Nech sneží: Tri uzimené ľúbostné príbehy
John Green , Lauren Myracle , Maureen Johnson
Na Štedrý večer sa na mestečko Gracetown zosype bohatá snehová nádielka. Zasnežená vianočná krajina je síce hotová idylka, ale všetko s mierou. Pre nezjazdné cesty a metrové záveje kolabuje doprava a kalamita je na svete. Trom mladým ľuďom a ich priateľom v okamihu prekazí sviatočné plány a zdá sa, že ich čaká najhoršia noc v živote. Veď kto by chcel namiesto rozbaľovania darčekov uviaznuť vo vlaku bez elektriny, riskovať život kvôli štrnástim upišťaným roztlieskavačkám či zháňať miniprasiatko v skolabovanom meste? Iba ak by sa katastrofa zmenila na skutočné čaro Vianoc... Dojímavé, zábavné, čarovné – tri skvelé príbehy od trojice najpredávanejších autorov pre mládež!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Yoli (SK)Originální název:
Let It Snow: Three Holiday Romances, 2008
Prijemne cteni v predvanocnim case. Nazev teto knihy jsem mela napsany v diari asi rok dopredu, abych si ji nezapomnela na prosinec poridit. Svuj ukol splnila velmi dobre - nadsazka, laska a hory snehu me naladily vic nez otrepane vanocni songy v radiu. Jasne,bylo to naivni,nepravdepodobne a taky dost pubertalni :D, ale o Vanocich clovek odpusti leccos. Celkove me to spis prijemne pohladilo po dusi a to jsem presne chtela. Prvni povidka nejlepsi.
Kniha se mi moc líbila,nejvíce povídka od Maureen Johnsonové-Zasněžený expres.Povídky mi přišly velmi zajímavé a líbilo se mi,jak se navzájem propojují.Povídka od Greena mě nezklamala,ale líbila se mi nejméně.Celá ta knížka na mě celkově působí velmi příjemně a určitě bych ji doporučila.
Některá povídka byla výborná, jiná zase slabá… Knížka se skládá ze tří povídek, každou z nich napsal jiný autor. Tentokrát mě zklamal můj oblíbený autor – John Green. Nejdříve nás uvede do děje Maureen Johnsonová, na ni naváže John Green a nakonec to krásně uzavře Lauren Myracleová.
První povídka – Zasněžený expres (Maureen Johnsonová)
Tahle povídka se mi líbila snad ze všech nejvíc, přála jsem si, aby takhle byla napsaná celá kniha. Autorka má fakt dar popsat místo, kde se hlavní hrdinové nacházejí. Mini spoiler – když Jubilee Douglasová vystoupí z vlaku spolu se Stuartem, tak jdou a po cestě je zasáhne vánice. Autorka to tak dokonale popíše, že je mi zima spolu s hlavními postavami. Živě jsem si představovala, jak tam ti dva chudáci mrznou :-D
Druhá povídka – Vánoční zázrak (John Green)
U téhle povídky se mi zdálo to, že autor moc nedotahuje např. pocity k dokonalosti. Mnohem víc se mi od něj líbila kniha Hvězdy nám nepřály. Bylo to velké zklamání, kvůli němu jsem si tuhle tu knížku kupovala.
Třetí povídka – Archanděl prasátek (Lauren Myracleová)
Tahle povídka mě pobavila a krásně zakončila celou knížku. Líbilo se mi na konci ponaučení – ,,kdo pozdě chodí, sám sobě škodí“.
Kniha mne uchvátila obálkou, která slibovala pohodové čtení v dece o Vánocích, proto jsem ji koupila hned dvakrát jako dárek a teprve později si ji přečetla. Nejvíce mne bavila první povídka a docela i třetí, druhá mi nesedla. Líbilo se mi propojení všech tří povídek, ale celkově mi připadaly nereálné. Kniha není špatná, ale není nutné ji mít doma v knihovně, podle popisu jsem očekávala něco jiného.
Bohužel mě tato kniha nesmírně zklamala. Neočekávala jsem žádný náročný příběh ale toto jsem měla problém i dočíst. Tři povídky, které byly vzájemně propleteny mě ničím nenadchly. Lepší mi přišla první a pak poslední. Greenova povídka se mi líbila nejméně a vulgárnost v ní mě tedy netěšila. Proč je tato kniha o Vánocích? Vždyť z ní
žádná vánoční atmosféra nesálá. Bohužel, za mě dvě hvězdy za snahu..
Jednoduchá romantická vianočná oddychovka. Až na poviedku od Greena sa mi kniha veľmi páčila.
Možná tuto knihu nadhodnocuji, ale propojení jednotlivých povídek mi přišlo dokonalé, hlavně když se na konci sešli všichni hlavní aktéři...
Jednotlivé povídky měly své mouchy - první byla sice vtipně napsaná, ale děj se mi zdá dost nereálný, druhá mi (narozdíl od většiny komentujících) přišla nejlepší, třetí měla hodně nezáživnou první polovinu. Zápletky byly dost průhledné a jednoduché, to je pravda, ale jako celek Sněží, sněží působilo až překvapivě dobře.
Jako předvánoční čtení to vůbec nebylo špatné. Líbilo se mi, že byly všechny tři povídky navzájem provázané a díky odlišným autorům měla každá svůj specifický styl.
Co k tomu říct. Nádherný vánoční tři příběhy. Každý přiběh v knížce měl něco do sebe ale nejvís se my libil zasněžený expres. Doporučuji :)
V podstatě se mi líbila jen první povídka. U druhé jsem už skoro od samého začátku tušila, jak skončí, a při třetí povídce jsem se ze začátku šíleně nudila, když jsem se musela pročítat x stránkami o pocitech Addie...konec už byl zábavnější.
Z první povídky jsem byla nadšená.
Do druhé jsem se musela začíst, abych vůbec postavy pochopila a dokázala se do nich vžít.
Třetí povídka mě ze začátku vůbec nezaujala, ale od příchodu Addie do Starbucks už to bylo lepší.
Lehké čtení, líbila se mi propletenost příběhů.
Líbila se mi jen první povídka. Ostatní mě docela zklamali. To musí být Vánoce, když se rodiče servou ve frontě na domečky :-)
Krásné vánoční čtení... Oddychové příběhy, které se navzájem prolínají a jsou plné vánoční pohody.
Moc hezky vymyšlený způsob, jak jsou příběhy napsaný a propleteny. Jen me mrzí, že se Vánoční příběhy většinou píšou o pubertacich... Za me moc preslazene, moc jednoduche. Ale na Vanoce, proc ne. :-)
Myslím, že knížka je přesně tím, co od ní člověk čeká - příběhy s vánoční atmosférou a sněhem, hodně říznuté americkým stylem a romantikou. Tři autoři, kteří mají každý svůj styl psaní, což dodává postávám na důvěryhodnosti.
Co se samostatných povídek týče, tak víc se mi líbily první dvě. Měly příjemnější hlavní hrdiny a víc mě bavil děj, i když na té poslední oceňuju zakončení celé knihy. Obecně si myslím, že se vyplatí mít knihu doma, je to příjemná zimní oddechovka.
Vánoce láska zfilmováno americká literatura sníh, vločky zima vánoční příběhy pro dospívající mládež (young adult) sněhová bouře
Část díla
- Archanděl prasátek 2008
- Vánoční zázrak 2008
- Zasněžený express 2008
Milé dívčí vánoční čtení.