celé knihy, moc se mi líbila a tuto romanci bych ohodnotil na 100 %. Romance Vánoční zázrak, kterou napsal John Green, byla bohužel slabší. Očekával jsem určitě mnohem propracovanější příběh, protože tento autor umí určitě psát poutavě a mnohem lépe, než předvedl v tomto příběhu. Archanděl prasátek byla bohužel také slabší. U těchto romancí by bylo hodnocení 50 - 60 %. U romance Archanděl prasátek mě rozesmála jedna událost, která se týkala jednoho telefonátu. Provázanost všech tří romancí bylo fajn.
Co jsem si odnesl z této knihy? Pokud je člověk svobodný a je zamilovaný do druhého pohlaví a časem zjistí, že už to není takové jako na počátku, lépe je ukončit vztah a najít si někoho, kdo nás bude doopravdy milovat, kdo nám bude věnovat čas, kdo se bude o nás zajímat za každých okolností. Další myšlenka je, že bychom neměli myslet jenom na sebe, ale i na jiné lidi, neměli bychom být zahleděni jenom do sebe, na své problémy, ale měli bychom si všímat i potřeb lidí, které máme rádi. Určitě bychom na to neměli zapomínat, ačkoliv jsem si vědom, že každý člověk v dnešní době má plno svých starostí, že mnohdy neví, co má udělat nejdříve, přesto by neměl zapomínat na své kamarády a známé.
Citáty, které mne oslovily:
Romance Zasněžený expres:
..., ale občas, když je někdo skutečný, když je součástí vašeho života, může se zdát ještě vzdálenější a nedosažitelnější než skutečná celebrita. Blízkost ještě neznamená důvěrnost.
Romance Archanděl prasátek:
Prostě chci jenom říct, že když člověk někoho miluje, tak by měl být ochotný to dát najevo. Protože, Jebe, žijeme jenom jednou. Jenom jednou.
Líbila se mi provázanost třech příběhů, ale popravdě se mi kniha až tak moc nelíbila, i když neumím napsat proč. Možná, kdybych ji četla o Vánocích nebo byl za okny sníh...
Tak příjemné splnění výzvy jsem nečekala.Bylo to milé, vtipné, svižné a velice příjemné čtení,které mi uteklo jak voda a já jsem se zase vracela do času Vánoc a užívala si tu pohodu.
Taková oddychovka přesně na ten vánoční čas. Podle mě nenadchne ani neurazí, taková teenagerovská romance občas neuškodí. Závidím ty jejich "problémy", kvůli kterým se jim bortí ten jejich svět. Vrátilo mě to do té doby a za to díky.
Jako kniha pro děti a mládež si myslím, že je skvěle psaná. Jsou to 3 příběhy od různých autorů, které se v závěru propojují. Knihu jsem přečetla jedním dechem, je to takové pohodové čtení.
Dlouho jsem váhala s napsáním komentáře, protože tak nějak nevím.......... z autorů jsem znala jen Greena, kterého jsem si zamilovala (Hvězdy nám nepřály) a postupně mě přestával bavit- no a nezklamal, už ho číst nebudu, přijde mi, že se opakuje. První povídka od Johnson se mi líbila asi nejvíc, třetí od Myracle se četla dobře, ale to téma , to mi nesedlo. Propojení povídek se mi sice líbilo, ale přece jen se zdálo trošku takové povinné..... nicméně mám chuť přečíst si něco od Maureen a vzhledem k tomu, že jsem se pustila do Cassandry Clare, zkusím asi deníčky Simona a Magnuse.
Z této knihy mám takové smíšené pocity... byla krásně propletená a myslím, že to byl opravdu dobrý námět na knihu. Je to taková oddechová romantika. Zároveň mě trochu zklamal John Green ... jinak pěkná knížka do zimy ideál :)
Vánoce láska zfilmováno americká literatura sníh, vločky zima vánoční příběhy pro dospívající mládež (young adult) sněhová bouře
Část díla
- Archanděl prasátek 2008
- Vánoční zázrak 2008
- Zasněžený express 2008
Odpočinková kniha. Líbila se mi, i když jsem od ní asi čekala víc. Jinak mě moc bavilo, jak se postavy prolínaly. Předvídatelný happyend jako bonus :D