-

Od hospody k hospodě

Od hospody k hospodě
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420317/bmid_od-hospody-k-hospode-u8m-420317.jpg 5 19 19

Autorka bestselleru Postel hospoda kostel, knihy, jež v Magnesii Liteře získala Kosmas cenu čtenářů, tentokrát zpovídá oblíbeného českého kuchaře. Jaroslav Sapík žil vždycky naplno a mockrát riskoval. Po dědovi je rebel, po mamince ranař a po babičce lidumil. Přiznává, že je pod pantoflem, ale nic by na tom neměnil. Podle čeho si vybíral ženu a jaký má recept na šťastné manželství? Co dělá dobrou hospodu a který host je mu nejmilejší? Koho nejvíc nesnáší a kde je nejšťastnější? Proč mu kolegové z branže nadávají a komu nejvíc závidí? Kniha Od hospody k hospodě vám poodkryje soukromí muže, jenž nikdy neztrácí humor a pro peprné slovo nejde daleko. Zjistíte, jak zpětně vnímá dobu za socialismu i po něm, co je pro něj v mezilidských vztazích i v byznyse nejdůležitější nebo třeba jak zní hostinské desatero. Na konci knihy najdete samozřejmě i recepty a fotografie, Jarda je uvařil speciálně pro tuto příležitost. Vybíral dlouho a pečlivě, nakonec zůstaly jen jeho nejmilejší.... celý text

Přidat komentář

Marcik7
01.12.2023 5 z 5

Zajímavý rozhovor se zajímavým člověkem, jak jsem zjistila. Jeho obrovské životní zkušenosti, elán, chuť pouštět se do nových věcí a láska k řemeslu jsou obdivuhodné a ze srdce souhlasím i s jeho názory. Je to člověk se zdravým selským rozumem a otevřeností, která se asi ne každému bude líbit, ale mně je velmi sympatická.

JancaMia
14.12.2022 4 z 5

Životopis formou rozhovorů, kniha koupena za 29,- . Musím říct že pan Sapík je blázen a srdcař. Líbí se mi že krásně mluví o rodině i o své práci . Kniha bavila od začátku do konce , jen ty hrubky to kazily .


haki34
31.01.2022 4 z 5

já teda po hrubkách moc nekoukala, jako jiní čtenáři (to je kvůli tomu mému rychločtení - pak nevím, jestli byli v Pirátovi, kterého jsem dočetla včera večer, nebo v této...) převážil obsah ..
Pana Sapíka mám velmi ráda a kdysi, když jsme ještě meli televizi, ráda jsem sledovala jeho pořady- třeba mě zaujal náš lokální - Jak šmakuje Moravskoslezský kraj či tak nějak se to jmenovalo.. Po knížce jsem sáhla s cílem dozvědět se o něm něco víc. A dozvěděla. Co si budeme vykládat, nejlepší byly historky osobní, dětstvím počínaje a zajímavými příhodami z prace konče. (padající výtah na české ambasádě ve Španělsku...a podobně..). Lehce šmrncne o práci na Hradě a i o prezidenty. Zahraniční zkušenosti.
Také velmi pěkně popsal své celoživotní osobní i pracovní partnerství s manželkou Marcelou (nebojácnou a obětavou ženou...). Velmi pěkně mluví o celé svojí rodině, je vidět, je rodina je u něj základ. Všeho. Života i podnikání..

Ráda jsem si poslechla názory pana Sapíka na fungování hospod, jak to vlastě v tomhle podnikání chodí a jak by chodit mělo..Také jaký je jeho vztah ke kolegům...je to blázen a srdcař, to je vidět..a jestli se někdy ocitnu poblíž, určitě si do jeho ´hospody zajdu (pokud mi to bude umožněno aktuálními vládními nařízeními a jiným šimlem ;)))
Jo a rodinné recepty pana Sapíka (guláš, španělský ptáček, povidlové taštičky...) určitě vyzkouším !! díky !

P.S. "naco chodit na dovolenou, a šlapat tam po ježkách, když může sedět doma v hospodě " :D

Sakeé
20.04.2021 4 z 5

Hvězdu dolů za ty šílené hrubky. Rozhovor super.

puml
18.01.2020 5 z 5

Výborná kniha rozhovorů. Pro všechny, kdo chtějí nahlédnut pod pokličku toho, co znamená být dobrým kuchařem a provozovat restauraci. Spousta skvělých myšlenke a postřehů z oboru. Čte se jedním dechem. Doporučuji.

rumova_kulicka
14.01.2020 5 z 5

Pana Sapíka mám moc ráda, proto jsem s nadšením sáhla po této knize. Popis dob dřívějších a vhled do fungování tehdejší vysoké gastronomie mě moc zajímal. Nechyběly ani historky, kdy jsem se musela smát nahlas. Ale prosím vás, těch několik gramatických hrubek korektor fakt neviděl??? Velká škoda, mě trkly do oka hned...

darksterka43
01.12.2019

Zajímavé

Autoři knihy