Zmámeni přehled
Emily McIntire
Never After série
< 3. díl
Zlá čarodějnice ze Západu jako princezna drogového podsvětí, Plecháč jako tajný agent a Dorotka jako proradná zmije – vítejte ve světě, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírá, kde naši hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce. Nechte se přenést pustošivým tornádem do temného románu inspirovaného Čarodějem ze země Oz. Evelina Westerlyová se vždy řadila k padouchům. Pro svého otce, hlavu jejich rodinného drogového impéria, by udělala všechno. Má plné ruce práce se zahradničením, plánováním pomsty své mrtvé sestry a odstraňováním všech, kteří jí stojí v cestě, a tak nemá čas na nic jiného. A už vůbec ne na vztahy. Při jedné pochůzce narazí v nočním klubu na záhadného krasavce, se kterým prožije vzplanutí vášně, a jakmile ukojí svou tělesnou touhu, nepočítá, že ho ještě nikdy spatří. To však ještě netuší, že se s ním brzy setká znovu… a že se jí představí pod úplně jiným jménem.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2024 , RedOriginální název:
Wretched, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmámeni. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Zmámeni jsou již třetím dílem retellingové série Never After, tentokrát si autorka Emily McIntire vzala na paškál Čaroděje ze země Oz. Já se rovnou přiznám, že jsem Čaroděje ze země Oz nikdy neviděla, a tak byl pro mě příběh knihy docela výzvou a také motivací k rešerši o původním díle. Naštěstí je příběh knihy opravdu volnou inspirací.
Hlavní hrdinka Evelina Westerlyová (zlá čarodějnicr ze Západu) je nekorunovanou princeznou drogového podsvětí, která se neštítí vydírání, násilí a vražd. Proti ní stojí Nicholas Woodsworth (Plecháč), který léta pracuje jako tajný agent a jeho nejnovější misí je dostat se do blízkosti drogového bosse Westerlyho a jeho dcer – Eveliny a Dorothy. To ještě netuší, že Evelina je tajemná kráska, se kterou nedávno strávil příjemné chvíle na barových záchodcích. Může mezi nimi, i přes Evelininu počáteční nedůvěru a Nicholasovu věrnost ke svému povolání, vzkvést láska?
Příběh Zmámených je vcelku zajímavý, ale určitě ne tak zajímavý jako Zjizveni, možná je to také tím, že příliš neznám původní příběh. Určitě ale děj hodnotím příznivěji, než příběh knihy Lapeni, kteří byli jenom směsicí podivných erotických scén, kterých v tomto příběhu ubylo a jsou více… uvěřitelné, stejně tak jako sbližování hlavních hrdinů a gradace jejich vztahu.
Děj plynul příjemným tempem, nechybí erotika a také docela násilné scény, kvůli kterým mi trvalo, než jsem si našla k hlavní hrdince cestu, protože nebyla opravdu moc sympatická a její jednání mi mnohdy přišlo za hranou. Ovšem čím více se i odhaloval její příběh a důvody jejího chování, získala si mě. Kdo by to řekl, že i nevinná Dorotka může být taková mrcha a jít po krku vlastní sestře? Asi jsou červené třpytivé střevíčky velkým lákadlem.
Na třetí díl jsem se těšila, ale druhý díl se mi líbil o mnoho více a mám dojem, že Zjizveni budou v této sérii nepřekonáni. Nicméně uvidíme, jako to bude se čtvrtým dílem, který slibuje příběh Jafara a Jasmíny.
Knihu bohužel nemůžu hodnotit moc pozitivně, protože mi nebyla sympatická ani jedna postava. Mafiánské prostředí mám moc ráda, ale tohle mi vůbec nesedlo. Co můžu pochválit je autorčin poutavý styl psaní.
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
„Identifikovala jsem svoje chyby, kvůli kterým se ostatním dařilo mi ubližovat.“
„Ukázalo se, že si lidi ráda idealizuju, ačkoli vím, že o to víc budu trpět, až mě nakonec zklamou.“
Kniha Zmámeni v seznamech
Já vím, že nikdy nebudu fanda této knižní série. Také ale vím, že další díl si zase koupím a ráda přečtu. Ono se to čte tak nějak samo. Poprvé se v této sérii setkáváme s hlavními hrdiny, kde jsou vyměněné role, tzn hlavní hrdina je klaďas a hlavní hrdinka je padouch (padoušnice? :-D).
Jelikož jsem si nečetla žádné recenze, byla jsem touhle výměnou mile překvapená. Nick i Evelina mají šílenou, hnusnou minulost, na kterou se oba snaží zapomenout, ale která je oba pošramotila. I když od začátku knihy vím, jak příběh dopadne, čtení jsem si užila.