Nevítaný host
Shari Lapena
Do odlehlého venkovského hotelu přijíždí na zimní víkend několik hostů: Gwen a její kamarádka Riley, páry Ian a Lauren, Matthew a Dana, Beverly a Henry, proslulý obhájce David a staropanenská spisovatelka Candice. Poté co dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hotel od elektřiny i veškerého kontaktu s vnějším světem. A hned první noc dojde k tragické nehodě: Dana spadne ze schodů a zabije se. Byl to ale nezaviněný pád? Atmosféra houstne, baterie mobilů se pomalu vybíjejí a nedůvěra mezi hosty přechází v paranoiu – další smrt na sebe totiž nenechá dlouho čekat, a tentokrát už je to nepochybně vražda… ?Inspirace klasickými detektivkami, plíživé sílící napětí a hororové vyústění – Shari Lapena ani tentokrát neušetří čtenáře šokujícího odhalení, stejně nečekaného, jaký přinesly závěrečné zvraty v jejích předchozích psychothrillerech Manželé odvedle a Někdo cizí v domě.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , TémbrOriginální název:
An Unwanted Guest, 2018
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Po přečtení několika stran jsem se ocitla v knize 10malých černoušků, aspoň mi to tak připadalo. Tedy téma známé...Několik lidí, kteří nemohou odejít a odjet z objektu pryč a mrtvých přibývá. Kniha neurazila, ale silný zážitek to nebyl. Líbila se mi však víc, než kniha Manželé odvedle od stejné autorky.
Přestože je námět díky Agathě Christie už okoukaný, na rozjezdu to vypadalo jako slibné čtení. Líbil se mi popis osob, vykreslení místa pobytu hostů a navození atmosféry. Postavy se střídaly ve vyprávění, což byl pro mne dobrý způsob, jak se zorientovat v tolika jménech.
Snad mi ani nevadilo, že vraha nebylo možné vystopovat na základě indicií. Co však kanadská autorka nezvládla, to byl uspěchaný závěr. Lusknutím prstů jsme přišli o veškeré napětí.
Jestli hledáte nenáročnou detektivku na víkend, směle do toho. Pokud toužíte po něčem propracovanějším, poohlédněte se jinde.
Pro mě nenáročný děj, knížka se četla rychle a vraha jsem nečekala. Chvilku mi trvalo se zorientovat v postavách ale pak už vše bylo fajn. Pro mě ale zatím nejslabší od autorky.
Rozvleklé, nudné, napětí skoro nula, téměř ztráta času. Sice zajímavé vyústění, ale jinak Lars Kepler či Camilla Läckberg nebo Bernard Minier to absolutně není.
Mě se knížka moc líbila. Příběh byl trošku klišé - parta lidí zavřená v hotelu a mrtvých každým dnem přibývá, ale postavy byly hezky popsané a do poslední chvíle jsem nevěděla kdo je vrah.
Čtenářská výzva 2020... Nebýt toho, že jsem týden před touhle knihou dočetl Deset malých černoušků, klidně bych uronil ještě jednu hvězdu. Tahle knížka není vůbec špatná, jen v porovnání s první jmenovanou si člověk uvědomí, že je slabá asi jako kafe z třikrát přelitýho lógru...
Kniha mi připomíná Agathu Christie 10 malých černoušků. napětí nechybí do poslední chvíle.
Pěkná detektivka, ale na mě měla moc rychlý konec s moc rychlým odhalením. Vůbec by mi nevadilo, kdyby byla třeba o 50 stran delší, ale odhalení by trvalo delší dobu.
Slibně se rozvíjející začátek a vzrůstající napětí dokonale zazdil konec. Kde bylo nějaké vyšetřování? překvapeni? Rozsvítila se světla, přijela policie, zatkla vraha a konec. Tak rychlé a jednoduché zakončení to zkazilo.
Na začátku trochu Deset malých černoušků, ale přečetla jsem to jedním dechem za jeden den...
Dlouho se mi nestalo, že by mě kniha tolik vtáhla do děje. Byla jsem napjatá jak struna, občas mnou procházel i strach. Tohle se mi zatím stalo jen u Kariky. Velmi čtivý thriller. Do konce jsem nevěděla, kdo by mohl být vrah a ta poslední dvojstrana... Za mě super.
Velice čtivá detektivka kterou všem vřele doporučuji ✔️ Z počátku jsem měla problémy se orientovat kdo je kdo (více postav na mě působilo zmatečně). Ale díky tomu že děj odvyprávěla každá z postav, že se střídaly ve vyprávění a v jejich pohledu jak situaci vnímaly, to bylo bravurní a rychle mě opět vtáhlo do děje. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a na mé poměry jsem jí měla přečtenou velice rychle. Do poslední chvíle jsem nevěděla kdo byl vrahem.
Snad jen jediné mi vadilo a to byl poslední odstavec v knize, tušila jsem to a zůstalo to viset ve vzduchu prostě.
Líbila se mi víc, než Manželé odvedle a Někdo cizí v domě. Měla spád, dobře se četla a vraha jsem neodhalila.
Knížka se mi líbila, stejně jako předchozí dvě od autorky. Popis malého hotelu, knihovna s krbem, zimní krajina. . ., úplně si dokážu představit jak tam sedím a čtu si.
Těšila jsem se na klasiku ve stylu Agathy Christie, a upřímně, kdyby bývala autorka svou inspiraci Deseti malými černoušky přiznala, mohl se děj rozvíjet zajímavěji a mnohem tajemněji. Takhle se z dobře rozehraného příběhu postupně stala fraška s nevěrohodně jednajícími postavami a s křečovitou snahou o překvapivý dvojitý konec. Bohužel od Manželů od vedle, mají za mne autorčiny knihy sestupnou tendenci.
Perfektní detektivka! Téměř nemám výtek. To, že se vyprávění střídalo z pohledů různých postav, mi kupodivu nevadilo, naopak to bylo velmi dynamické. Taková příjemná jednohubka.
Vrahem mohl být naprosto kdokoliv, autorka jej klidně mohla vybrat pomocí rozpočítadla :) takže díky tomu rozuzlení nebylo žádné wow, prostě jak z klasické detektivky. No naštěstí tomu korunu nasadil poslední odstavec. Ten byl šokující, super a řekla bych typicky "Lapenovský". Doporučuji!
Kniha se četla dobře, ale byla asi nejslabsich z knih, ktere jsem od autorky cetla - asi je to i tim, ze je treti v poradi a princip vystavby pribehu je porad stejny. u všech knih teto autorky, ktere jsem cetla, vidim inspirace Panoptikem od J. Deaverra.
Knížka byla napínavá, s tajemnou atmosférou, netušila jsem do poslední chvíle, kdo za tím vším je.
přátelství vraždy detektivní a krimi romány americká literatura thrillery napětí tajemství hory a pohoří ledovce vztahy dovolená - vražda thrillery pro ženy sněhová bouře kanadské romány
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Za mě super! Napínavé až do konce, čtivé, nenudíte se.