Není úniku

Není úniku
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434142/bmid_neni-uniku-t8D-434142.jpeg 4 385 385

Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval Jsou vánoční prázdniny a z hořícího domu v severním Oxfordu záchranáři vynesli dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Matty bojuje o život. Byli doma sami? Otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy… Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nešlo o nehodu, nýbrž o vraždu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Host

No Way Out, 2019

Evka27
01.06.2021 4 z 5

Třetí kniha série se mi líbila zatím nejvíce. Styl psaní Cary Hunter se mi hodně líbí - postupy pátrání, komentáře, překvapivé zvraty v ději atd. Těším se na další.

Dela111
30.05.2021 4 z 5

Není úniku je třetí díl zavedené série a začíná drsnou tragédií. Zpočátku to vypadá, že půjde o jasný případ a nebude co vyšetřovat, ale jak přibývá důkazů, tak se mění i hypotézy a rozlousknutí případu se komplikuje. Jedna z dějových linek se ve vyprávění vrací zpět a právě v té se postupně dozvídáme, co se v domě skutečně stalo.
Do příběhu jsou zařazeny novinové články, komentáře na internetu, e-maily, hlášení a zápisy z výslechů. Není to špatný nápad, autorka to tak dělá stále, ale tady už je toho tolik, že to snižuje poutavost a čtivost příběhu, bylo by lepší zařadit těchto příspěvků o něco méně.
Potěšilo mě, že si tentokrát autorka odpustila epilog, který by vše změnil a vyšetřování policie, potažmo hlavní postavu, vlastně zesměšnil.
Cara Hunter opět přišla se zajímavou zápletkou, děj je dostatečně pestrý, aby udržel pozornost čtenáře a několik překvapení v závěru také nechybí.
70%

SimonaP
02.05.2021 2 z 5

Nebavilo mě to. Zdlouhavé, divný styl vyprávění. Napětí až posledních 100 stran a to je pro mě málo.

veronika4001
01.05.2021 5 z 5

Stejně jako V temnotě, hodnotím plným počtem hvězdiček. Cara Hunter je mistryně, píše jako ďas. V knize se dozvíte, jaký hlupák může člověk být, když si neověří informace předem. Zpočátku byl děj stočen způsobem, že šlo o mezigenerační rivalitu v boji o peníze. K mému překvapení výsledkem byla zaslepená hloupost snad až neurvalá tupost jednoho člověka, který postupně ztrácel sám sebe až po okamžik, kdy nechal vyhasnout životy svých blízkých. Za hříchy se platí, tady bohužel zaplatili nevinní. Temperamentní příběh vás bude hnát jako na vlnách stále vpřed bez zastavení.

Nixa
20.04.2021 4 z 5

I když tato série nepatří mezi mé nejoblíbenější, za přečtení opravdu stojí a do dalšího dílu se určitě zase pustím.
Kniha má pomalejší začátek, ale pak se děj rozjede a už nechcete přestat číst.

Denisa232623
12.04.2021 4 z 5

Musím říct, že začátek se docela vlekl. Kniha se čte dobře, má spád, ale zápletka se nevyvíjela tak rychle. Nicméně tak od 3/4 příběhu až dokonce už obracíte stránky a čtete co nejrychleji abyste rozlouskli jak to vlastně všechno bylo.

Kerberos
14.03.2021 5 z 5

Autorka se díl od dílu zlepšuje.Vražda nebo neštěstí,smrt celé rodiny,zapeklité vztahy.Kniha se dobře čte,nedokázala jsem se odtrhnout.Už se těším na další díl,který má letos vyjít.

LeSk
22.02.2021 5 z 5

Napětí této knize rozhodně nechybí. Četli se rychle, děj byl velmi poutavý. Doporučuji.

lucie0184
03.02.2021 5 z 5

Krásné čtivé. Kniha se mi moc líbila

janastok
29.01.2021 4 z 5

Další skvělý díl detektivní série se sympatickým hrdinou. Hodně podobné dílu prvnīmu, včetně flashbacků a internetových ohlasů. Mnoho zvratů a překvapivý konec ( ale už jsem Vás skoro prokoukla, paní spisovatelko!).

Katulinka69
28.12.2020 4 z 5

Na jeden zátah, super

KatyM.
25.12.2020 5 z 5

Další napínavý příběh inspektora Fawleyho. Super čtení, napínavé do poslední stranky. Již se těším na další díl.

Evule *
16.12.2020 5 z 5

Napínavé, poslední kapitola pro mě jako pro mámu dvou dětí, opravdu těžká.

Toňula
21.11.2020 4 z 5

Další zajímavý případ inspektora Fawleyho a jeho týmu, napínavé vyšetřování rodinné tragédie s nečekaným rozuzlením. Autorka opět kombinuje různé způsoby vyprávění a promítá do něj osobní příběhy vyšetřovatelů, zkoumá motivy vedoucí k tomuto hroznému činu a odhaluje pozadí rodinných vztahů, aby nás do poslední chvíle udržela v nejistotě, kdo je skutečný viník.

HaHa11
16.11.2020 4 z 5

Případy inspektora AF jsou čím dál tím víc temnější, a nevím, zda se mi to zamlouvá?! Po stránce literární nelze příběhu nic zásadního vytknout - čtivé, napínavé, nepředvídatelné, ale tak moc a moc kruté a depresivní! Jiskřička naděje na posledních stránkách to nezachrání. Další knihy Cary Hunter zatím do češtiny přeloženy nebyly, stejně teď potřebuji něco radostnějšího.

VeruHoráková
10.11.2020 5 z 5

Knihy od Cary Hunter jsou prostě top. Třetí kniha, co jsem od ní četla a ta úroveň prostě nešla dolů. Baví mě styl jejího psaní, jak se děj posunuje, žádný hluchý místa a líbí se mi i jakým stylem se posunuje život hlavního vyšetřovatele. Těším se až vyjde další kniha. Doporučuji!

michaelaaa5
08.10.2020 5 z 5

Famózní. Nejlepší díl z celé série. Těžko byste odhalili viníka, kniha je velmi dobře promyšlená a napsaná. Naprosto nepředvídatelné.

Kekik
30.09.2020 5 z 5

Souhlasím s názorem, že se jedná (zatím) o nejlepší díl. Ale i předešlé dva jsou úžasné. Celá série se povedla. Jen tak dál.
Autorka píše vážně skvěle, a proto je zde téměř nemožné odhadnout, jak to vše bylo.
Viník se mění každou chvíli.
Doporučuji číst i sloupečky podél online zpráv. Vše má své místo.
Konečné rozuzlení stojí za to. Vážně nejlepší díl ze série. Těším se na další případ.
Tentokrát jsem spokojena i s koncem.
Doporučuji k přečtení.

RADOST
25.09.2020 5 z 5

Tato série se mi opravdu líbila. Témata mě zaujala, nutila mě přemýšlet, nebylo to předvídatelné. Doporučuji k přečtení.

berila
24.09.2020 4 z 5

Stejně jako u minulého dílu dávám jen 4*, protože mi tam dost vadilo nevyřešené těhotenství - proč se autorka o něm zmiňuje, když v podstatě nic neřeší. Jinak ale musím uznat, že všechny tři díly jsou napsány opravdu dobře a určitě doporučuji k přečtení.