Nevítaný host přehled
Shari Lapena
Do odlehlého venkovského hotelu přijíždí na zimní víkend několik hostů: Gwen a její kamarádka Riley, páry Ian a Lauren, Matthew a Dana, Beverly a Henry, proslulý obhájce David a staropanenská spisovatelka Candice. Poté co dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hotel od elektřiny i veškerého kontaktu s vnějším světem. A hned první noc dojde k tragické nehodě: Dana spadne ze schodů a zabije se. Byl to ale nezaviněný pád? Atmosféra houstne, baterie mobilů se pomalu vybíjejí a nedůvěra mezi hosty přechází v paranoiu – další smrt na sebe totiž nenechá dlouho čekat, a tentokrát už je to nepochybně vražda… ?Inspirace klasickými detektivkami, plíživé sílící napětí a hororové vyústění – Shari Lapena ani tentokrát neušetří čtenáře šokujícího odhalení, stejně nečekaného, jaký přinesly závěrečné zvraty v jejích předchozích psychothrillerech Manželé odvedle a Někdo cizí v domě.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , TémbrOriginální název:
An Unwanted Guest, 2018
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevítaný host. Přihlašte se a napište ho.
Styl jednoduchých nerozvitých vět mi teda vůbec nesedl, trochu se to zlepšilo příjezdem policie, ale záchrana přišla pozdě. Nemastné, neslané, povrchní, spíše jako námět na filmový scénář.
Knihu bych vlastně dokázala shrnout jednou větou - neurazí, nenadchne, prostě průměr.
Příběh sám o sobě by nemusel být vůbec špatný, ale na knihu o necelých 300 stran je tam až moc vypravěčů. Jestli si vybavuji správně, tak na začátku máme 12 postav, které nám potřebují sdělit svůj názor na hotel a ostatní hosty.
S počtem postav se pojí i to, že první půlka knihy je fakt nuda a člověk ani moc neví, která postava zrovna vypráví, jelikož nebyl dostatečný prostor pro žádnou z nich, aby se nějak představila a čtenář se s ní seznámil a mohl ji rozlišit.
Děj se vlastně rozjede až s druhým, potažmo třetím mrtvým. Chudák číslo dva vypadal, jako by na něj zapomněli a i když u něj byla příčina smrti dost jasnější než u jedničky, nějak to lidi začali brát vážně až s trojkou.
Ve třetí třetině autorka zahodila tajnůstkářství a konečně odhalila pozadí postav, stejně jako si vyhrála s charaktery a chováním ve stresových situacích. Upřímně jsem měla pocit, jako bych četla úplně jinou knihu.
Co se týká závěru a odhaleni vraha, to působilo zase hrozně rychle, mrzelo mě, že jsme nedostali trosku víc vyšetřování a celou záležitost nám na sebe postava práskla sama. Hodně mě ale nadchnul malý detail v poslední kapitole ohledně jedné z přeživších hrdinek. Nakonec nebyla tak hloupá, jak jsem si myslela a zaonačila to velmi dobře.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
50 nejčtenějších knih roku 2020
26.12.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Nevítaný host v seznamech
v Přečtených | 4 270x |
přátelství vraždy detektivní a krimi romány americká literatura thrillery napětí tajemství hory a pohoří ledovce vztahy dovolená - vražda thrillery pro ženy sněhová bouře kanadské romány
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Jeden víkend v hotelu - plný vražd a napětí...
Mě se kniha moc líbila.
Podezření jsem měla na kde koho :-)
Rozuzlení mě příjemně překvapilo a konec víceméně také, i když tam jsem lehké podezření měla.