Zmámeni

Zmámeni
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543511/bmid_zmameni.jpg 4 91 91

Never After série

< 3. díl

Zlá čarodějnice ze Západu jako princezna drogového podsvětí, Plecháč jako tajný agent a Dorotka jako proradná zmije – vítejte ve světě, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírá, kde naši hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce. Nechte se přenést pustošivým tornádem do temného románu inspirovaného Čarodějem ze země Oz. Evelina Westerlyová se vždy řadila k padouchům. Pro svého otce, hlavu jejich rodinného drogového impéria, by udělala všechno. Má plné ruce práce se zahradničením, plánováním pomsty své mrtvé sestry a odstraňováním všech, kteří jí stojí v cestě, a tak nemá čas na nic jiného. A už vůbec ne na vztahy. Při jedné pochůzce narazí v nočním klubu na záhadného krasavce, se kterým prožije vzplanutí vášně, a jakmile ukojí svou tělesnou touhu, nepočítá, že ho ještě nikdy spatří. To však ještě netuší, že se s ním brzy setká znovu… a že se jí představí pod úplně jiným jménem.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red

Wretched, 2024

NicaCola
18.11.2024 3 z 5

Já vím, že nikdy nebudu fanda této knižní série. Také ale vím, že další díl si zase koupím a ráda přečtu. Ono se to čte tak nějak samo. Poprvé se v této sérii setkáváme s hlavními hrdiny, kde jsou vyměněné role, tzn hlavní hrdina je klaďas a hlavní hrdinka je padouch (padoušnice? :-D).

Jelikož jsem si nečetla žádné recenze, byla jsem touhle výměnou mile překvapená. Nick i Evelina mají šílenou, hnusnou minulost, na kterou se oba snaží zapomenout, ale která je oba pošramotila. I když od začátku knihy vím, jak příběh dopadne, čtení jsem si užila.

Annabelle
17.11.2024 3 z 5

(SPOILER) Zmámeni jsou již třetím dílem retellingové série Never After, tentokrát si autorka Emily McIntire vzala na paškál Čaroděje ze země Oz. Já se rovnou přiznám, že jsem Čaroděje ze země Oz nikdy neviděla, a tak byl pro mě příběh knihy docela výzvou a také motivací k rešerši o původním díle. Naštěstí je příběh knihy opravdu volnou inspirací.

Hlavní hrdinka Evelina Westerlyová (zlá čarodějnicr ze Západu) je nekorunovanou princeznou drogového podsvětí, která se neštítí vydírání, násilí a vražd. Proti ní stojí Nicholas Woodsworth (Plecháč), který léta pracuje jako tajný agent a jeho nejnovější misí je dostat se do blízkosti drogového bosse Westerlyho a jeho dcer – Eveliny a Dorothy. To ještě netuší, že Evelina je tajemná kráska, se kterou nedávno strávil příjemné chvíle na barových záchodcích. Může mezi nimi, i přes Evelininu počáteční nedůvěru a Nicholasovu věrnost ke svému povolání, vzkvést láska?

Příběh Zmámených je vcelku zajímavý, ale určitě ne tak zajímavý jako Zjizveni, možná je to také tím, že příliš neznám původní příběh. Určitě ale děj hodnotím příznivěji, než příběh knihy Lapeni, kteří byli jenom směsicí podivných erotických scén, kterých v tomto příběhu ubylo a jsou více… uvěřitelné, stejně tak jako sbližování hlavních hrdinů a gradace jejich vztahu.

Děj plynul příjemným tempem, nechybí erotika a také docela násilné scény, kvůli kterým mi trvalo, než jsem si našla k hlavní hrdince cestu, protože nebyla opravdu moc sympatická a její jednání mi mnohdy přišlo za hranou. Ovšem čím více se i odhaloval její příběh a důvody jejího chování, získala si mě. Kdo by to řekl, že i nevinná Dorotka může být taková mrcha a jít po krku vlastní sestře? Asi jsou červené třpytivé střevíčky velkým lákadlem.

Na třetí díl jsem se těšila, ale druhý díl se mi líbil o mnoho více a mám dojem, že Zjizveni budou v této sérii nepřekonáni. Nicméně uvidíme, jako to bude se čtvrtým dílem, který slibuje příběh Jafara a Jasmíny.

petraLI
16.11.2024 2 z 5

Knihu bohužel nemůžu hodnotit moc pozitivně, protože mi nebyla sympatická ani jedna postava. Mafiánské prostředí mám moc ráda, ale tohle mi vůbec nesedlo. Co můžu pochválit je autorčin poutavý styl psaní.

WaspSalander
13.11.2024 4 z 5

Celá série Never After stojí za přečtení.
Kdo má rád dark romanci, pořádnou akci , brutalitu a POŘÁDNĚ žhavé erotické scény, tak si přijde na své.

Zuzka_Zuu
13.11.2024 5 z 5

Miluju knihy z pohledů padoucha. Občas si i ve světě fantasy potřebuju dát pauza od "žili spolu šťastně až na věky věků a zlo bylo přemoženo". Tenhle příběh mi děsně připomněl seriál "Perníkový táta" kde se mimo jiné také používal sud a točilo se to celé kolem drog a vztahů.
Líbilo se mi to, bylo to místy zvrácené, ujeté, prostě skvělé! Popisy jednotlivých sexuálních scén byly geniálně popsané až do jednotlivých detailů, takže za mě super žhavé čtení, které čtenáře rozhodně nenechá chladným.
Mě se tato třetí kniha ze série "Never After" líbila nejvíc. Ať už zápletkou nebo romantikou/ sexuální linkou nebo těmi postavami, které byly mezi sebou geniálně propletené. Ten konec? No páni. Přesně tak byly ty "ou" momenty, které si mě v knihách tak získají a stanou se mými oblíbenými. V sérii rozhodně budu pokračovat.

Rauser.
12.11.2024 4 z 5

Tahle kniha mi přišla ze série zatím nejslabší. Tak nějak se to táhlo jako žvýkačka, potom zbytečný plot a najednou konec. Bohužel mi to nesedlo, i když autorčin styl psaní zbožňuju.
Znovu drogový námět a já si celou dobu říkala proč? Nejde vymyslet něco jiného?

Books_by_Dee
08.11.2024 5 z 5

Máme tady další díl „retellingové“ série od Emily McIntire, tentokrát se jedná o třetí díl Zmámeni, který je inspirovaný pohádkou o Dorotce a Čaroději z Oz. I když v podání autorky je Dorotka vlastně pořádná svině a spíš sledujeme cestu její „o něco“ lepší mladší sestře Evelíně.

První díl LAPENI byl fajn, druhý díl ZJIZVENI mě absolutně nesedl, ale ZMÁMENI pro mě byla dokonalost.

Tenhle díl se odehrává v drogovém prostředí. Evelina Westerlyová je hlavní padouch téhle knihy. Pracuje pro svého otce, vůdce rodinného drogového impéria. K drogám ještě řeší pomstu své mrtvé sestry a na vztahy rozhodně nemá čas. Jeden večer narazí na záhadného týpka, ještě ten večer si užijí na záchodkách klubu a jejich cesty se rozejdou. Ne však na dlouho, brzy se potkávají znovu, ale on se ji představí pod jiným jménem.

Hlavní hrdinka Eveline byla skvělý „magor“. Konečně v knize máme morally grey charakter v ženském podání a že to stálo za to. Je to skvělý opak.
Tahle kniha je neskutečně čtivá, ale hlavně je neskutečně HOT. Scény které, jsou v knize, to, co tam spolu provádějí (scéna na stole). No tohle bylo neskutečný.

Opravdu jsem si zamilovala každou stránku téhle knihy. Milovala jsem jejich „divně toxický“ vztah, děj, to, jak v knize byly použity prvky z Čaroděje z Oz a ty erotické scény.

Konec knihy jsem četla s vykulenýma očima a otevřenou pusou. No prostě dokonalost.

KatieKuli
07.11.2024 4 z 5

Temný díl, který otáčí stereotypy postav. Evelina je zlý padouch, dcera drogového mafiána, která řeší za otce "účetnictví" jejich výnosné organizace a nesnáší svou sestru Dorothy. Nick je kladný hrdina, federální agent z protidrogového, který má v utajení padouchy chytat. Nic není ale jen černé a bílé a navzdory logice a postavení ve svých světech to Evelinu a Nicka k sobě nevysvětlitelně přitahuje.

MAU256
30.10.2024 4 z 5

Nick zesílí stisk. "Poslouchej mě. Nežádám tě o to, abys mi odpustila." Pohlédne ke dveřím a pak se mi upřeně zahledí do očí. "Nechci, abys mi odpustila teď hned. Chci mít jen jistotu, že přežiješ a že jednou třeba dostanu druhou šanci. Že se třeba jednoho dne znovu setkáme, já k tobě přijdu, představím se ti jako Nikolas Tennyson Woodsworth, řeknu ti, že nejradši mám modrou, školu jsem nesnášel a miluju tě tak moc, že nedokážu snést představu, že budu žít ve světě, ve kterým nejseš."

No, musím přiznat, že jsem autorce dala ještě šanci a že tento díl se mi zatím líbil z celé série nejvíc. On je pro ni klid a mír - ona pro něj ten nejkrásnější chaos. Přečtení mohu jen doporučit...

Mamka_cte
30.10.2024 5 z 5

Třetí díl série Never after, který je inspirovaný Čarodějem ze země Oz, sice jsem tento film nikdy neviděla, ale i tak, mi tento díl zatím sedl nejvíce.

Děj mi krásně plynul a příběh měl tu správnou jiskru. Objevuje se zde zabíjení bez slitování a celkově je příběh o hodně temnější, než předchozí díly, ale k tomuto dílu a postavám to sedlo jako prdel na hrnec (jak říká moje babi).

Tentokrát tu zlý padouch byla žena a občas jsem si říkala, jestli už to není moc. Ale i ona někdy projevila špetku správných emocí, takže to bylo nakonec uvěřitelnější.

Poprvé jsem se zde setkala se slovním spojením, u kterého jsem si říkala, že je to určitě chyba překladu, protože se mi nechce věřit, že by to byla pravda. Několikrát jsem se k tomu musela vrátit a kroutit hlavou. Znáte spojení ztopořený klitoris? Musela jsem si to vyhledat a opravdu to existuje!

Romantická linka zde byla krásná a snadnou uvěřitelná. Zakázaná láska mezi princeznou drogového podsvětí a federálního tajného agenta? Sem s tím!

Šťastný konec byl přesně jako z pohádky a tuto jednohubku jsem přečetla za den a moc jsem si ji užila. Těším se na další díly a co si pro nás autorka dále připraví.

6Nikki6
17.10.2024 5 z 5

Z této série za mě nejlepší, nejlépe se mi četla a příběh byl velmi poutavý :) určitě doproučuji

happy19
12.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Opět skvělý díl!
Evelina pohltila celý příběh a Nick ji rozhodně s dechem stačil;-)
Mělo to čtivost..napětí..vášeň...

,,Však má-li smutek v duši tvoji skanout,
ať skane jako vláha s mraků padá,
již mrtvá poupata zas mohou vstanout,
již jarní prška na chlumy se skládá."

majka23869
12.10.2024 5 z 5

Tento diel bol úplne úžasný oveľa lepší ako predošlé možno preto že tu sa prezentovala ako bad girl Evelina čo ma veľmi potešilo .

Leído
08.10.2024 5 z 5

Naprosto se ztotožňuji s komentáři evineckY a Jita160. To bylo boží počteníčko! Rozhodně to není moje první kniha nebo série, kde se romantika pojí s takovou brutalitou, ale často mi na takových knížkách něco vadí, není to dokonalé. Narozdíl od téhle série, kterou si naprosto užívám. Knížky nejsou jen brutální, ale jsou hlavně velmi dobře napsané, v mnoha ohledech odvážné, originální, neuvěřitelně žhavé a nemají hluchá místa. K tomu inspirace pohádkou a v tomto díle dokonce protkání poezií. Famózní.

Jsem velký milovník dark romancí, ale ženské postavy jsou často jako přes kopírák. Nevinné, naivní, chudé, prostořeké, eticky smýšlející... Evelina je můj splněný knižní sen. Ta si uměla všechny postavit do latě. Včetně Nicka, který byl ovšem neméně úžasný. Tohle jsem rozhodně nečetla naposledy.

Ešína
08.10.2024 5 z 5

Tento díl se mi líbil zatím nejvíc. Od začátku do konce jsem hltala každou větu. Děj plynul rychle a dialogy mě bavili. Líbí se mi, že "bad guy" byla v tomto příběhu tentokrát žena.

lena.o.knihach
07.10.2024 3 z 5

Sérii Never After jsem si dost oblíbila, a to hlavně po druhém dílu Zjizveni. Na pokračování jsem se těšila, ale neměla jsem taková očekávání, protože tentokrát se autorka inspirovala Čarodějem ze země Oz a ten mezi mé favority zrovna nepatří.

Eveline pro svého otce vykonává tu nejšpinavější práci. Její rodina stojí včele drogového impéria a vztah je to poslední, na co by měla čas. Když si ale jednou užije s náhodným týpkem v baru, ani ve snu by ji nenapadlo, že ho později potká i v práci…

Styl psaní Emily McIntire je neskutečně čtivý a tohle byla velmi, ale velmi temná jednohubka. Žhavých scén tu na tak krátký příběh není málo, a dokonce i na zbraň dojde.

Ačkoli jsem knihu měla přečtenou rychle, zápletka mě moc nenadchla a postavy i chemie mezi nimi se mi více líbila v předchozích dílech. Už se ale nemůžu dočkat dalších temných retellingů.

Děkuji @knihydobrovsky za knihu. #spoluprace

aneta8wdx
05.10.2024 4 z 5

V tuhle chvíli děj ještě zpracovávám. Styl Emily je hodně temný, už jsem myslela, že jsem zvyklá. Nicméně taková brutalita v ženském podání byla trochu moc. Mám tuhle sérii ráda, ale tenhle díl se za mě povedl nejméně. Nicméně se těším na další díl, protože inspirace Disneyovkami mě nepřestává bavit.

elle.horacova
03.10.2024 4 z 5

Třetí díl ze série Never after je inspirován Čarodějem ze země Oz. Máme tu Zlou čarodejnici ze Západu jako princeznu drogového podsvětí, Plecháče jako tajného agenta a Dorotku jako proradnou zmiji. Tahle kombinace mi přišla neskutečně originální a bavila mě od první stránky.

Do knihy jsem šla naslepo bez žádného očekávání a to, co jsem dostala mě naprosto nadchlo.

Příběh se četl skvěle, děj plynul brutální rychlostí a pořád se něco dělo. Žádná hluchá místa, žádné zbytečné pasáže – kniha mě udržovala ve střehu od začátku do konce. Spicy scény byly výborné a pro fajnšmekry se najde i jedna nezapomenutelná scéna se zbraní .

To, že tentokrát padouchem nebyl muž, ale žena, bylo fakt osvěžující. Dodalo to příběhu úplně jinou dynamiku a Evelina, jako Zlá čarodějnice, byla skvěle napsaná.

A co se týká nějaké romantické linky, tak ta lepší být ani nemohla. Princezna drogového podsvětí a tajný agent z protidrogového? Naprosto skvělý

Na závěr bych řekla, že tahle knížka je super jednohubka, kterou prostě zhltnete za pár hodin. Já sama jsem ji nedokázala odložit, dokud jsem se nedostala na poslední stránku. DOPORUČUJU!

Roux
01.10.2024 4 z 5

Tento díl byl zatím pro mě nejslabší, ale je tam stále to co od toho očekávám, takže si i tak u mě udržuje vysoké hodnocení. Musím říct, že Evie se mi líbí jaký je magor... Nick trošku pokulhává. Některé věci odhalíte velmi rychle, např. Oze

Takže mě jen zajímá: Kdy přeloží další díly? :D

Ekniha.
29.09.2024 5 z 5

Je jasne že siahnem po každom retellingu , ja to proste milujem..
Tu máme retelling na čarodejníka z krajiny Oz? Poďme na to

musím povedať že autorka dokáže zaujať , a tu rozhodne zaujala hlavnou hrdinkou.. ta teda nieje žiadna kvetinka alebo krasotinka a rozhodne si získala moju pozornosť..

Neľutostna.. hlava podsvetia? Možno!.. a na druhej strane tajný agent?… kto sa komu dostane pod kožu? Dokáže sa Ev zmeniť ,, alebo naopak dokáže Brayden zabudnúť na svoje zásady … chémia je naozaj famózna..

Nečakajte žiadnu ľahkú romantarnu ale tvrdy neľútostný svet plny násilia.. dostanete svet bez cenzúry.. a nahliadnete za záves tohto sveta..Niekedy som mala pocit ze tento diel sa šťastného konca nedočká :) ale prišiel .. a ten koniec?! OMG ten koniec je explicitný záver
Amazing
~~~~~~
Čo vy a táto sériaZatiaľ vidím také zmiešané recenzie, tak je dosť možné že pôjdem proti múru
Ig: ekniha

drogy sex láska rodinné vztahy pomsta romantika gangy tajní agenti temnota vášeň

2023  77%Lapeni
2024  80%Zjizveni