Nová vegetariánská kuchařka

Nová vegetariánská kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105074/nova-vegetarianska-kucharka-105074.jpg 4 1 1

Paul Gayler Gaylerův inspirativní a novátorský průvodce vegetariánskou kuchyní přináší přes 140 receptů, které vám předvedou jak připravovat lahodné bezmasé pokrmy, z nichž se doslova sbíhají sliny na jazyku. Procházka malou obrazárnou pestré vegeratiánské kuchyně s vybranými ukázkami polévek, plněné zeleniny, pájů a koláčů a přirozeně neodolatelných dezertů. Polévky 10 * Plněná zelenina 12 * Piknikové dobroty 14 * Slané koláče 16 * Pikantní směsi 18 * Sladké zákusky 20 Přísady Průvodce nezbytnými surovinami, tvořícími základ moderní vegetariánské kuchyně, a hrstkou exotických přísad pro zpestření tradičního repertoáru, doplněný radami ohledně výběru, skladování a tepelné úpravy. Lahůdková zelenina 24 * Brukvovité a listové 26 * Lilkovité a tykvovité 28 * Cibuloviny a houby 30 * Bylinky a koření 32 Vybavení a příprava Potřebné kuchyňské náčiní včetně návodu na jeho použití a podrobné popisy předběžné přípravy a tepelných úprav zeleniny. Vybavení 36 * Techniky a základní recepty 38 Recepty Přes 140 lahodných receptů, které čerpaly inspirace ve všech koutech zeměkoule a dozajista podnítí k tvořivosti všechny milovníky dobrého jídla. Předkrmy a chuťovky 48 * Polévky 58 * Slané koláče 68 * Těstoviny a noky 76 * Pikantní směsi 88 * Rýže a obiloviny 98 * Plněná zelenina 106 * Saláty 114 * Sladké zákusky 124 * Snídaně a přesnídávky 136 * Piknikové dobroty 144 Vzorový jídelníček 158 Je tomu již téměř patnáct let, co jsem vynalezl svůj první vegetariánský jídelníček, jímž jsem obohatil běžnou nabídku londýnské restaurace Inigo Jones, kde jsem pracoval jako šéfkuchař. Vegetariánství a haute cuisine byly v té době považovány za dva kulinářské protipóly, jimž osud nepředurčil setkat se na jednom talíři. Karty se však obrátily a dnes stěží najdete restauraci, jejíž jídelníček by nezahrnoval výběr bezmasých pokrmů. Zejména v posledním desetiletí proběhla tichá revoluce ve stravování: tradiční skladby evropských kuchyní se rozpadly; přísady, které jsme kdysi považovali za exoty, se u nás úspěšně zabydlely; a vegetariánství přijal západní svět do hlavního proudu.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Vegetarian cookbook


více info...
Přidat komentář

Autorovy další knížky

2006  80%Nová vegetariánská kuchařka
2011  0%Steaky