Nenasytní mrtví

Nenasytní mrtví
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545580/bmid_nenasytni-mrtvi.jpg 5 116 116

Strážkyně hrobů série

Nikdy ji nenechá jít… Keira, najatá jako nová hrobnice blightského hřbitova, žije neustále obklopená mrtvými. Pozorují ji v mlze. Bezhlesně na ni volají. Zoufale čekají na pomoc, aby mohli konečně klidně odejít do posmrtného života – a neslyší je nikdo jiný než ona. Všichni neklidní duchové však netouží po spáse. Někteří mrtví nenávidí živé natolik, že nemohou najít klid. Zatímco se Keira snaží odkrýt spletitou minulost několika nejstarších obyvatel hřbitova, z temného lesa se vyplíží nebezpečí. Před mnoha desetiletími tam pohřbili nemilosrdného sériového vraha, jehož přízrak znetvořila jeho násilná povaha. Je rozzuřený. Nenasytný. A když Keira nevědomky odpoví na jeho volání, mohla by se stát jeho poslední obětí.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Fobos

The Ravenous Dead, 2022

Jidu
17.11.2024 4 z 5

Tak jsem se pustila do druhého dílu Strážkyně hrobu a musím říct, že jsem hodně spokojená. Ano, můžeme polemizovat, jestli je Darcy hororová autorka, ale kam jinam chcete zařadit duchy, takže za mě ano, ač jde opravdu o žačátečnický horůrek a ani já se nebála.

Keira se opět dostává do situace, kdy by měla někomu pomoct, což je podle mě důvod, proč se nebojím, protože mi je těch zúčastněných spíš líto.

Do toho jsou zde opět její kamarádi, kteří, zejména jedna, dodávají příběhu spíše vtipnou notu. Já jsem se u příběhu více nasmála, než bála.

Záhada ohledně identity Keiry se tady taky trochu poodhaluje a opět řešíme její záhadnou minulost a je tomu věnováno několik kapitol. Vše má zkrátka skvělou návaznost a je to z každého rožku trošku. Nic není opomenuto.

Samotný příběh s duchem je určitě zajímavý, nějaké malé mrazení u posery mého formátu proběhne, ale fakt nečekejte nic závratného. Prostě feel good horor a ona to autorka i tak určitě záměrně píše.

Druhý díl se mi líbil o trošku víc, než ten první, ale malinké výhrady mám k tomu žánrovému zařazení, prostě trošičku přidat by to chtělo!

Celkově ale sérii určitě doporučuji a já se těším na třetí díl!

PeM
14.11.2024 4 z 5

Za mě opět spokojenost. Mě tohle téma prostě baví a autorka to umí, těším se na další.

leniska6373
13.11.2024 5 z 5

Četlo se to samo…za me pěkné

Pavlína2019
07.11.2024 3 z 5

Tato kniha mi připadá jako pohádka, trošku strašidelnější pohádka, na konci s menším překvapením.
Ve čtení autorčiných knih pokračuji, řekla bych, spíš z určité tradice.
Duchařské knihy vůbec nevyhledávám, ale právě ona je píše, myslím, ohromně.
Nicméně její Černou zimou jsem byla fakticky nadšená! Pro milovníky tohoto žánru ale určitě super.

Ajuszka
04.11.2024 5 z 5

Darcy Coates je už v oblasti hororu velmi profláknuté jméno a kniha Nenasytní mrtví opět potvrzuje, jak dobrá v tom je.

Příběh nás zavede opět do domku hrobníka za Keirou a jejími přáteli. Tentokrát se Keira musí vypořádat s větším zlem, než jsou jen duchové.
Darcy to opět rozjela, místy to už bylo na můj vkus možná trošku přehnané, ale na kvalitě příběhu to nic neubralo.

Těším se na další díl, tyhle hororové série mě baví.

Lucciella_L
30.10.2024

Ve druhém díle se potkáváme s Keirou, která bydlí v domečku na hřbitově a objevuje svůj "druhý zrak".

S duchy vychází dobře, dokud se neobjeví duch bez hlavy s hrobem beze jména. Kdo je a proč Stín stále sílí? Keira se Masonem a Zoe vydává pátrat, které jim okoření Harry, který se svou maminkou nemají chybu :D

Zjistí Keira, kdo vlastně je? Objeví se kromě duchů na hřbitově i duch její minulosti?

Tak přesně tohle se dozvíte ve druhém díle skvělé série mojí oblíbenkyně!

Galloway
27.10.2024 5 z 5

Jako první musím zmínit, že si pořád nejsem jistá zařazením knihy jako horor. Na druhou stranu to bylo u tohoto dílu už lepší a autorka už dokázala občas navodit pořádnou atmosféru s husí kůží.

V příběhu se vracíme ke Keiře, která se snaží osvobodit dalšího ducha. Samozřejmě si našla jeden z nejtěžších případů – hrob beze jména a celkově se o mrtvém nic moc neví.Konečně se do pátrání pouští i se svými kamarády a musím říct, že Zoe mě v tomto dílu začala bavit. Její hlášky byly neskutečné – což na druhou stranu strašně zlehčovalo tu “chlupyvstávající“ atmosféru.

Konečně se nám poodkryla i minulost samotné Keiry, ale řekla bych, že to přineslo více otázek než odpovědí, a proto je jasné, že se opět těším na další díl.

Také jsem zvědavá na Masona a Keiru, jestli to někdy nakonec dají dohromady.
Koho ještě musím zmínit je EMO týpek Harry. Další postava, u které se musím pousmívat a Darcy to s ním také trochu rozehrála. Doufám, že v celkovém příběhu bude mít ještě svoji roli a že Keiře tím, co ví, nezavaří.

TerkinKnižnySve
27.10.2024 5 z 5

Druhe pokračovanie Strazkyně hrobů, bolo ešte lepšie ako prvá časť.

Keira sa predstaví ako neter Adage a ďalej sa pokúša pomôcť duchom na cintoríne.

Narazí na ducha bez tváre a bez mena a túto záhadu sa bude pokúšať rozlúsknuť, no neskôr narazí na čisté zlo, ducha, ktorý je tak silný, že dokáže vysať energiu iným.

Keira sa tak musí ísť po jeho stopách a zistiť, čo ho tu este drží.

Tento diel nam odhalil čo to aj o samotnej Keire a myslím, že toto bude bomba keď sa konečne dozvieme kto je a prečo ju prenasledujú.

V tomto dieli sa naučí niečo nové, čo jej určite uľahčí neľahkú prácu ale som rada, že sa snaží napriek tomu zistiť ich skutočný dôvod zotrvania na tomto svete.

Veľmi sa teším na ďalšie časti

Sarka25
16.10.2024 5 z 5

Ve druhém dile se nám poodkryva záhadná minulost Keiry a její přátelé živí i zesnuli se jí snaží pomoct. Keira pomalu přichází na to jak svoje schopnosti ovladat. Druhý díl byl fajn ale už to nebylo tak tajemne jako ten první. Jsem zvědavá co je Keira zač a doufám že to vse dopadne dobře a ona bude moc žít ve svém domečku u hřbitova.

kazatell
09.10.2024 5 z 5

Zrovna jsem otočil na další stránku a periferně jsem si všiml, že jsem v 50% knihy. V tu chvíli mě přepadla úzkost. Další díl je v podstatě přečtený a ten další je v nedohlednu. To bylo včera. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že bych při čtení dostal úzkost z toho, že kniha končí.
Tento díl jsem přečetl jedním dechem a považuji ho za jeden z nejlepších titulů od Darcy

Veronika_mad
08.10.2024 5 z 5

Musím přiznat, že se mi první díl líbil víc. Druhý díl je na Darcy málo strašidelný (spíš vůbec). Ale i tak si to zaslouží 5 hvězd a jsem opravdu zvědavá, co je Keira zač.

Johny_H.
01.10.2024 5 z 5

Tak toto je opravdu dost dobrý. Jo chvíli jsem si říkal to si z nás dělá srandu to je jako řešení to co mě napadlo prakticky na začátku. No a ono ne a pak se to celé ještě pěkně zkomplikuje. Zajímavý nápad a moc dobré zpracování za které nemůžu udělit nic jiného než 5/5. Mě to baví uvidíme kolik dílů vydá, ale aspoň pět by si to zasloužilo.

NikiGrouse
01.10.2024 4 z 5

Jako úplně horor mi to nepřišlo, ale ta hřbitovní atmosféra mě celkem baví.

Ka-čí
30.09.2024 2 z 5

Tak já nevim..poslední dobou mi přijde,že se Darcy moc nedaří ... první díl byl celkem fajn,ale tento druhý lehce pokulhává .Celkový dojem z knihy je všelijaký.Moc mě to neupoutalo a jen doufám,že ještě příběh vytáhne a nakonec to bude fajn serie. Černá zima měla nejslabší první díl a trochu jsem doufala,že to tak bude i zde..bohužel celkem zklamání

Ronnie68
29.09.2024 4 z 5

Skvělý duchařský díl ... líbilo se ... přečteno během pár hodin... těším se na další díl...

ChiaraDeLuca
28.09.2024 4 z 5

Opět skvělá Darcy. Netrpělivě vyhlížím další díl.

kercah
27.09.2024 5 z 5

Kniha se opět čela sama. Je to jak kdybych si pustila jeden díl seriálu na Netflixu .
Je pravda, že v tomto díle jsem necítila takové to napětí, které Darcy duchařské knihy občas provází, ale tak snadno se čte, že jí to vlastně prominete.

Martiiiik
27.09.2024 5 z 5

Skvělá Darcy, obdivuji ji, že dokáže napsat tolik knih a všechny jsou výborné..
Tady kniha pokračuje přesně v místě, kde předchozí kniha skončila.. Přišlo mi to méně strašidelné, ale stejně super atmosféra :-) Hřbitov plný duchů, nový navíc... A víc nepovím.. :-) Zoe a Mason zde mají větší prostor a jsou velmi sympatičtí.. Závan Keiřiny minulosti je pouze slabý, autorka velmi napíná čtenáře :-) Už teď se těším na další díl a snad bude brzy :-)

Jarmila97
26.09.2024 5 z 5

Darcy jako vždy nezklamala. kniha byla vážně skvělá sice ne strašidelná ale celkově příběh se mi hrozně líbil. musím říct že se čte kniha velmi rychle měla jsi mít za jeden den celou přečtenou a je mi líto že díly jsou pouze dva.

knihomolka27
25.09.2024 3 z 5

(SPOILER) 55 procent

Od prvního dílu je to výrazné zlepšení. Pořád je to sice Darcy Coates se svými mnohdy nedomrlými a děravými scénáři, s celkem otravnými postavami a dalšími neduhy, ale tady je to v takové formě, že ty neduhy jsou tady celkem upozaděné a celkově celá kniha tak nějak drží pohromadě a šlape. S přimhouřenými očima se jedná o celkem fajn né příliš nápadité nebo podmanivé čtení, které si ale jako takovou rychlou jednohubku asi celkem užijete. Za mě je to tedy obří překvapení, protože první díl má u mě asi 20 procent a byla to asi nejhorší kniha od Darcy C.

V tomhle díle je všechno snesitelnější a výrazně logičtější a sympatičtější než v tom předchozím. Výjimkou je snad jenom postava Masona, který je dalším Trevisem z Fantoma z Blackwoodu. Svým spasitelským komplexem je ještě nesnesitelnější než v prvním dílem. Je to takový záchranář všeho druhu, který je taková Keiřina přenosná lékárnička. Na tenhle typ až příliš dokonalých chlapů, kteří mají pocit, že musí hrdince do všeho kecat, a nejradši by jí zavřely u sebe doma, aby se náhodou neřízla do prstíku nebo jí neupadl nehet, už mám plné zuby. A na budoucí evidentní romanci se tedy vůbec netěším.

Příběh byl oukej, nic převratného, extra zajímavého, ale bylo to čtivé, nějak smysl to dávalo a bylo to prostě v pohodě. Kniha utíkala rychle, rozuzlení na konci bylo už asi celkem zbytečné, ale mělo to nějaký nápad, a určitě to bylo jedno z nejvyrovnanějších zakončení v knihách této autorky.

Suma sumárum kniha mě mile překvapila, četla se lépe než první díl, příběh byl vyrovnanější, na většinu postav jsem si už i celkem zvykla, autorka věděla co a a jak chce odvyprávět, dobře tam začala zakomponovávat i ostatní linky. Pokud bude další díl, tak si ho určitě přečtu.