Nevěřte slepicím
Miloš Kratochvíl
Po oblíbených sbírkách bláznivých básniček Pes nám spadla a Kouká roura na kocoura přichází autorská dvojice Miloš Kratochvíl a Eva Sýkorová Pekárková s novinkou Nevěřte slepicím. Knížka opět hravě a s fantazií nabízí básničky k zasmání i k zamyšlení, k překvapení i k úžasu, jaké souvislosti se dají ze stavebnice slov poskládat. Nebo snad tušíte, co mohou mít společného roviny, těstoviny a klukoviny? Co jsou to plniny? Proč ováda bolí záda? Co když norek spolkne korek? Nebo proč nechovat mouchy v kleci na papouchy?... celý text
(za ilustrace 5/5)
Jakmile vidím slepice, je jasné, že to (ať už je to cokoli) musím mít doma. V tomto případě je to ale velký přešlap.
Kniha má podtitul "bláznivé básničky", což možná vyzdvihuje krátkost textu, ale to je tak vše. Jediné, co jsem na básničkách spatřovala já, je jejich nevhodnost.
Básničky jsou přihlouplé, trapné a v mnohých případech i naprosto za hranou. Po celou dobu čtení jsem byla naštvaná.
Jediné pozitivum jsem našla v ilustracích, které jsou překrásné a je jich k tomuto textu jen škoda!