Odešla do tmy
Claire Douglas
Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane až na stůl novinářky Jess, pro kterou je nadmíru osobní – sestry Powellovy totiž kdysi byly její nejlepší kamarádky. Povede se Jess najít klíč k oběma záhadám? A co když přitom odhalí další tajemství městečka, která nikdy neměla vyplavat na povrch?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
Then She Vanishes, 2019
Za knihu bych moc ráda poděkovala @albatrosmedia. Knihu jsem si vybrala v rámci spolupráce.
Dnes vychází a tak vám hned musím říct, že pokud se vám líbí série od Wendy Dranfield, pak tato novinka nesmí chybět ve vaší knihovně.
Příběh dle anotace bude vyprávět Hned několik postav. To je první věc, co mě vždycky baví.
V tomto případě to bude Jess, ta, která nám to celé vypráví. Heather, její kamarádka z dětství a taky Margot. Maminka Heather a Flory.
Tak, základ víte a to je asi všechno, co k tomu můžu říct. Ano, četla jsem rozhořčené recenze, že děj neubíhá, že je to zdlouhavé. Ale moje rada? Vydržte to. Od cca 120 strany se tot ak rozjede, že nepřestanete. Dočtete to a bude to jedna z těch lepších knih. Ona ta retrospekce a zamotávání se do toho, co Jess zažívá v přítomnosti je matoucí, ale jen na začátku.
Mě kniha překvapila opravdu moc. Tyto tři hvězdy jsou fakt kvalitní a pěkné tři hvězdy.
Kniha tedy vychází dnes, 15.8. a mě zajímá, koho obálka nalákala? Koho zajímá, kdo odešel do tmy? A proč? A co tomu předcházelo?
U této knihy po dočtení tleskám. Už od samého prologu mě chytla a nepustila až do samotného konce.
Heather nakráčí do domu ve vesničce Tilby a chladnokrevně zastřelí muže i jeho starou matku. Pak se její tělo najde ve stodole v blízkosti jejího domova. Postřelená a u jejího těla brokovnice z které se střílelo. Vše nasvědčuje, že to udělala a pak spáchala sebevraždu.
Heather leží v nemocnici a její matku Margot obléhají novináři. Mezi nimi je i Jess, bývalá kamarádka Heather a Flory. Jenže se 18 let neviděli. Chce pro rodinu udělat něco víc, ale zároveň se to míchá s její práci redaktorky, kdy vyhrává ten, kdo přijde s větší senzací.
Postupem vyšetřování přijde, že by případ mohl být spojen s Florou, která odešla do tmy a nikdy se nevrátila. Nic o ní nevědí, ani to jestli ještě žije.
Moc se mi líbí styl psaní autorky, samotné vyšetřování, pocity mamky, Jess, Heather. Každá rodina má co skrývat a já hltám písmenka, abych se co nejdřív dozvěděla více. V knize je opět krásně ukazané, jak budoucí život, to jak se chováme v dospělosti ovlivňuje to, jaké jsme měli dětství.
Jsem moc ráda za objevení nové autorky detektivek, které dávají smysl a jsou extrémně čtivé.
Ah, jak já miluji poznávání nových autorů! A nových detektivek!
Claire Douglas je pozoruhodnou spisovatelkou, která si mě získala během prvních kapitol. Do celého příběhu se jako čtenář dostáváte po krůčcích, ale nemusíte se obávat nudných a zdlouhavých částí, ba naopak. Příběh je plný rodinných tajemství, lží a akce.
Já sama jsem měla v mysli namyšlený konec příběhu, ale při čtení posledních kapitol jsem četla s pusou dokořán! Kniha se pyšní nečekaným závěrem a věřím, že pokud milujete velké zvraty, tohle bude něco pro Vás.
Autorka nejenže skvěle popsala životní linky Heather a Flori, ale vykreslila i pozoruhodný příběh Jess – novinářky, která se vrací do rodného městečka, aby celému tajemství přišla na kloub.
Sečteno podtrženo, kniha byla luxusní. Skvěle se četla a měla jsem problém příběh odložit! Doporučuji každému, kdo má rád dobré detektivky!
Jedna rodina a tolik hrůzy! V roce 1994 odejde z domova Flora a nikdy nebyla objevena živá, ale nikdy se nenašlo ani její tělo. V současnosti Flořina sestra Heather nepochopitelně zavraždí dva cizí lidi, a to obzvláště brutálně. K případu se nachomýtne novinářka Jess pro kterou je to velice osobní. Neboť s Heather bývaly nejlepší kamarádky.
Upršená Anglie, podivní lidé a spousta tajemství. Tak takový je nový thriller od Claire Douglas. Od prvních řádků byla kniha neskutečně čtivá. Téměř každá z postav naznačí, že má nějaké tajemství, to čtenáře udržuje v napětí a potřebuje vědět víc. Knihu jsem v podstatě nemohla dát z ruky a hltala jsem každou stránku. Bohužel toto napětí nevydrželo…
Zhruba od poloviny knihy mi přišlo, že se stále motáme do kolečka kolem těch samých věcí, hodně se vzpomínalo na minulost, která se však také opakovala. Tím to pro mě přestalo být napínavé a chyběl tomu určitý drive. Ač autorka konec pěkně zamotala, než ho celý rozmotala, i tak už si mou pozornost nezískala.
Za mě tedy průměrný thriller. Dobrý nápad, který však nebyl naplno využitý.
Paní to byla jízda.Kniha mě chytla od samého začátku Tady mi sedlo úplně vše.Pribeh napínavý a konec celkem nečekaný. Můžu jen doporučit.
Jestli milujete detektivky plné zvratů, tahle kniha bude přesně pro vás. Do poslední chvíle si myslíte, že víte, ale autorka vás jednoznačně překvapí. Zpočátku sice jde o pomalu rozvíjející se děj, který nenadchne ani neurazí, ale pokud vydržíte, dostanete spletitý příběh plný zvratů, dávných přátelství a komplikovaných rodinných vztahů.
Čtenář má pocit, že ví jak se věci mají a co přijde dál, když v tom se příběh začne zamotávat a postupně si říkáte jak to tedy ve skutečnosti sakra bylo? Prostě musíte dočíst do konce.
Ze začátku jsem upřímně moc nadšená nebyla, ale postupně příběh nabral ty správné grády a konec knihy byl za mě famózní, dočítala jsem s otevřenou pusou. Za mě 4*, ráda si přečtu další knihy od této autorky.