Obsluha v ceně: Čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírky
Phoebe Damrosch
Vtipné, ironické a zasvěceně napsané zákulisní vzpomínky první ženy s hodností chef de rang v jedné z nejvěhlasnějších restaurací v New Yorku. Něco mezi pikantními Důvěrnostmi z kuchyně Anthonyho Bourdaina a neméně dráždivým Sexem ve městě. Zatímco Phoebe Damroschová promýšlela svoji profesní budoucnost, pracovala jako servírka v několika newyorských restauracích. Posléze se stala úsekovou vrchní v jednom z kulinářských rájů mistra šéfkuchaře Thomase Kellera, v restauraci Per Se ověnčené čtyřmi hvězdami v prestižním hodnocení New York Times. Popisuje nejen strasti a slasti, které přináší práce v této špičkové restauraci, ale také svou posedlost jídlem i jistým sommelierem a postřehy z nanejvýš soutěživé a zběsilé říše vybraného stravování.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2010 , Slovart (ČR)Originální název:
Service Included: Four-Star Secrets of an Eavesdropping Waiter, 2007
více info...
Přidat komentář
Štítky knihy
New York gastronomie restaurace
Prosím, nežádejte od nás cigarety.
Neodkládejte látkový ubrousek na špinavý talíř.
Nedotýkejte se členů obsluhy.
Větší sklenice se zdají méně plné než ty menší.
Množství vína je nicméně totožné.
Pokud si přejete změnit většinu ingrediencí, zvažte jestli si raději neobjednáte jiný pokrm.
Tak tyto a další doporučení jsou v této knížce. Mnohá doporučení se mi zamlouvala, pobavila a i navnadila...
Co mě bohužel nenavnadilo, je celkový příběh. Je zde sice odkaz na Sex ve městě a Anthonyho Bourdaina..., ale tím to hasne. Spíš je to takový mišmaš, u kterého jsem se ve finále za odměnu, vytoužené třešničky na dortu nedočkala.