Od hospody k hospodě přehled
Markéta Zahradníková , Jaroslav Sapík
Autorka bestselleru Postel hospoda kostel, knihy, jež v Magnesii Liteře získala Kosmas cenu čtenářů, tentokrát zpovídá oblíbeného českého kuchaře. Jaroslav Sapík žil vždycky naplno a mockrát riskoval. Po dědovi je rebel, po mamince ranař a po babičce lidumil. Přiznává, že je pod pantoflem, ale nic by na tom neměnil. Podle čeho si vybíral ženu a jaký má recept na šťastné manželství? Co dělá dobrou hospodu a který host je mu nejmilejší? Koho nejvíc nesnáší a kde je nejšťastnější? Proč mu kolegové z branže nadávají a komu nejvíc závidí? Kniha Od hospody k hospodě vám poodkryje soukromí muže, jenž nikdy neztrácí humor a pro peprné slovo nejde daleko. Zjistíte, jak zpětně vnímá dobu za socialismu i po něm, co je pro něj v mezilidských vztazích i v byznyse nejdůležitější nebo třeba jak zní hostinské desatero. Na konci knihy najdete samozřejmě i recepty a fotografie, Jarda je uvařil speciálně pro tuto příležitost. Vybíral dlouho a pečlivě, nakonec zůstaly jen jeho nejmilejší.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Od hospody k hospodě. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (8)
Zajímavý rozhovor se zajímavým člověkem, jak jsem zjistila. Jeho obrovské životní zkušenosti, elán, chuť pouštět se do nových věcí a láska k řemeslu jsou obdivuhodné a ze srdce souhlasím i s jeho názory. Je to člověk se zdravým selským rozumem a otevřeností, která se asi ne každému bude líbit, ale mně je velmi sympatická.
Životopis formou rozhovorů, kniha koupena za 29,- . Musím říct že pan Sapík je blázen a srdcař. Líbí se mi že krásně mluví o rodině i o své práci . Kniha bavila od začátku do konce , jen ty hrubky to kazily .
Související novinky (1)
Knižní novinky (44. týden)
27.10.2019
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Od hospody k hospodě v seznamech
v Přečtených | 27x |
ve Čtenářské výzvě | 6x |
v Doporučených | 2x |
v Mé knihovně | 29x |
v Chystám se číst | 12x |
v Chci si koupit | 5x |
V gastronomii jsem pracoval několik let, tak že téma blízké a skvěle popsané jak to chodí, přirovnání kuchaři jsou bílí havíři, naprostý souhlas. Uvítal jsem od Jaroslava vzpomínky na doby minulé i současné i jeho životní historky a moudra. Zvláštní kapitola jsou hosti, výlevy frustrovaných jedinců a pokud máte restauraci se zahrádkou vedou cykloteroristi :-):-), vždy se sednou hned po otevření tam kde je rezervé , přitom celá zahrádka je prázdná, dožadují se místnosti , kde by si mohli umýt kola , nebo neobjednají nic a vytáhnou svačiny, životní zkušenost z naší restaurace.