Noc
Bernard Minier
Martin Servaz série
Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , XYZ (ČR)Originální název:
Nuit, 2017
Interpreti: Jiří Žák
Zařekla jsem se, ze od tohoto autora už nic...no a hle rodičovská DOVOLENÁ, detektivky mám celkem rada, a no hlavne bylo to zdarma ke stažení že... No a to je des, ať ten chlap nepíše detektivky, ale ať se zabývá červenou knihovnou-psat o ztopořenem údu mu jde o chlup lip než psat detektivky. Martin je fakt kreten- neustále někam běhá bez zbraně, jako úplná trubka. Proste někdo zavolá a on běží hotovo dvacet. Mozek doma. A je to tak předvídatelný! Řeší se furt dokola jeho koma. Taky moc nechápu, proč má autor nám furt potřebu předkládat jak je chytrej- ty rádoby chytrý vsuvky jsou tam úplně na houby. Sem za půlkou a koncim. Příběh a napětí nikde a já jsem akorát naštvaná nad ztrátou času.
Naprosto perfektní kniha! Ze všech čtyř (týkající se Servaze) se mi líbila nejvíc, i když rozdíl v nich je malý. Druhou polovinu knihy jsem přečetla na jeden zátah. Moc se těším na pokračování.
Četla jsem všechny tři předchozí a konečně jako by se Minier vracel ke svým kořenům z jedničky, za což dostává velký palec nahoru, protože přesně v téhle rovině mě baví.
Tato kniha mě nadchla! Příběh se postupně rozjížděl a napětí rostlo a rostlo... A ke konci jsem skoro ani nedýchala. Závěr dává naději na další díl, takže se snad můžu opět těšit na Martina :) Za mně 2. nejlepší kniha série (Mráz bude těžké překonat).
Po nepříliš vydařeném „Zkurveném příběhu“ jsem byla ráda, že se autor vrátil k sérii se Servazem. Ani tento nejnovější díl nebyl špatný, ale nějak je z celého textu cítit úporná snaha, aby byl příběh hodně zamotaný, komplikovaný, občas mi z toho všeho balastu kolem hlavní dějové linie šla hlava kolem. Podle mého názoru si autor tentokrát ukousl větší krajíc, než bylo záhodno, a celé to překombinoval. Přitom hlavní linie byla zajímavá, i se mi líbilo, jak se vyvíjel Hirtmannův příběh. S hodně otevřeným koncem nemám problém, aspoň se mohu těšit na dalšího Servaze, stále tuto sérii řadím mezi nadprůměr. (3/5)
Další perfektní kniha mého oblíbeného autora. Napínavé, čtivé, ani nevím, jak se mi víc jak 500 stran podařilo přečíst tak rychle. Těším se na pokračování.
Mám ráda tohoto autora, kniha se mi líbila, do poslední chvíle jsem netušila konečnou zápletku. Super. Těším se na další knihy
Čtvrtý díl kriminální série francouzského kriminalisty Martina Servaze mi krásné navazoval na předchozí dej a minule díly. Četlo se mi to Ry hle a dobře. Já se těším na další.
Nějak cítím sestupnou tendenci celé série. První díl byl výborný. Druhý byl takový mírně slabší odvar prvního, ale pořád to bylo zábavné čtení. Třetí se nějak zcela vymkl, beru to jako takové intermezzo. Mám pocit, že v Noci to chtěl autor čtenářům asi vynahradit a vytvořil nepravděpodobně komplikovanou zápletku s koncem, který jakoby říkal : Pokračování příště.
Asi kvůli největším očekáváním je tohle pro mě nejslabší díl série...ale pořád hodně dobrý...
Sérii s Martinem Servazem mam hodně rád, ale tento díl mě bohužel zklamal. Příběh se hodně vlekl. chyběl nějaký oživující prvek. Většinu knihy, to bylo pořád dokola - Martin komat, Martin se změnil, je to můj syn, není to můj syn, Martin se s náma nebaví a opět Martin se změnil, Martin byl v komatu, pořád dokola. Zbytečné mi přišly i momenty jako vystřižené z padesát odstínu šedi, nejsem žádnej puritán, ale tyhle popisy se mi tam prostě nehodily. Konec vyprávěnej jako z vlaku bez odpovědi na hlavní otázku. V originále už vyšlo pokračování a čtvrtý příběh s Martinem Servazem, z anotace je patrné pouze to, že se Martin bude vracet k vyšetřování jednoho z jeho prvních případů z roku 1993, o Hirtmannovi ani zmínka, tak se necháme překvapit. Knihu určitě zakoupím a budu doufat, že to bude výrazně lepší než Noc.
První knihy se mi líbily víc,tahle mi přišla méně napínavá.Místy zdlouhavá,kdyby se zredukoval počet stran,měla by větší spád.
Miestami ma kniha veľmi nudila...pristihla som sa ako citam niektore pasaze a vlastne ani neviem o com boli a ani som nemala chut sa k nim vracat a precitat si ich znova. To ako Martin zazracne zvladne a prezije vsetko mi pride ako nerealne a preto pre mna menej zaujimave. V tristvrtine knihy som si spomenula ako sa vlastne cely pribeh zacal..a samozrejme mi hrozne chybal Vincent a Samira.nehovoriac o tom, ze to bolo vsetko strasne prekombinovane v celom obsahu a riesenie prislo na konci zhrnute na par riadkoch.Kazdopadne..vsetko nasvedcuje tomu ze Hirtmann je neporazitelny a na pokracko sa tesim
A vite co, mne se to opet libilo. Kdyz zde ctu nektere nagativni komentare, musim uznat, ze jejich autori maji vlastne pravdu a motiv celeho pribehu je hodne pritazeny za vlasy a Martin je opravdu asi superman, ale nejak mi to nevadilo. Vic nez 500 stranek jsem slupla jako malinu. Byla jsem rada, ze se na scenu vratil Julian Hirtmann (jsem asi jedna z mala, ktere se nejmene libil 3 dil, ktery se od linie s Hirtmanem odklonil - kniha je to tedy take dobra, ale nejak mi prisla "mimo serii). Opet paradni jizda a uz se tesim na dalsi dil, ktery snad diky jednomu pretrvavajicimu "otazniku" autor planuje.
Zatiaľ jeho najslabšia kniha,už som sa zľakla, že JH je nesmrteľný.
Autor by sa mal vrátiť k takým knihám, ako bol Zkurvený príbeh.ten nemal chybu.
I ve čtvrtém díle Martin pronásleduje Hirtmanna, který už v předešlých dílech zavraždil mnoho žen a zdá se, že nejen Martin, ale možná i náš známý vrah přežijí tento díl a budou pokračovat do dalšího. Dobrodružství, akce i napětí, ale už dost překombinované zápletky. Martin Servaze vydrží a dokáže snad víc než Bond :)). Uvidíme, co s tím Minier provede v dalším díle.
Skvělá kniha. Z 4 dílné série asi nejlepší. Temná, napínavá do poslední strany, zápletka jako ve všech dílech nepředvídatelná, všechno do detailu promyšleno. Psáno čtivým jazykem. Doporučuji všem. Začátek psán očima druhé hlavní hrdinky tohoto dílu. Chvíli jsem si myslela, že čtu nějakou jinou knihu, když chyběl Martin Servaz:) Později se jejich cesty propojí.
Noc je jedna z tých slabších kníh od autora, ktorá sa dobre číta, je nabitá parádnou atmosférou avšak tentoraz mi niečo chýbalo. V knihe bolo niekoľko pasáží a dejových liniek, ktoré boli podľa mňa zbytočné (všetko okolo Jensena napr.) a stále som nevedel, čo je hlavnou líniou. Záver bol fajn, prekvapivý a mrazivý takže si to tie 4 hviezdičky zaslúži...