Nemetonburk aneb Tajemství ve skále
Renata Štulcová
Nemetonburk série
1. díl >
První kniha trilogie o dvojčatech Tomovi a Aně a jejich sourozencích Lukášovi a Justýně. Nemetonburk je prý spojnice mezi skutečným a nadpřirozeným světem. Nevěříte? Přesvědčte se, máte-li rádi záhady a dobrodružství! Dvojčata Tom a Áňa vás provedou starobylým labyrintem pod hradem Nemetonburk tam a zpátky, odhalí tajemství Křišťálové jeskyně, „Srdce srdcí" i záhadných podob sourozenců Justýny a Lukáše s jejich dávnými předky...... celý text
Na to, že je to knížka pro děti, mě velice bavila - napínavá, zamotaná; dobře, místy možná trochu moc postav, trochu moc záhad, trochu moc mýtů a trošku horší se orientovat. Ale celkově velice dobrý dojem a s nadšením se pouštím do dalšího dílu :)
Jedna z nejlepších knih mého dětství. Má jedinečnou atmosféru, kterou si dodnes jasně vybavím :) Výborná!
Konečně jsem ji sehnala za rozumnou cenu a musím uznat, že to bylo fakt něco. Skvělý děj, napínavý příběh, spousta nových a zajímavých informací a opět bylo to strašně čtivé.
Když zpětně probírám knihy svého dětství, Nemetonburk mezi nimi jasně vyvstává jako jedna z nejlepších - její děj je originální, atmosféra mě pohltila, s hrdiny jsem se okamžitě sžila a Nemetonburk mi dodnes s ničím nesplynul.
...a stejně jako většina ostatních komentujících doporučuji zůstat u prvního dílu ;)
Skvělý příběh, skvělá kompozice, úžasně promyšlený děj! Jednoznačně příběh nejen pro nactilete čtenáře!
V 10 rokoch mě ta knížka naprosto pohltila :) Parádní příběh plný úžasů a tajemství, na který dodnes ráda vzpomínám.
Jooo, mít tak dvojče a žít na hradě, kde se ve sklepeních nacházejí labyrinty s bránou do minulosti... v našem paneláku jsou maximálně sklepy velikosti ptačí klece a místo mladého makaróna tam člověk zakopne leda o starého bezdomovce. Tím víc jsem si dění na Nemetonburku užívala a dvojčatům držela pěsti, ať celé záhadě přijdou na kloub.
Moment, trilogie? To jste mi nemohli říct, když mi bylo dvanáct?
Tento první díl Nemetonburku mě v mých dvanácti letech naprosto uchvátil! Ta atmosféra, tajemno a řešení záhady... Fantastický příběh, ale pouze sám o sobě, s druhým a třetím dílem se mi další rozuzlení celého příběhu už moc nelíbilo, i když jsem vše dočetla. V dospělosti se na to už ale člověk dívá jinak:)
Moc pěkná a napínavá knížka. Stojí za přečtení, má v sobě určitou mystiku, která mě jako malou pohltila. Bohužel se jí další díly série nemohou ani zdaleka rovnat.
Myslím, že tato kniha je největším dílem renaty Štulcové. Výborné počteníčko ať už na dovolenou nebo do školy :-)
2011 | Vílí křídla |
2003 | Nemetonburk aneb Tajemství ve skále |
2012 | Tance nág |
2009 | Růže a krokvice |
2018 | Vlasy dryád |
Zatím mi to přijde jako úžasná kniha, a myslím že to tak i zůstane!!!