Noc

Noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502599/bmid_noc-Wvq-502599.jpg 4 1493 1493

Martin Servaz série

Štvrté pokračovanie bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom. Temná nočná búrka v Severnom mori. Na ropnej plošine pristáva helikoptéra s Kirsten Nigaardovou, ktorá prichádza vyšetrovať vraždu. Jeden muž záhadne zmizol a Kirsten objaví v jeho kabíne zvláštnu sériu fotografií. O pár dní neskôr už sedí v toulouskej kancelárii kriminalistu Martina Servaza, ktorý si snímky so záujmom prezerá. Je na nich on sám zachytený objektívom nepolapiteľného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To však nie je všetko. Na jednej z fotografií je malé dieťa a jediné slovo: Gustáv. Pre Kirsten a Martina sa začína desivá výprava s ešte desivejším nepriateľom na jej konci.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Lindeni

Nuit, 2017

konicekbily
02.02.2019 4 z 5

Fikce překonává realitu! A o hodně! Většina z toho, co je uvedeno v příběhu se nemohla stát. Ale je to dobře napsaná pohádka pro dospělé a takovou zašmodrchanou zápletku je těžké nepřečíst, když už jsem přečetl předchozí díly. Další případný díl si přečtu.

Evišťátko
31.01.2019 4 z 5

Zápletka dobrá,té se nedá nic vytknout. Ale...ať se jedná o jakýkoliv žánr,má-li být na výši,pak by vše o čem se v něm píše (pokud se nejedná o úplnou fantasmagorii) mělo být konzultováno s těmi,kdo dané problematice rozumí. Stěží budu věřit autorovi, že střelné poranění srdce se obešlo bez jakýchkoliv následků a navíc za pár týdnů postava podstoupí další náročnou operaci. V tom mě autor pro tentokrát zklamal.

whiolet
24.01.2019 2 z 5

Je na čase si přiznat, že mám s tímhle autorem problém.
První ani druhý díl mě moc nebavil, naopak třetí mi přišel zajímavý, a tak jsem dala šanci Martinu Servazovi i po čtvrté a byla to akorát ztráta času.
Nevím zda autor sám neví co si s příběhem počít,ale takovou nereálnou slátaninu,aby člověk pohledal!
A to rozuzlení, jakože kdo byl Julianův komplic...jako pardon,ale,kdybych tu knížku neměla z knihovny,tak jí hodím proti zdi.
Předpokládám, že bude i pátý díl,ale já se mu raději vyhnu obloukem.

elena2054
21.01.2019 4 z 5

Tož su tu zas.
Po přečtení zatím poslední Minierovi knihy přiznávám, že jsem si musela dát čas na hodnocení a recenzi, neboť jsem měla a mám smíšené pocity.

Kniha je čtivá, hezky napsaná.
Překlad a pravopis je již horší.

A nyní k obsahu. Přemýšlela jsem nad tím, proč tato kniha vznikla. Připadalo mi, že na autora někdo tlačil, že už dlouho nevydal knihu o Martinovi. Jenže Minier asi nebyl zrovna políben múzou a tak cosi splácal. Možná, že už má sám Martina plné zuby a tak se rozhodl, že místo kriminálky či trileru napíše červenou knihovnu s detektivní zápletkou s prvky sci-fi, ať to nějak ukončí.
Něco tak neuvěřitelného a nelogického jsem nečekala.

Navíc podezřívám Miniera, že opisuje od Nesbøa. Kdo četl oba autory, jistě pochopí.
Finále byla už úplná slátanina a v mých očích celou sérii degradovala.
Škoda, no.

Nevím, zda se mám těšit na Sestry, každopádně za mě byla nejlepší Minierova kniha Zkurvený příběh.

Schamila
11.01.2019 5 z 5

Jo - znovu podařené, napínavé, tmavé, krkolomné, nepředvídatelné - no a závěr bezva - protože se máme zase na co těšit, zvláště když se Martinova rodina rozrůstá - jo nebo ne???

Kocourek
09.01.2019 5 z 5

Už se těším na další díl. Servaz nezklamal a bylo to prima napínavé oddechové čtení.

Bára91
05.01.2019 4 z 5

Prijemne pocteni s Martinem

Orina
01.01.2019 2 z 5

Kristovanoho! Hirtmann a Servaz už začíná být jak Pendergast a Diogenes. Překombinovaný děj má za úkol co nejvíce šokovat, ale je spíš k smíchu. Nechala jsem se nachytat už na Zkurvenej příběh, ale tímto opravdu už končím pane Miniere! Sbohem a těšilo mě (při Mrazu a Kruhu).

miuk
30.12.2018 5 z 5

Tenhle autor opravdu umí. Palec hore. Dokonalé, dechberoucí, výborně poskládané. Super!

plachosrst
12.12.2018 3 z 5

tak tohle se mi nelíbilo. nejslabší Minier. jako kdyby náhodně vymýšlel jednotlivé děje knihy a pak se je pokusil nelogicky navázat na sebe. a nějaké vyústění těchto situací zametl pod koberec. alespoň že Servaz byl zbrocený potem jako vždy.

konformita
03.12.2018 5 z 5

Příběh pokračuje. Už to vypadalo, že Hirtmana dostanou. Velké překvapení na závěr. Kdo že vlastně ta Kirsten je a jak se dostala do Servazovy blízkosti??? No a Gustav :-)

Hustoles380
30.11.2018 4 z 5

Velmi zdařilé pokračování Servaze, napětí,akce, někdy trochu, až neuvěřitelné,ale to už k Minierovi patří.Pro mne dobrá zábava.

Dany45
19.11.2018 2 z 5

Poslouchal jsem předešlé díly jako audioknihu. Ještě první dva se daly považovat za skutečně napínavé a dějově stravitelné . Ale tento poslední se dá říci se úplně minul realitě . Tolik chyb, kopanců a neprofesionálního přístupu od tak zkušeného kriminalisty na úkor napínavého děje bylo velice přemrštěné ( chtěl bych vidět člověka po operaci jater, jak se jde podívat k oknu ?? ) ! Tento díl mne velice zklamal a vzhledem k otevřenému konci se jako předešlí pisatelé zřejmě také již nebudu věnovat dalšímu dílu ( již tento jsem dokončil jen s přestávkami a nechutí . Škoda , tak znehodnotit zajímavou postavu Martina a daného okolí !

kokosek
14.11.2018 4 z 5

Po trilogii Spad od Kotlety, bylo tohle moc psycho a málo akční. I když proti jiným autorům je to pořád akční až moc. A ten závěr slibující, že to ještě neskončilo je nadějný. I když co se ještě může Martinovi stát. Prostřelené srdce, půlka jater v háji, zabil svou milenku (sorry jako ale spoiler), Švýcar je ve vězení. Tak co se může pokazit.
Předpokládám, že všechno.

fruitbueno
08.11.2018 4 z 5

Mi se série o M. Servazovi prostě a jednoduše líbí. Autor umí umně kombinovat jednotlivé roviny vyprávění, děj se opravdu řítí kupředu, vždy překvapí nějakou nečekanou zápletkou (celá linka s Kirsten!) a hlavní hrdina je snad nezničitelný.

aginecka
22.10.2018 3 z 5

Je to opět trošku přitažené za vlasy, závěr mě rozhodně nenadchnul, ale pořád lepší než předchozí díl. A přibrat do hry dítě, super nápad – přála bych si, aby se Servazův happyend odehrával v čistě pánské společnosti :)

MirkaProk
18.10.2018 2 z 5

Četla jsem všechny díly a i tento se mi celkem líbil, ale už je toho asi moc a podle závěru je jasné, že bude další pokračování a ani nevím, jestli se mi bude chtít další díl číst. Myslím, že honba za švýcarem už by měla skončit

berila
17.10.2018 2 z 5

Určitě dobrá kniha, ale už mě docela přestává bavit honění se za neustále stejným pachatelem. A znovu konec vyzněl "tak zase příště budeme pokračovat" a nevím, zda budu mít ještě náladu si to přečíst.

soarka
16.10.2018 3 z 5

!!Pozor spoiler!!: Kdyz Servaz lezi po operaci v nemocnici a falesny policista cituji "sejde do prizemi", kde z jednoho pokoje povesi telo jineho pacienta za zaluzie z okna, jak se toto telo muze Servazovi houpat pred oknem?

Prekombinovane. Hirtmann v rodicovske roli je usmevny.

Danago
16.10.2018 4 z 5

Tak, tentokrát je to trochu jiné, ale opět velice dobré.
I když mi to připadalo překombinované a zvláštní možná nevěrohodné. Četlo se to velice dobře. A asi můžu prozradit , že si autor opět nechal otevřené vrátka na další pokračování. I když už je toho docela dost, stejně si další díl přečtu.

Bernard Minier
francouzská, 1960