Není úniku
Cara Hunter
Případy inspektora Fawleyho série
Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval Jsou vánoční prázdniny a z hořícího domu v severním Oxfordu záchranáři vynesli dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Matty bojuje o život. Byli doma sami? Otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy… Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nešlo o nehodu, nýbrž o vraždu.... celý text
No páni... Tak tento příběh mě dostal. Je mi úplně zle z toho, jak to vlastně bylo. Hlavně ty malé děti. Jinak super, kniha se četla dobře, postavy vyšetřovatelů sympatické. Jen tak dál...
Má třetí kniha od autorky a mohu říct, že už mám prokouknutý její vzorec psaní, který uplatňuje ve všech knihách a mě stále moc baví. Prolínání časových rovin před a po, které postupně odkrývají děj, do toho diskuze na Twitteru, novinové články, výslechy podezřelých ... to vše dělá děj reálnější, napínavější, a i když mám vždy nějaký svůj osobní typ na viníka, který tedy v průběhu čtení měním, jak mě autorka krásně mate, stejně nikdy neodhalím celou zápletku a konec je vždy překvapením. A to je na tom skvělé. V tomto případě bylo čtení pro mě těžší, jelikož mám také dva syny ve stejném věku, jako byl Mattie a Zachary. A když v závěru došlo na rozuzlení osudného dne, nebylo mi dobře na duši.
Jinak detektiv Fawley mě baví, jsem zvědavá na další jeho případy i střípky z jeho osobního života.
WOW! Jedním slovem : šílený! Mne bylo nakonci normálně do breku. Jak je to popsané,co se stalo. Uplně jsem si to dokázala představit,co se v té osobě odehrávalo,když viděla,co videla. Nechci spoilerovat. Ale jeste taky šílené je,že takové věci se rozhodně dějí a je mi uplně špatně,když v nějakém hořícím domě je malé dítě. Knížka mě opravdu vzala,jak je výborná,zárověn tak i smutná,protože realitě to je tak blízko ...
Čtivé, napínavé, trochu dlouhé a hodně rodinně zašmodrchané.
Líbí se mi autorčin styl, kdy románový text prokládá (fiktivními) výstřižky z novin, výpisy ze sledování, výslechů, e-mailů či protokolů (např. výsledky hasičského ohledání místa činu). Jinak konec zbytečně překombinovaný, a navíc některé věci pro mne zůstaly nejasné. Zato motiv byl lepší než v dalších autorčiných knihách (četla jsem 2. a 4. díl série), pěkně starý, žádní psychopati (i když na nervy jich bylo víc - i já z Alex a Fowleyho, klíďo píďo řešili své problémy v pracovní době, narušovalo to vyšetřování).
Není pochyb o tom, že autorka umí psát zajímavě a čtivě. Když už si člověk myslí, že na něco přišel, vyvede vás z omylu. První dva díly se mi líbily, což u tohoto už není tak jednoznačné. První půlka knihy mne úplně nechytla a připadalo mi v ní moc kudrlinek - takových těch odboček, které člověku moc neřeknou a ani mne nijak netáhla ke čtení. Druhá půlka to už vylepšila a tak celkově bych řekl lepší průměr.
Opět se paní spisovatelce povedlo dílo.Neotrely Příběh,napínavý s překvapivým koncem a velmi smutný.
Kniha se mi líbila, s každou kapitolou jsem byla přesvědčená, že vím, jak to bylo. Ale jako v mnoha případech - všechno je jinak.
Tak pro mne další zajímavá zápletka a děj, který "odsejpal". Inspektor Adam F. je mi sympatický. Příběh byl tentokrát neotřelý. Líbilo se mi to.
Musím dát plný počet.. Rychlost střídání postav a vyšetřování mě baví, za den přečteno, a kniha se velmi povedla.. Budu muset pořídit i další díl :)
A ten konec mě potěšil :)
Tentokrát mi kniha za začátku moc nebavila, přišlo mi to ze začátku , zdlouhavé , až ke konci jsem se nemohla odtrhnouot a zase konec mi vůbec nenapadl. autorku mám ráda a určitě se k ní zase vrátím
Hodnotím plným počtem, knížce se fakt nedá nic vytknout, bylo to napínavé, všechno do sebe zapadalo, na konec jsem měla nějaké teorie, ale motiv a rozuzlení mě překvapily, charaktery hezky vykreslené, prostředí taky. Ale ten příběh, to bylo bolavý, jako hodně bolavý :-( svírá se mi z toho srdce. Nešlo o nic ukladnyho, prostě se to sešlo jak nejhůř mohlo. Jeden nestastnej dům a jedno nejhorší rozhodnutí na světě člověka, ktery neměl čistou hlavu. Knížku doporučuju.
Opět detektivka plná napětí a nečekaného konce. Sice se mi kniha líbila, ale místy se mi zdála až moc zamotaná a ztrácela jsem v postavách přehled. Ale proč ne. Asi teď sáhnu po nějaké historii, detektivek už stačilo. Jinak opět doporučuji.
Tahle série se mi docela pozdává. Zajímavé zápletky, nečekaná rozuzlení. Všichni vyšetřovatelé docela sympaťáci.
Zápletka knihy byla skutečně výborná. V samotném závěru mi přišla trošičku překombinovaná, Ale bez toho by to asi nebylo ono.
Kniha se dobře četla, dej rychle ubíhal, A čtenář je stále udržován v napětí a Do poslední chvíle vlastně neví, jak to dopadne.
Tak tahle autorka mě opravdu baví. Moje třetí kniha od ní a už otevírám čtvrtou. Podle mého názoru je s každou novou knížkou "lepší a lepší". Jakmile se začtu, je těžké knihu odložit a také mě baví to, jak téměř do poslední chvíle netuším, kdo je viník. Téma této knihy bylo hodně smutné o to víc, že mezi obětmi byly malé děti.
detektivní a krimi romány žhářství dědictví krimi
2018 | Někdo blízký |
2019 | V temnotě |
2020 | Není úniku |
2021 | Takový hněv |
2022 | Celá pravda |
Taky hodnotím jako zatím nejlepší díl. Na některé věci jsem sice přišla i přes tu velkou zašmodrchanost příběhu, ale stejně jsem si jistá být nemohla. Možná by se dalo v tomto směru i ubrat. Každopádně téma a případ šílený.