Noc

Noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502599/bmid_noc-Wvq-502599.jpg 4 1493 1493

Martin Servaz série

Štvrté pokračovanie bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom. Temná nočná búrka v Severnom mori. Na ropnej plošine pristáva helikoptéra s Kirsten Nigaardovou, ktorá prichádza vyšetrovať vraždu. Jeden muž záhadne zmizol a Kirsten objaví v jeho kabíne zvláštnu sériu fotografií. O pár dní neskôr už sedí v toulouskej kancelárii kriminalistu Martina Servaza, ktorý si snímky so záujmom prezerá. Je na nich on sám zachytený objektívom nepolapiteľného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To však nie je všetko. Na jednej z fotografií je malé dieťa a jediné slovo: Gustáv. Pre Kirsten a Martina sa začína desivá výprava s ešte desivejším nepriateľom na jej konci.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Lindeni

Nuit, 2017

Acquenta
12.05.2019 3 z 5

Moc jsem se na knížku těšila...ale zklamala mě...knihy tohoto autora mám moc ráda, ale tahle mi přijde nejslabší...do děje mě to nevtáhlo, ke čtení jsem se musela nutit..za mě nic moc

Opatov
08.05.2019 5 z 5

Knizky od Miniera patri dlouhodobe k mym oblibenym. Proste jedna z nejlepsich detektivnich serii poslednich let.

dikobraz
08.05.2019 5 z 5

Fajnovka, klasicky opat. No dobre, ten koniec s tou pecienkou a behanim, to beriem, to bolo scifi. Ale mimo to dobre. Kirsten, to bolo prekvapenie. Nie v tom hoteli ako mali techtle mechtle, to bolo fajn, ale to na konci. Hirtmann skoncil, ale podla mna len znova zacina. A Martin ma problemy vnutri v zbore, to mi pripomina Harryho Boscha, aj po nom isli jeho vlastni. A navyse, zacina byt tiez nesmrtelny. Ale co uz, je to predsa hlavny hrdina, ne? Tak co, sem-tam nejaku gulku do srdca ci podobne chutovky prezije. K deju. Pohoda, ide to ako po masle, ziadne natahovacky, bim bam a som na konci. Ale spokojny. Bavilo. A pozeram, ze je dalsia cast na svete. Tesiiiim sa! Odporucam celu seriu, dobra. Nie je to Harry Bosch, ani Harry Hole, ale aj Matko ma cosi do seba.

SilvieSisinka
06.05.2019 4 z 5

Mě jeho knihy baví, jen je vždy moc stránek. Určitě další pokračování.

allyce
28.04.2019 3 z 5

Víc než dobrý průměr, za mě 3,5* Konec je nedotažený, myslím, že si autor nechal prostor pro pokračování...

Neopol
28.04.2019 4 z 5

Trošku slabší pokračování výborné série

Evina74
16.04.2019 4 z 5

Další díl stejně napínavý jako ty předešlé, tentokrát snad ještě s překvapivějším závěrem.

Peetullka
15.04.2019 4 z 5

Minier mě baví, za mě skvělé čtení. I když výtku mám a to nesmrtelný Servaz (i když je pravda - co je vlastně reálné ? )
A vygradováni příběhu s Kirsten a Julianem byl top.

maja11231
15.04.2019 5 z 5

Super kniha

ales7021
07.04.2019 3 z 5

Zatím nejslabší ze série. Kostrbatý a často doslovný překlad knize moc nepřidal.

šipek
05.04.2019 5 z 5

Tady ta série s Martinem Servazem je úžasné počteníčko. Někdy teda dost nereálné, ale dobře napsané, napětí po celou dobu čtení. Tak se těším na další díl.

HanWali
05.04.2019 5 z 5

výborné čtení, miluju Miniera

jablunka198
20.03.2019 3 z 5

Martin Servaz je nesmrtelný, Julian Hirtmann je neomylný. Asi tak bych shrnula můj dojem z této knihy. Všechny knihy se mi líbili, ale myslím, že tato poslední je nejhorší. Strašně složité a natahované, hodně scén je neuvěřitelných (ve smyslu, že jsou prostě hrozně smyšlené). Autor jakoby toužil po tom čtenáři neustále vyrážet dech překvapivými zvraty děje, až čtenáři dech dojde. U mnoha scén jsem měla jedinou myšlenku: Cože? To jako vážně?
A mnohokrát pokušení se čtením přestat, ale nakonec jsem dočetla. Konec je podle mě nějak divně useknutý, nedovysvětlený, říkala jsem si: A jak to bylo s tímhle, a jak s tímhle? No prostě mám pocit, že autor se trochu zamotal do samotné zápletky a nakonec z toho chtěl hladce vybruslit.
Každopádně kniha se čte dobře, děj má spád, trochu mě jako u třetího dílu rozčilovaly až příliš dlouhé niterni myšlenky jednotlivých postav. Za mě tento díl 3* a 2 nedám jen z úcty k autorovi a je předchozím knihám, které mě dostaly.

esprit
16.03.2019 5 z 5

Minier opět nezklamal. Kniha se četla sama. Líbila se mi a těším se na další.

Joges
22.02.2019 3 z 5

Skoro jsem nechápal, co to čtu. Minier vybočil ze svých zaběhlých norem a tradic a propadl se do hlubin neskutečna. Mráz, Kruh, Tma, prosím. Bavilo mě sledovat nevšední a napínavé osudy Martina Servaze na pomezí uvěřitelnosti, ale čtvrtému pokračování jsem nevěřil ani náhodou. Vlastně už dlouho jsem nečetl tak zamotaný, neskutečný a nereálný námět, který by vyvolával smích a pobavení. Během četby jsem si také asi stokrát položil otázku: Vážně se to tak mohlo přihodit? V mnoha případech nevěřím, že ano. Za mně tedy nejhorší Minier, bohužel. I když obálka je hezká, to musím dodat. Doufám, že Sestry už nebudou takový propadák.

gabriela7145
22.02.2019 5 z 5

Bernard Minier je podle mě Mistr thrilleru, cokoliv jsem od něj četla bylo naprosto super, napínavé, neočekávané zvraty...
Doporučuji!

Ladyewe
11.02.2019 5 z 5

I když jsou na tuto knihu rozporuplné názory, já jsem věrný čtenář:-) vůbec mi nevadí, že příběh není moc reálný( což stejně platí i na polovinu kriminálek v TV). Líbí se mi, že příběh má napětí, akci, dobře se čte a Servaz mi za ta léta tak nějak přilnul k srdci :-)

ArwenAragorn
11.02.2019 5 z 5

Mně se kniha zase líbila a vůbec mi nevadilo, že Martin Servaz je pravděpodobně nesmrtelný. Čtivá, napínavá, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Simstr
06.02.2019 2 z 5

četla jsem všechny knihy od tohoto autora a NOC je nejhorší. Nevím jestli ještě někdy sáhnu po nějakém jeho díle...

Mateo67
03.02.2019 3 z 5

První Minierova kniha, kterou jsem četla a nikoliv poslouchala, takže až tak nemůžu srovnávat, protože u audio se nedokážu tak soustředit, jak u čtení. Každopádně docela velký spletenec všeho možného, konec bezva akční, ale Martinův pooperační výkon - no, co na to říct?

Bernard Minier
francouzská, 1960